Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020

705 91.497

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 1

Nằm trong bộ đề ôn thi học kì 1 lớp 6 năm học 2019 - 2020, đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 6 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 6 mới khác nhau giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh đã học và đạt điểm cao trong kì kiểm tra cuối kì 1 lớp 6 sắp tới!

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

cities

B.

watches

C.

dishes

D.

houses

5.

A.

grandparents

B.

brothers

C.

uncles

D.

fathers

6.

A.

books

B.

walls

C.

rooms

D.

pillows

7.

A.

finger

B.

leg

C.

neck

D.

elbow

8.

A.

writes

B.

makes

C.

takes

D.

drives

9.

A.

request

B.

project

C.

neck

D.

exciting

10

A.

Thursday

B.

thanks

C.

these

D.

birthday

II. Find which word does not belong to each group.

1.

A.

toilet

B.

library

C.

kitchen

D.

bedroom

2.

A.

sofa

B.

dishwasher

C.

cupboard

D.

sink

3

A.

apartment

B.

villa

C.

silt house

D.

hotel

4.

A.

attic

B.

apartment

C.

kitchen

D.

living room

5.

A.

television

B.

cook

C.

fridge

D.

cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ____ the ceiling.

A. in

B. at

C. on

D. between

2. There___ four chairs and a table _____the middle of the room.

A. are – in

B. are – at

C. is – on

D. is – in

3. They are moving ____a new apartment ____the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. to – in

D. to – from

4. There are some dirty dishes_____ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

5. My bedroom is _____the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next to

6. There aren’t any pillows _____the bed.

A. in

B. on

C. behind

D. in front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

8. Nga is _____ the phone, chatting ______friends.

A. on – to

B. on – on

C. to – with

D. to – to

9. My best friend is kind and _________ . He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

10. The film is very _____ and we can’t see all of it.

A. wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

11. The summer camp is for students _________ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

12. Mary has __________ hair and big ___________eyes.

A. blonde, small

B. a black, blue

C. blonde, blue

D. black, long

13. Next summer I am working as a ___________ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer

B. nice

C. good

D. favourite

14. She is always __________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

15. Our class is going to _______ a pinic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. have

B. take

C. pass

D. go

16. It’s ______ to go home. It’s so late.

A. now

B. sure

C. time

D. like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. in

B. on

C. off

D. at

18. At break time, I go to the library and ______ books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

19. Listen! Someone _________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

20. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. at

B. with

C. about

D. in

22. My parents often help me __________ my homework.

A. at

B. with

C. about

D. in

23. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

25. School at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

 IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse. 

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verbs.

1. She _______an oval face

2. ______ Mai’s hair long or short? - It ________short.

3. He ________ tall and thin. 

4. Toan ________ an athlete. He ____ very strong.

5. Ngan ______short black hair. 

6. What color _______those bikes?

7. What color __________Nam’s eyes?

8. What _______those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)________Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_________the walls, there are a lots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room and (3)________ the cupboard, there is a TV and DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)______the classroom. (5)_______the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)________the teacher’s desk. He wants to look at our homework. Our school bags are (7)________the floor, and there is some food (8)________ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_______home, but our teacher is (10)__________ school. He often stays late to prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1. city / beautiful / a / Ho Chi Minh /

..............................................................................................................

2.green fields / there /

..............................................................................................................

3. dog / it’s / friendly /

..............................................................................................................

4.student / Minh / new / a /

..............................................................................................................

5. television / big / a / there’s.

..............................................................................................................

6. new / four / there / cars /

..............................................................................................................

7. are / two / pizza / there /

..............................................................................................................

9.ten / are / desks / small /

..............................................................................................................

ANSWER KEY:

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. A; 6. A; 7. A; 8. D; 9. D; 10. C;

II. Find which word does not belong to each group.

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B;

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. C; 2. A; 3. C; 4. A; 5. D; 6. A; 7. D; 8. A; 9. A; 10. D; 11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. C; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D; 21. C; 22. B; 23. A; 24. A; 25. B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of theverbs.

1. visit; 2. are speaking; 3. watch; 4. goes; 5. is riding;

6. are playin;g 7. practice; 8. Do…like; 9. like; 10. is taking;

V. Fill in each blank with a suitableverb.

1. ha;s 2. Is/ is; 3. is; 4. is/ is;

5. has; 6. are; 7. are; 8. are;

VI. Complete the passage with a suitablepreposition.

1. in; 2. On; 3. on; 4. in; 5. On; 6. at; 7. on; 8. in; 9. at; 10. at;

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1 - Ho Chi Minh is a beautiful city.

2 - There are green fields.

3 - It’s a friendly dog.

4 - Minh is a new student.

5 - There’s a big television.

6 - There are four new cars.

7 - There are two big pizza.

8 - There are ten small desks.

Mời bạn đọc luyện thi trực tuyến ôn tập học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 tại đây: Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 1.

Trên đây là Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
705 91.497
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm