Đề thi học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 3

1 1.241

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới

Đề thi khảo sát chất lượng cuối học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 9 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 9 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm học kì 1 hiệu quả. 

VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Circle the word whose main stressed syllable is different from that of the others.

1. A. benefit B. impression C. importance D. advantage

2. A. traditional B. fashionable C. convenient D. compulsory

Key: 1. A 2. B

II. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. depend B. ethnic C. region D. impress

2. A. increase B. mean C. leak D. weather

3. A. worked B. lived C. washed D. stopped

Key: 1. C 2. D 3. B

III. Choose the best answer.

1. I wish today ................ my birthday.

A. am

B. is

C. are

D. were

2. This book ................ in 2000.

A. wrote

B. is written

C. has written

D. was written

3. What do you use the Internet for? - ................

A. Get information.

B. Be got information.

C. To get information.

D. Be getting information.

4. You should practise ................ English with your classmates.

A. to speak

B. speak

C. being spoken

D. speaking

5. Buddhists often go to................ to pray.

A. pagoda

B. church

C. park

D. mosque

6. The unit of currency in Cambodia is the ................

A. dollar

B. peso

C. baht

D. riel

7. Everything is O.K, ................? - Of course.

A. is it

B. isn’t it

C. are they

D. aren't they

8. There ................ be a market here.

A. used to

B. is using to

C. use to

D. is used to

9. I ................ English since 2014.

A. learn

B. have learned

C. am learning

D. learned

10. It was very hot, ................ I opened all the windows.

A. because

B. but

C. so

D. when

Key: 1. D 2. D 3. C 4. D 5. A 6. D 7. B 8. A 9. B 10. C

READING

I. Choose one of the words given to fill in each gap.

And

important

editor

games

well-drawn

news

The Daily Sun is a very good newspaper. It has all the latest (1) ..................... and there is also an excellent sports page with well-written (2) ..................... interesting reports of football and hockey matches. The middle pages contain two crossword puzzles and some very (3) ..................... cartoons of famous people and events. Finally, there are always interesting letters to the (4) .....................

Key: 1. news 2. and 3. well-drawn 4. editor

II. Read the article about doing homework. Answer the questions.

Doing homework

It is a good idea to start your homework early. If you can do it before your evening meal, you will have more time later to do things that you enjoy, like talking on the phone. It is also better to do homework as soon as possible after the teacher has given it to you. Then, if the homework is difficult and you need time to think about it, you will still have time to do it.

Always turn off your mobile phone and the television when you are doing homework. You will work a lot faster without them. Make sure you have a quiet place to work, with enough light and a comfortable chair.

Questions:

1. Is it good to do homework late or early?

2. When is it better for us to do homework?

3. Why do we have to turn off our mobile phone and the television when we are doing homework?

4. Do you enjoy doing your homework? Why? Or why not?

Key: 1. It is good to do homework early.

2. It is better for us to do homework as soon as possible after the teacher has given it to us.

3. Because we will work a lot faster without them.

4. Students’ ideas. Ex: Yes, I do. Because doing homework helps me revise lessons effectively.

WRITING

I. Complete the second sentence with the same meaning.

1. We should plant trees around the school yard.

-> Trees……………………………………………………..

2. I don’t have a laptop

-> I wish ……………………………………………………..

3. “Are you using my pencil, Ba?”, Hoa said.

-> Hoa asked…………………………………………………………..

4. Study hard or you’ll fail the exam.

-> If………………………………………………………………………..

5. I can’t speak English well.

-> I wish ...........................................................................................

6. “Where do you live ? ” Nam asked his teacher

-> Nam asked……………………………………………………………….

7.“I will go to my village next year” Mr. Nam said.

-> Mr. Nam said …………………………………………………..……………

8. My brother likes playing soccer every morning.

-> My brother is interested………………………………………………………….

Key: 1. Trees should be planted around the school yard.

2. I wish I had a laptop.

3. Hoa asked Ba if/ whether he was using her pencil.

4. If you study hard, you’ll pass/ won’t fail the exam.

5. I wish I could speak English well.

6. Nam asked his teacher where he/ she lived.

7. Mr. Nam said he would go to his village next year.

8. My brother is interested in playing soccer every morning.

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 3. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi Tiếng Anh khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Đánh giá bài viết
1 1.241

Video đang được xem nhiều

Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm