Đề thi giữa kỳ môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Nguyễn Trãi năm 2014

Đề thi giữa kỳ môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu đề thi giữa kỳ môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Nguyễn Trãi năm 2014 với nhiều dạng bài hay và sát với đề thi giúp các em ôn tập và củng cố kiến thức hiệu quả!

Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 10 - Bài 1,2,3

Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 10 - Bài 4,5,6

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 1: A. meat B. hit C. film D. miss

Câu 2: A. books B. pictures C. seats D. maps

Câu 3: A. love B. home C. study D. subject

Câu 4: A. bed B. men C. bad D. met

Câu 5: A. needed B. worked C. started D. wanted

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 6: Linh: "Hi, Phong. How are you?"

Phong: ".__________."

A. Hello, Linh. I'm 16.

B. Hi, Linh. It's OK.

C. Hello, Phong. I'm a student.

D. Hello, Linh. I'm fine.

Câu 7: We __________dinner when they came.

A. just finished

B. had just finished

C. had just finish

D. just had finished

Câu 8: I __________at home when she phoned.

A. was not

B. not am

C. not were

D. were not

Câu 9: Do you mind __________the window?

A. open

B. to open

C. opened

D. opening

Câu 10: In the past, _____ had different opinions about the way to educate disabled children.

A. educators

B. educated

C. education

D. educating

Câu 11: It's better for the ______ to be cared for at home rather than in hospitals.

A. sick

B. sickness

C. sickly

D. sicker

Câu 12: A deaf person is the one ______ is not able to hear.

A. which

B. whom

C. who

D. whose

Câu 13: This computer is capable______ designing sophisticated graphics.

A. with

B. on

C. in

D. of

Câu 14: A_____ is a machine which is used for keeping food fresh.

A. electric cooker

B. vacuum cleaner

C. fridge

D. electric kettle

Câu 15: I ______ you for ages.

A. haven't saw

B. didn't see

C. haven't seen

D. don't see

Câu 16: She continued the _____ until the children realized they had just learned how to add and subtract.

A. demonstration

B. demonstratively

C. demonstrative

D. demonstrate

Câu 17: My parents took a lot of _____ of us when we were small.

A. photography

B. photogenic

C. photo

D. photographs

Câu 18: Her real joy was "easing human suffering". The founding of the Radium Institute in 1914 made her humanitarian wish _________true.

A. coming

B. come

C. came

D. to come

Câu 19: Gradually more children arrived. Their parents realized that the young teacher was making great _____to help their poor kids.

A. harm

B. efforts

C. afford

D. effective

Câu 20: We can even learn foreign languages on computers. What makes a computer _____a miraculous device?

A. much

B. so

C. such

D. real

Câu 21: _____________is used to keep the air cool when it is hot.

A. A cooker

B. A micro wave

C. A fax machine

D. An air conditioner

Câu 22: _______he _______much when he was young?

A. Used/to smoking

B. Used/to smoke

C. Did/used to smoking

D. Did/use to smoke

Câu 23: The _________were taken to the nearest hospital by an ambulance.

A. injury

B. injures

C. injuring

D. injured

Câu 24: She was the first woman in France _________a university professor. Soon after, she was awarded a Nobel Prize in Chemistry for determining the atomic weight of radium.

A. be

B. was

C. is

D. to be

Câu 25: These classes is different __________ other classes because the students are disabled.

A. of

B. with

C. in

D. from

Câu 26: We visit shops, offices and places of scenic __________ with the help of computers.

A. beautifully

B. beautify

C. beautiful

D. beauty

Câu 27: A disabled person is the one who is unable to use a part of the body in the ________way.

A. normally

B. special

C. formal

D. normal

Câu 28: Most of the children come from large and poor families, _____ prevents them from having proper schooling.

A. whose

B. who

C. which

D. that

Câu 29: At first, there was a lot of _____from the parents of the disabled children to their studying.

A. opportunity

B. opposite

C. opposition

D. oppose

Câu 30: They have been friends _____________years.

A. from

B. during

C. Since

D. for

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Câu 31: Stop to watch (A) TV and (B) do (C) your homework right now (D)!

Câu 32: I break (A) a glass when (B) I was washing (C) the glasses (D) yesterday.

Câu 33: To save (A) money for a study tours (B) abroad she had to work (C) very hard (D).

Câu 34: I'm keen (A) in (B) learning (C) languages (D).

Câu 35: The class was (A) canceled because of (B) there weren't (C) enough students (D).

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 36: Mr. Smith smoked a lot but he doesn't do it any more.

A. Mr. Smith gets used to smoke.

B. Mr. Smith has used to smoking.

C. Mr. Smith used to smoke.

D. Mr. Smith is used to smoking.

Câu 37: Jim passed the exam. This made his parents pleased.

A. Jim passed the exam, which made his parents pleased.

B. Jim passed the exam which made his parents pleased.

C. Jim passed the exam that made his parents pleased.

D. Jim passed the exam, that made his parents pleased.

Câu 38: The teacher is introducing a new game.

A. A new game is being introduce by the teacher.

B. A new game is being introduced by the teacher.

C. A new game is introduced by the teacher.

D. A new game is being introducing by the teacher.

Câu 39: The last time she used the Braille alphabet was one year ago.

A. She hasn't used the Braille alphabet a year ago.

B. She hasn't used the Braille alphabet a years ago.

C. She hasn't used the Braille alphabet for a year.

D. She has used the Braille alphabet for a year.

Câu 40: Someone repainted her house last week.

A. She had her house repainted last week.

B. She had repainted her house last week.

C. She had someone repainted her house last week.

D. Her house was repainted by her last week.

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Louis Braille was born inFrancein1809. His father had a small business. He made shoes and other things from leather. Louis liked to help his father in the store even when he was very small. One day when Louis was 3 years old, he was cutting some leather. Suddenly the knife slipped and hit him in the eye. He soon became completely blind. When he was 10 years old, he entered the National Institute for the blind in Paris. One day his class went to visit a special exhibit by a captain in the army. One thing in the exhibit was very interesting for Louis. It showed message in code. Armies send messages in secret codes so no one else can read them. The captain wrote this code in raised letters on very thick paper. Louis thought a lot about this code. Then he decided to write in the same way so the blind could "read" with their fingers. It is very difficult to feel the differences between raised letters. Instead of letters, Louis used a "cell" of six dots. He arranged the dots with two dots across and three down. So blind people can read and write even write music by Braille.

Câu 41: Louis Braille's father made things from ______.

A. codes

B. leather

C. wool

D. exhibit

Câu 42: When Louis was ten years old, he began to study ______.

A. at a special school for the blind

B. at a university

C. in the army

D. at a local school

Câu 43: He saw a special exhibit. It showed ______ in code.

A. arrangements

B. systems

C. messages

D. computers

Câu 44: It is difficult to feel the differences between ______.

A. a system of raised dots

B. raised letters

C. coded messages

D. arrangements of dots

Câu 45: Which of these sentences is probably not true?

A. Braille system is used for everyone.

B. Braille visited an exhibit of codes.

C. Braille invented a system of reading for the blind.

D. Louis Braille was an intelligent boy.

VI. Choose the best option(A, B, C, or D) to complete the following letter.

Dear Jim,

I'm very pleased ___(46) ___that you have decided to come here for the holiday. I'm writing to tell you how ___(47) ___my house from Roston Railway Station.

Now, when you come out of the station, ___(48) ___right, keep walking for about 5 minutes; you'll see a small bridge ahead. Go over the bridge, walk ___(49) ___a medical center, then take the first turning on the left. Keep on until you come to the end of the road; turn right; walk past a small shop. Mine is the second house after the shop, opposite the book shop. It's the one with the green gate. You can't miss it. I have enclosed a map so that you can follow my direction easily.

Looking forward ___(50) ___you soon.

Love,

Ann

Câu 46: A. heard B. to hear C. to hearing D. hear

Câu 47: A. to get B. get to C. getting to D. to get to

Câu 48: A. turn B. you turn C. to turn D. turning

Câu 49: A. passed B. passing C. past D. pass

Câu 50: A. to seeing B. to see C. seeing D. on seeing

Đáp án đề thi giữa kỳ môn Tiếng Anh lớp 10

1. A

2. B

3. B

4. C

5. B

6. D

7. B

8. A

9. B

10. A

11. A

12. C

13. D

14. C

15. C

16. A

17. D

18. B

19. B

20. C

21. D

22. D

23. D

24. D

25. D

26. D

27. D

28. C

29. C

30. D

31. A

32. A

33. B

34. B

35. B

36. C

37. A

38. B

39. C

40. A

41. B

42. A

43. C

44. B

45. A

46. B

47. D

48. A

49. C

50. A

VnDoc chúc bạn học tiếng Anh hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 1.023
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm