Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 Phòng GD&ĐT Thái Thụy, Thái Bình

1 669

 Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2018 - 2019

VnDoc xin giới thiệu tới các bạn đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2018 - 2019 Phòng GD&ĐT Thái Thụy, Thái Bình. Đề thi có đáp án hy vọng sẽ là tài liệu bổ ích cho các em học sinh tham khảo và luyện tập môn tiếng Anh để chuẩn bị cho các kỳ thi quan trọng.

PHÒNG GD&ĐT

THÁI THỤY

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2018 - 2019

Môn: Tiếng Anh 6 - Chương trình thí điểm

(Thời gian làm bài 45 phút)

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks).

1. A. advice          B. price             C. nice          D. police

2. A. teachers        B. desks             C. lamps        D. hats

3. A. couches        B. boxes            C. houses       D. tables

4. A. lunch           B. computer         C. calculator      D. uniform

5. A. great           B. cheap            C. peace        D. meal

II. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences (4,5 marks).

1. Listen! Who . . . . . in the bathroom?

A. sings

B. is singing

C. are singing

D. sing

2. What do you usually . . . . . for breakfast?

A. to have

B. have

C. having

D. has

3. My friend, Nga is very hard-working. She . . . . . most of her time studying last year.

A. to spend

B. spends

C. spending

D. spent

4. Mount Everest is . . . . . mountain in the world.

A. higher

B. highest

C. the highest

D. the higher

5. This street is . . . . . than that one

A. quiet

B. more quieter

C. more quiet

D. quieter

6. In . . . . . lessons, we learn about writers, poems and write essays.

A. History

B. Literature

C. Science

D. Geography

7. My classroom is . . . . . the second floor.

A. in

B. at

C. behind

D. on

8. Sometimes people set off . . . . . as the New Year begins.

A. fireworks

B. flowers

C. trees

D. banh chung

9. - Where’s the bank? – Go straight, . . . . . . the second turning on the left. It’s on your right.

A. cross

B. take

C. go

D. turn

10. I can’t come right now. I . . . . . when I finish my homework.

A. am coming

B. come

C. will come

D. comes

11. “. . . . . do you play the piano?” – “Once a week.”

A. How much

B. How long

C. How far

D. How often

12. He . . . . . me the way to the centre.

A. shows

B. says

C. ask

D. all are correct

13. . . . . go to the cinema?

A. Would you like

B. What about

C. How about

D. Shall we

14. My parents always say that I . . . . . take things without asking.

A. needn’t

B. mayn’t

C. shouldn’t

D. won’t

15. Hanh is usually early . . . . . school because she gets up early.

A. on

B. for

C. at

D. to

16 – “What would you like to drink now?” – “. . . . .”

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Orange juice, please

17. The children look very . . . . . while playing games at breaktime.

A. excite

B. excited

C. exciting

D. excitement

18. My father is coming home for Tet. We . . . . . a very happy time.

A. will to have

B. having

C. will have

D. won’t have

III. Read the passage and write True (T) or False (F) for each sentence. (1,25 marks).

THAT IS MY VILLAGE

Hi everybody,

My name is Jane. I live in a nice village in the north-east of London. My best friends, Sally and Paula, live there too, but I live on Church Street and they live on Town Square. We’re very happy here.

There aren’t so many places as in London, of course, but we’ve got lots to do. There’s a big community centre where you can do a lot of activities. My mother does yoga twice a week, my brother plays tennis with his friends. My friends and I have drama classes on Friday. In my village there’s a small theater where we can see films. Next to the theatre, there is a big cafeteria. Mr. Smith is the owner and makes delicious sandwiches and pizza. I sometimes have dinner with my family there.

My school isn’t very big, but it’s new and has got a nice playground. There aren’t any bookshops or clothes shops, but there’s a nice library where we can study and borrow books.

In my village there are two supermarkets and a wonderful park. I love jogging and riding my bike at weekends.

1. You can’t play sports at the community centre. ____________

2. There’s a big bookshop in the village. ____________

3. People see films at the cinema. ____________

4. Jane and her friends do yoga. ____________

5. Mr. Jones makes delicious pizzas. ____________

IV. Rewrite each sentence so that it means the same the sentence before.(1,0 mark)

1. It’s not good to throw water at others at Tet in Vietnam.

You . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. Nobody is older than my grandfather in my family.

My grandfather . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. This sweater is thicker than that one.

That sweater . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. Does your neighbourhood have a library?

Is there . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ?

V. Listen to the conversation between a stranger and Duy’s Dad. Fill in each blank with a correct word you hear.(2,0 marks)

A: Excuse me. Where is the supermarket?

B: Go to (1) . . . . . of this street. It’s on your (2) . . . . ..

A: And where is the (3) . . . . .?

B: It’s in (4) . . . . .. Take the (5) . . . . . , and it’s on your left.

- The end -

Họ và tên thí sinh: ………………………………………. Số báo danh: ……………

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 

PHÒNG GD&ĐT

THÁI THỤY

HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2018 - 2019

Môn: Tiếng Anh 6 - Chương trình thí điểm

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks).

Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm

1. D

2. A

3. D

4. A

5. A

II. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences (4,5 marks).

Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm

1. B

2. B

3. D

4. C

5. C

6. B

7. D

8. A

9. B

10. C

11. D

12. A

13. D

14. C

15. B

16. D

17. C

18. C

III. Read the passage and write True (T) or False (F) for each sentence. (1,25 marks).

Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm

1. F

2. F

3. T

4. F

5. T

IV. Rewrite each sentence so that it means the same the sentence before.(1,0 mark)

Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm

1. It’s not good to throw water at others at Tet in Vietnam.

You shouldn’t throw water at others at Tet in Vietnam.

2. Nobody is older than my grandfather in my family.

My grandfather is the oldest in my family.

3. This sweater is thicker than that one.

That sweater isn’t so/ as thick as this one.

4. Does your neighbourhood have a library?

Is there a library in your neighborhood?

V. Listen to the conversation between a stranger and Duy’s Dad. Fill in each blank with a correct word you hear.(2,0 marks)

Mỗi câu đúng đạt 0,4 điểm

1. the end

2. right

3. lower secondary school

4. Le Duan Street

5. second right

HƯỚNG DẪN CHẤM

- Điểm toàn bài 10,0 điểm

- Làm tròn: Ví dụ:

+ 5,05 làm tròn thành 5,0

+ 5,25; 5,4 làm tròn thành 5,5

+ 5,5 giữ nguyên

+ 5,65 làm tròn thành 6,0

- The end -

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh Phòng GD&ĐT huyện Thái Thụy, Thái Bình năm học 2018 - 2019. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 6, Giải SBT Tiếng Anh lớp 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6 cập nhật liên tục trên VnDoc.

Đánh giá bài viết
1 669
Đề thi học kì 1 lớp 6 Xem thêm