Đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 1 có đáp án

Đề kiểm tra học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 8 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh 8 mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức hiệu quả. 

I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1 pt)

1. A. wanted  B. played  C. needed  D. expected
2. A. community  B. computer  C. museum D. struggle
3. A. nature  B. face  C. rura D. pancake
4. A. crafts  B. comics  C. streets  D. stamps

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (2.5pts)

1. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. friendly

B. friend

C. friendliness

D. friendship

2. Viet Nam is …………. multicultural country with 54 ethnic groups.

A. any

B. an

C. some

D.a

3. She is famous ……………….her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.

A. in

B. for

C. with

D. into

4. I used to....................................when I was a child.

A. cry

B. to cry

C. crying

D. cries

5. ……………... you study harder, you won’t be able to pass the examination.

A. Unless

B. Because

C. If

D. without

6. she......................her homework tonight?

A. Does-do

B. Is- doing

C. Is- going to do

D. A&C

7.They have stayed in an apartment........................................10 years.

A. since

B. in

C. at

D. for

8. Nam, would you mind if I……………….. the air conditioner on?

A. turn

B. turning

C. turned

D. am turning

9. You mustn’t ……………………… your mobile phone on the plane.

A. using

B. use

C. to use

D. used

10. Lang Lieu couldn’t buy any special food ……………………… he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts)

1.Your elder brother (stay)……………………….. at home last night?

2. Where you ( go) ………………………......tomorrow?

3. He (build) ………………………..his house since 2009.

4. The children are interested in (read)......................................folk tales, aren’t they?

IV. Read the fairy tale Cinderella and write T (True) or F (False). (1pt)

Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella's stepmother and two stepsisters mistreated her. She had to wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good witch helped Cinderella. She turned Cinderella's old dress into a beautiful gown. Cinderella went to a party and a handsome prince politely invited her to dance with him. He fell in love with her and wanted to find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn't tell the prince her name. but she left a glass slipper, and the prince used that to find her. They got married and lived happily ever after.

1._______ Cinderella was living happily with her family when her mother died.

2._______ Her father married a kind woman.

3._______ Her stepmother and two stepsisters were very kind to her.

4._______ The prince got married to the girl who fitted the left glass slipper.

V. Read the following passage and answer the questions. (1pt)

There are many celebrations throughout the year in Vietnam, but Tet or the Lunar New Year is the most important celebration for Vietnamese people. Tet usually occurs in late January or early February. A few days before Tet is the time for people to clean and decorate their homes. During Tet, people, old and young, enjoy special food cooked on the occasion of Tet. It is also the time for family members to be together.

1. What is another name of Tet?

……………………………………………………………………………………………..

2. When does Tet occur?

……………………………………………………………………………………………..

3. What do people do before Tet?

……………………………………………………………………………………………..

4. Is Tet the time for family reunions?

……………………………………………………………………………………………..

VI. Rearrange the given words to complete the sentences. (1,5pt)

1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /

……………………………………………………………………………………………..

2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /

………………………………………………………………………………………………

3. my son/taller/is/getting.

...............................................................................................................................................

VII. Rewrite the following sentences so that its meaning is the same as the first one. (1pt)

1. This mobile phone is too expensive for my father to buy.

=>This mobile phone ………………………………………………………………………….

2. Her sister is more beautiful than her.

=> She isn’t..................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1pt)

1.B; 2. D; 3. C; 4. B;

B. LEXICAL GRAMMAR

II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences. (2,5pts)

1.A; 2.D; 3.B; 4. A; 5. A; 6. D; 7.D; 8. C;. 9.B; 10. D;

III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts)

1. Did- stay

2. are – going/ will- go

3. has built

4. reading

C. READING

IV. Read the passage carefully and then do the tasks below (2pts).

Decide statements are true (T) or false (F) ( 1p)

1. T; 2. F; 3. F; 4. T;

2. Answer the questions (1p)

1. It is the Lunar New Year/ Lunar New Year is.

2. Tet /It usually occurs in late January or early February

3. People/They clean and decorate their homes/houses.

4. Yes, it is.

D. WRITING.

V. Rearrange the words to make a meaningful sentence.(1,5pts)

1. Tet is the most important festival in Viet Nam.

2. Children like Tet because they can receive lucky money.

3. My son is getting taller..

VI. Rewrite the sentence so that it has the same meaning as the first one. (1p)

1. The mobile phone isn’t cheap enough for my father to buy.

2. She isn’t as/so beautiful as her sister..

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 chương trình mới học kì 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Đánh giá bài viết
1 1.586

Video đang được xem nhiều

Tiếng Anh 8 mới Xem thêm