Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 Trường THCS Nguyễn Chí Thanh, Đồng Nai năm học 2019 - 2020

VnDoc xin giới thiệu tới thầy cô và các em học sinh Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 Trường THCS Nguyễn Chí Thanh, Đồng Nai năm học 2019 - 2020 có đầy đủ file nghe và đáp án cho các em tham khảo. Đề kiểm tra Tiếng Anh 7 với đầy đủ các kĩ năng nghe, nói, đọc, viết cho các em ôn tập các kĩ năng khác nhau, chuẩn bị cho bài thi học kì 1 đạt kết quả cao.

Nhằm giúp các em học sinh ôn tập chuẩn bị cho bài thi học kì 1 năm 2019 sắp tới, VnDoc giới thiệu bộ đề kiểm tra học kì 1 lớp 7 với đầy đủ các môn cho các em ôn tập và làm bài. Đề thi được biên soạn bám sát với đề thi thực giúp các em đạt điểm cao trong kì thi sắp tới. Mời các em tải về để xem toàn bộ đề và đáp án của đề thi.

UBND Huyện Tân Phú

Trường THCS Nguyễn Chí Thanh

ĐỀ THI HỌC KỲ I

Môn: Tiếng Anh lớp 7 (2019-2020)

Thời gian: 60 phút

Đề và đáp án thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2019

Đề kiểm tra Anh 7 học kì 1

A/ LISTENING (2,0đ)

I/ Listen to Linh’s 4 conservations and decide the following statements True or False

1………….Linh is calling Mai but she isn’t home.

2………….Mai can’t come to the phone because she is studying

3………….Lan can’t go out with Linh.

4………….Trung is visiting Ho Chi Minh City with his friends.

5…………..Long is at the stadium.

II/ Listen to Linh’s conservations with Trung and Trang and choose the best answer

6.When does the conversation take place?

A. Friday

B. Saturday

C. Sunday

7.Linh wouldn’t like to go to the movies because _______ on the weekend.

A. the movie theater is sometimes crowded

B. the movie theater is always crowded

C. the movie theater is always dirty

8.What is their final decision?

A. They will have dinner.

B. They will play video games.

C. They will play cards.

9.What time will they meet?

A. At half past six

B. At seven

C. At half past seven

10.What is true about Trang?

A. She is going to have dinner with her friend.

B. She doesn’t play cards well.

C. She will meet Linh at 7 o’clock.

Notes: take place(v): diễn ra, final decision(n): quyết định cuối cùng

B/ LANGUAGE FOCUS: Choose the best answer (2đ)

11. Lan’s brother is a ___________. He writes for LaoDong newspaper.

A. journalist

B. farmer

C. nurse

D. teacher

12. My friend goes to school ___________ bus.

A. on

B. by

C. in

D. with

13. Would you like ___________ to the movies?

A. to go

B. go

C. going

D. goes

14. I study maps and learn about different countries in my ___________ class.

A. Geography

B. Physics

C. Math

D. Biology

15. Let’s ___________ some computer games.

A. playing

B. play

C. to play

D. plays

16. I work ___________ hours than Hung.

A. few

B. less

C. fewer

D. least

17. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

A. exciting

B. telephone

C. tomorrow

D. November

18.......................... a beautiful day!

A. It

B. Which

C. Where

D. What

19. ……………….. is it from DaLat to Ho Chi Minh City? - About 300 km.

A. How much

B. How far

C. How long

D. How often

20. Choose the word that has underlined part is pronounced differently from the others.

A. party

B. lovely

C. sky

D. empty

C/ READING: (2đ)

I/ Read the letter from Tim to Hoa and decide the following statement True or False

Dear Hoa,

I am pleased that you and your family are well. I am fine, too. Here is a photo of me, my Mom and Dad, and my sister, Shannon. Can you send me a photo of you?

Let me tell you more about my parents.

My Mom works at home. She takes care of the family. Three mornings a week, she works part- time at a local supermarket. She and other women also cook lunch for homeless people once a week.

My Dad is a mechanic. He repairs machines in a factory. He works five days a week for about 40 hours, sometimes in the morning and sometimes in the afternoon. He prefers the morning shift.He has fewer days off than my Mom. However, when he has an afternoon free,he plays golf.

Dad gets about seven public holidays each year.He also has a three-week summer vacation. We always go to Florida on vacation. We have a great time and Dad plays more golf.

Please write soon and tell me more about your family.

Best wishes,

Tim

21. Tim’s mother works in a hospital (……).

22. Tim’s mother cooks lunch for homeless people (……).

23. They always go to California on vacation (……).

24. Tim’s father gets about seven public holidays each year (……).

25. Tim’s father never play golf on his vacation (……).

II/ Read the passage. Then answer the questions: (1m)

In America, the school year is from early September to the following June. Students go to school every day from Monday to Friday. Many students go to school in school bus that picks them up near their homes and takes them back again in the evening. At the age of 16, students often go to school in their own car, or borrow their parents’ cars.

After school, students can choose from many activities. They may join chess, computers, acting or cooking clubs. And they may work on the school newspapers or play in a sport team.

26. How long does the school year in America last?

………………………………………………………………………………………….

27.How many days do American students go to school a week?

……………………………………………………………………………

28.What may American students do after school?

…………………………………………………………………………….

About you

29.What do you do after school?

……………………………………………………………………………

30.How do you go to school?

…………………………………………………………………………….

D/ WRITING: ( 2,0 đ)

I/ Put the words in the right order ( 1,2 pts)

31.the way / show / Could / you / me / to / the market /?

…………………………………………………………………………..

32.often / Ba / comics / reads / his / in / free time

…………………………………………………………………………..

33.during / The school yard / noisy / is / recess

………………………………………………………………………….

34.live/ they/ the/ farm/ on/ countryside/ the/ in.

……………………………………………………………………

35.students/ different/ take part in/ after/ activities/ school.

……………………………………………………………………

36.What about/ guitar/ to/ play/ the/ learning?

……………………………………………………………………

II/ Rewrite these sentences so its meaning stays the same as the first(0.8 pts)

37.When is your birthday?

What………………………………………………………………

38.What about going to the cafeteria?

Let’s………………………………………………………………..

39.Why don’t you eat out with us?

Would you like…………………………………………………….

40. Hoa enjoys reading comics

Hoa is………………………………………………………………

ĐỀ SPEAKING (2đ)

1.GIỚI THIỆU VỀ BẢN THÂN (1đ)

1. HỌC SINH BỐC THĂM TRẢ LỜI 4 CÂU TRONG MỘT CHU ĐỀ (1đ)

*CHỦ ĐỀ 1: Personal information)

  1. What’s your name?
  2. How old are you?
  3. When’s your birthday?
  4. What’s your address?
  5. What’s your telephone number?
  6. What’s your job?
  7. What’s your hobby?

*CHỦ ĐỀ 2: At school

  1. Tell 10 subjects at school?
  2. What’s your favorite subject?
  3. What time do your classes begin? / What time do your classes end?
  4. What do you learn in the English class?
  5. Which subjects are you good at?

*CHỦ ĐỀ 3: At recess

  1. Tell 5 activities at recess?
  2. What do you usually do at recess?
  3. Do you talk with your friends at recess?
  4. Is the school yard noisy or quiet?
  5. What time does the break begin in the afternoon? / What time does the break end in the afternoon?

*CHỦ ĐỀ 4: Your family

  1. How many people are there in your family?
  2. Where do you live?
  3. How old is your father?/ How old is your mother?
  4. What does your father do? / What does your mother do?
  5. Where does your father work? / Where does your mother work?

*CHỦ ĐỀ 5: After school

  1. Tell 10 activities after school?
  2. What do you often do after school?
  3. Do you help your parents at home?
  4. How many hours do you do your homework everyday?
  5. What sports do you like playing?

-The end-

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA TIẾNG ANH 7 HỌC KÌ 1

A/ LISTENING (2,0đ)

a) 1.F 2.F 3.T 4.F 5. T

b) 6.B 7.B 8.C 9.C 10.A

B. LANGUAGE FOCUS: (2,0đ)

11. A; 12. B; 13. A; 14. A; 15. B; 16. C; 17. B; 18. D; 19. B; 20. C

C/ READING: (2đ) (0.2pt/sentence)

I/ Read the letter from Tim to Hoa and decide the following statement True or False

21. (F).

22. (T).

23. (T).

24. (T).

25.(F)

II/ Read the passage. Then answer the questions: (1m)

26. (The school year/It) lasts from early September to the following June/about nine months.

27.( American students/They) go to school five days a week.

28. They may join chess, computers, acting or cooking clubs and they may work on the school newspapers or play in a sport team..

About you

29.I play sports/listen to music…………………

30.I go to school by/on……………….

D/ WRITING: (2,0 đ)

I/ Put the words in the right order (1,2 pts)

31. Could you show me the way to the market?

32. Ba often reads comics in his free time.

33. The school yard is noisy during recess

34. They live on the farm in the countryside.

35.Students take part in different activities after school.

II/ Rewrite these sentences (0.8 pts)

37. What is your date of birth?

38. Let’s go to the cafeteria

39. Would you like to eat out with us?

40. Hoa is interested in reading comics

Mời các bạn tải về để xem toàn bộ đề, đáp án và file nghe của Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 Trường THCS Nguyễn Chí Thanh, Đồng Nai năm học 2019 - 2020. Ngoài ra VnDoc.com luôn cập nhật liên tục nhiều tài liệu học tập và ôn luyện Tiếng Anh 7 như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,.... Mời bạn đọc tham khảo, download tài liệu phục vụ việc giảng dạy và học tập hiệu quả.

Đánh giá bài viết
6 1.823
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 lớp 7 Xem thêm