Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 huyện Thái Thụy, Thái Bình năm học 2017-2018

1 3.072
VnDoc - Ti tài liu, n bản pháp lut, biu mu min phí
1
PHÒNG GD&ĐT THÁI THY
kim tra gm 02 trang)
ĐỀ KIM TRA HC K I
NĂM HỌC 2017 - 2018
Môn: Tiếng Anh 7 - Chương trình 10 năm
(Thi gian làm bài 45 phút)
I. Find the word with the different underlined sound (1,25 mark).
1. A. bird B. girl C. first D. sister
2. A. hobby B. hour C. hotel D. hot
3. A. knife B. of C. leaf D. life
4. A. junk B. sun C. put D. adult
5. A. picture B. sure C. nurture D. nature
II. Choose the correct option A, B,C, or D to complete the sentences (5,0 marks).
6. Linh often uses her headphones when she listens to music …..……her parents don’t like
loud noise.
A. so B. but C. because D. and
7. Ngoc loves …………………..outdoors with trees and flowers.
A. to be B. be C. x D. being
8. I think 10 years from now more people …….………..…going to work by bicycles.
A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. will enjoy
9. He ate a lot of fried food so he ………………….……fat quickly.
A. get B. got C. gets D. will get
10. The Japanese eat a lot of fish and healthy food, …………..they live for a long time.
A. so B. because C. or D. but
11. Lan………………English for more than a year but she can speak it very well.
A. learns B. learn C. learned D. has learned
12. You should watch less TV because looking at screen for too long …….…..your eyes.
A. hurt B. hurts C. is hurting D. to hurt
13. He …. ………..……books for poor children for years.
A. has collected B. collects C. is collecting D. collected
14. I do not have ..................oranges, but I have .....................apples.
A. any/ any B. some/ any C. any/ some D. some/ some
15. There is ……………..fruit juice in the fridge.
A. any B. some C. a D. an
16. What would you like?
A. I like some apple juice. B. I’d like some apple juice.
C. I’d like an apple juice. D. I like any apple juice.
17 . My hobby is ……………………………
A. cooking B. cook C. to cook D. to cooking
18. There was ……………...milk in the glass.
A. a few B. a little C. many D. little
19. Did you ……………….….TV last night?
A. watched B. watching C. watch D. watches
20. ……….….you like to go to the movies with me?
A. Will B. Would C. Are D. Could
21. Hoa wants to learn how ………………...the guitar.
VnDoc - Ti tài liu, n bản pháp lut, biu mu min phí
2
A. to play B. plays C. playing D. play
22. Marconi …………………the radio on December 12
nd
1901.
A. invent B. invented C. will invent D. is inventing
23. How many times ………………...to Ha Giang.
A. have you been B. did you go C. are you going D. you have been
24. I ……………to Ha Giang province so far.
A. went B. have been C. have gone D. am going
25. Cinema tickets are ………..…they were last year.
A. the same as B. as same as C. the same to D. same to
III. Read the passage and choose True or False (1,25 mark).
Volunteering is one of the things that are very useful to you. To your future bosses,
volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.
Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time to learn social
skills and make a difference in our community.
Volunteers have the chance to teach English, arts, and sports for homeless children.
They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and
speak.
True
False
26. Doing volunteer work is very useful to you.
27. Volunteering is good for your future job.
28. You can earn a lot of money from volunteering.
29. Volunteering can help homeless children to learn English, arts, and
learn how to play sports.
30. Volunteers only help healthy children.
IV. Find and correct the mistake in each of the following sentences ( 1,25 mark).
31. The museum is full with students learning history.
32. I don’t have as many luck as my brother.
33. Can I have any milk in my coffee?
34. There is kilo of meat in the fridge.
35. How many mineral water do you need?
V. Rewrite the sentences so that its meaning stays the same ( 1,25 mark).
36. How many kilos of rice would you like?
How many kilos of rice do ……………………………?
37. We should clean our teeth twice a day.
Our teeth …………………………………………………………………..
38. My school is the same as my sister’s.
My sister’s school ……………………………………………
39. The Opera House has very comfortable seats.
The seats at the Opera House ……………………………………
40. We usually lock the safe carefully.
VnDoc - Ti tài liu, n bản pháp lut, biu mu min phí
3
The safe ……………………………………………..
The end
H và tên thí sinh:………………………………………. S BD: ………………………
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
THÁI THY
NG DN CHM KIM TRA HC K I
NĂM HC 2017- 2018
Môn : Tiếng Anh 7 - Chương trình 10 năm
I. ĐÁP ÁN
1. D
6. C
11. D
16. B
21. A
2. B
7. D
12. B
17. A
22. B
3. B
8. D
13. A
18. B
23. A
4. C
9. B
14. C
19. C
24. B
5. B
10. A
15. B
20. B
25. A
26. T
27. T
28. F
29. T
30. F
31. with → of
32. many → much
33. any some
34. kilo a kilo
35. How many How much
36. How many kilos of rice do you want?
37. Our teeth should be cleaned twice a day.
38. My sister’s school isn’t different from mine / my school.
39. The seats at the Opera House are very comfortable.
40. The safe is usually locked carefully.
II. HƯNG DN CHM
- Điểm toàn bài 10,0 đim = 40 câu. Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm.
- Làm tròn:

Đề thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 huyện Thái Thụy, Thái Bình năm học 2017-2018 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn thử sức và chuẩn các kĩ năng làm bài cần thiết cho kì thi học kì 1 sắp tới. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

PHÒNG GD&ĐT THÁI THỤY

(Đề kiểm tra gồm 02 trang)

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2017 - 2018

Môn: Tiếng Anh 7 - Chương trình 10 năm

(Thời gian làm bài 45 phút)

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 mark).

1. A. bird

B. girl

C. first

D. sister

2. A. hobby

B. hour

C. hotel

D. hot

3. A. knife

B. of

C. leaf

D. life

4. A. junk

B. sun

C. put

D. adult

5. A. picture

B. sure

C. nurture

D. nature

II. Choose the correct option A, B,C, or D to complete the sentences (5,0 marks).

6. Linh often uses her headphones when she listens to music …..……her parents don’t like loud noise.

A. so

B. but

C. because

D. and

7. Ngoc loves …………………..outdoors with trees and flowers.

A. to be

B. be

C. x

D. being

8. I think 10 years from now more people …….………..…going to work by bicycles.

A. to enjoy

B. enjoy

C. enjoying

D. will enjoy

9. He ate a lot of fried food so he ………………….……fat quickly.

A. get

B. got

C. gets

D. will get

10. The Japanese eat a lot of fish and healthy food, …………..they live for a long time.

A. so

B. because

C. or

D. but

11. Lan………………English for more than a year but she can speak it very well.

A. learns

B. learn

C. learned

D. has learned

12. You should watch less TV because looking at screen for too long …….…..your eyes.

A. hurt

B. hurts

C. is hurting

D. to hurt

13. He …. ………..……books for poor children for years.

A. has collected

B. collects

C. is collecting

D. collected

14. I do not have ..................oranges, but I have .....................apples.

A. any/ any

B. some/ any

C. any/ some

D. some/ some

15. There is ……………..fruit juice in the fridge.

A. any

B. some

C. a

D. an

16. What would you like?

A. I like some apple juice.

B. I’d like some apple juice.

C. I’d like an apple juice.

D. I like any apple juice.

17. My hobby is ………………………………

A. cooking

B. cook

C. to cook

D. to cooking

18. There was ……………...milk in the glass.

A. a few

B. a little

C. many

D. little

19. Did you ……………….….TV last night?

A. watched

B. watching

C. watch

D. watches

20. ……….….you like to go to the movies with me?

A. Will

B. Would

C. Are

D. Could

21. Hoa wants to learn how ………………...the guitar.

A. to play

B. plays

C. playing

D. play

22. Marconi …………………the radio on December 12nd1901.

A. invent

B. invented

C. will invent

D. is inventing

23. How many times ………………...to Ha Giang.

A. have you been

B. did you go

C. are you going

D. you have been

24. I ……………to Ha Giang province so far.

A. went

B. have been

C. have gone

D. am going

25. Cinema tickets are ………..…they were last year.

A. the same as

B. as same as

C. the same to

D. same to

III. Read the passage and choose True or False (1,25 mark).

Volunteering is one of the things that are very useful to you. To your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time to learn social skills and make a difference in our community.

Volunteers have the chance to teach English, arts, and sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

 

True

False

26. Doing volunteer work is very useful to you.

   

27. Volunteering is good for your future job.

   

28. You can earn a lot of money from volunteering.

   

29. Volunteering can help homeless children to learn English, arts, and learn how to play sports.

   

30. Volunteers only help healthy children.

   

IV. Find and correct the mistake in each of the following sentences( 1,25 mark).

31. The museum is full with students learning history.

32. I don’t have as many luck as my brother.

33. Can I have any milk in my coffee?

34. There is kilo of meat in the fridge.

35. How many mineral water do you need?

V. Rewrite the sentences so that its meaning stays the same ( 1,25 mark).

36. How many kilos of rice would you like?

How many kilos of rice do ……………………………?

37. We should clean our teeth twice a day.

Our teeth …………………………………………………………………..

38. My school is the same as my sister’s.

My sister’s school ……………………………………………

39. The Opera House has very comfortable seats.

The seats at the Opera House ………………………………………

40. We usually lock the safe carefully.

The safe ……………………………………………..

The end

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

THÁI THỤY

HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2017- 2018

Môn: Tiếng Anh 7 - Chương trình 10 năm

Đáp án Đề thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh

1. D

6. C

11. D

16. B

21. A

2. B

7. D

12. B

17. A

22. B

3. B

8. D

13. A

18. B

23. A

4. C

9. B

14. C

19. C

24. B

5. B

10. A

15. B

20. B

25. A

26. T

27. T

28. F

29. T

30. F

31. with → of

32. many → much

33. any some

34. kilo a kilo

35. How many How much

36. How many kilos of rice do you want?

37. Our teeth should be cleaned twice a day.

38. My sister’s school isn’t different from mine/ my school.

39. The seats at the Opera House are very comfortable.

40. The safe is usually locked carefully.

HƯỚNG DẪN CHẤM

- Điểm toàn bài 10,0 điểm = 40 câu. Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm.

- Làm tròn:

+ 5,25 làm tròn thành 5,5

+ 5,5 giữ nguyên

+ 5,75 làm tròn thành 6,0

- The end –

Trên đây, qua Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 7 của Phòng GD&ĐT Thái Thụy, các bạn đã thử sức nhằm củng cố kiến thức và tập dượt cho mình các kĩ năng làm bài cần thiết cũng như quản lý thời gian. Mời các bạn vào tham khảo Đề cương ôn thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 7 sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ lý thuyết ngữ pháp tiếng Anh cần thiết cho kì thi học kì 1 diễn ra hiệu quả nhất.

Đánh giá bài viết
1 3.072
Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm