Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh trường THPT Đào Duy Từ, Thanh Hóa năm học 2017-2018

1 1.620

Đề kiểm tra cuối kì 1 môn tiếng Anh lớp 12

Nhằm giúp các bạn học sinh có tài liệu ôn tập những kiến thức cơ bản, kỹ năng giải các bài tập Tiếng Anh nhanh nhất và chuẩn bị cho kì thi sắp tới tốt hơn. Hãy tham khảo Đề thi học học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh trường THPT Đào Duy Từ, Thanh Hóa năm học 2017-2018. 

Đề thi học kì THPT Đào Duy Từ - Thanh Hóa - Năm 2018

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

It is a characteristic of human nature that people like to get together and have fun, and people live during America's frontier days were no exception. However, because life was hard and the necessities of day-to-day living took up their time, it was common for recreation to be combined with activities necessary for survival. One example of such a form of recreation was logrolling. Many frontier areas were heavily wooded, and in order to settle an area it was necessary to move the trees. A settler could cut down the trees alone, but help was needed to move the cut trees. After a settler had cut a bunch of trees, he would then invite is neighbours over for a logrolling. A logrolling is a community event where families got together for a combination of work and fun. The women would bring food and have a much needed and infrequent opportunity to relax and chat with friends, the children would play together exuberantly, and the men would hold lively competitions that involved rolling logs from place to place as quickly as possible. This was a day of fun for everyone involved, but as its foundation was the need to clear the land.

Question 1: The main idea of the passage is that in America's frontier days ________ .

A. people combined work with recreation

B. people cleared land by rolling logs

C. it was necessary for early settlers to clear the land

D. a logrolling involved the community

Question 2: The expression day-to-day could best be replaced by which of the following?

A. daytime          B. every day         C. day after day           D. today

Question 3: According to the passage, what did people have to do first to settle an area?

A. Develop recreation ideas              B. Build farms

C. Get rid of the trees                   D. Invite neighbors over

Question 4: According to the passage, which of the following is NOT true about a logrolling?

A. It involved a lot of people.             B. It could be enjoyable.

C. There could be a lot of movement.      D. It was rather quiet.

Question 5: This passage would probably be assigned reading in which of the following courses?

A. Forestry                           B. Environmental Studies

C. Psychology                        D. History

The sentence 1, 2, 3, 4 in the following paragraph are in the wrong order. Choose the correct order to make a good paragraph.

(1) Therefore, anyone who wants to drive must carry a driver’s license. (2) It’s divided into four steps: studying the traffic laws, taking the written test, learning to drive and taking the driving test. (3) Getting a driver’s license is a complicated process. (4) Driving a car is a necessity in today’s busy society, and it is also a special privilege.

Question 6: A. 2, 4, 3, 1        B. 4, 1, 2, 3       C. 4, 1, 3, 2         D. 3, 4, 2, 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 7:

A. unity

B. university

C. umbrella

D. unit

Question 8:

A. feat

B. seat

C. beat

D. great

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 9:

A. yesterday

B. applicant

C. employment

D. uniform

Question 10:

A. river

B. result

C. rewrite

D. reuse

Question 11:

A. apply

B. persuade

C. reduce

D. offer

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

It was a Monday morning in the office and, as usual, everyone was busy sorting through their mail before starting work. The other staff had (12)____ that Nicky , one of the computer operators, had been (13)____ rather miserable recently and they wondered what might have been happened to make her so (14)____. Suddenly Nicky accidentally knocked over a cup of coffee. As she was clearing up the mess, the girl sitting next to her happened to glance at Nicky's right hand. There was a large swelling at the wrist. "What on earth have you (15) ____ to yourself? Does it hurt?" asked the girl. " Yes, it does. I think I've injured it using the computer", replied Nicky. " I think you'd better go and let the doctor (16) ____ it", said the girl. " Let's hope there's no permanent damage to your hand" .

Question 12:

A. regconized

B. realized

C. noticed

D. identified

Question 13:

A. appearing

B. seeming

C. pretending

D. looking

Question 14:

A. sick

B. bored

C. uninterested

D. depressed

Question 15:

A. made

B. done

C. happened

D. brought

Question 16:

A. check

B. inspect

C. examine

D. investigate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: Today students are under a lot of pressure due to the high expectation from their parents and teachers.

A. nervousness         B. emotion          C. stress           D. relaxation

Question 18: Don’t tell Jane anything about the surprise party for Jack. She has got a big mouth.

A. can’t eat a lot        B. hates parties      C. talks too much    D. can keep secrets

In italic below rae cues to make sentence. Choose the best answer.

Question 19: heavy/ London/ fog/ cleared/ banning/ cars/ from/ city centre.

A. Heavy fog in London was cleared banning cars from city centre.

B. The heavy fog London was cleared by banning cars from city centre.

C. The heavy fog in London was cleared by banning cars from city centre.

D. The fog in London was cleared by ban cars from city centre.

Question 20: Exhaust fumes/ motor/ vehicles/ pollute/ air.

A. Exhaust fumes from motor vehicles pollutes air.

B. Exhaust fumes motor vehicles pollute air.

C. Exhaust fumes from motor vehicles pollute air.

D. Exhaust fumes from motor vehicles pollute the air.

Question 21: What/ you/ use/ Internet/ for?

A. What do you use the Internet for?             B. What do you use Internet for?

C. What do you do the Internet for?              D. What do you use the Internet?

Mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 22: Shall we go for a walk?

A. What about go for a walk?                   B. What about going for walk?

C. What about going for a walk?                 D. What about going a walk?

Question 23: He thinks learning English is easy.

A. He thinks it is not easy learning English.        B. He thinks it is easy to learn English.

C. He thinks it is easy learning English.           D. He thinks it is easy learn English.

Question 24: His parents advised him to study hard for his exam.

A. He was advised to study hard for his exam.     B. He was advised study hard for his exam.

C. He was advised to study hard his exam.       D. He is advised to study hard for his exam.

Question 25: They have just stolen his car.

A. His car have just been stolen.               B. His car has just stolen.

C. His car has just been stole.                 D. His car has just been stolen.

Đáp án Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 

1-A

2-B

3-C

4-D

5-D

6-C

7-C

8-D

9-C

10-A

11-D

12-C

13-D

14-D

15-B

16-C

17-D

18-D

19-C

20-D

21-A

22-C

23-B

24-A

25-D

26-B

27-C

28-D

29-B

30-A

31-D

32-A

33-A

34-A

35-A

36-A

37-B

38-B

39-D

40-C

41-B

42-B

43-C

44-A

45-B

46-D

47-B

48-D

49-A

50-B

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 của trường THPT Đông Kinh có đáp án. Ngoài sưu tầm và cung cấp những đề thi học kì 1 cụ thể, VnDoc.com còn đăng tải những dạng bài tập riêng nhằm mang đến cho các bạn hệ từ vựng cũng như ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 thật vững cho bất kì bài kiểm tra hay bài thi nào. Chúng tôi hy vọng, VnDoc.com sẽ là một trang học tập tin cậy cho các bạn. Chúc các bạn thi tốt!

Đánh giá bài viết
1 1.620
Đề thi học kì 1 lớp 12 Xem thêm