Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Thanh Am, Hà Nội có đáp án năm 2018 - 2019

1 275

Đề khảo sát chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới

Đề thi môn Tiếng Anh lớp 7 cuối học kì 1 trường THCS Thanh Am, Hà Nội năm 2018 - 2019 nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 7 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi có đầy đủ đáp án cho các em học sinh luyện tập các kĩ năng quan trọng, chuẩn bị cho kì thi học kì 1 sắp tới. Mời các em tải về để xem toàn bộ đề, đáp án và file nghe của đề thi.

Trước khi bước vào kì thi học kì 1, việc ôn tập lại các đề thi của các trường là rất quan trọng để có thể làm quen với các dạng đề thi học kì, bên cạnh đó các em có thể luyện tập để tự tin khi bước vào kì thi chính thức của mình.

Phòng GD & ĐT quận Long Biên

Trường THCS Thanh Am

Name:…………………………………

Class: ……..

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I- LỚP 7

MÔN: TIẾNG ANH (CODE 2)

Thời gian: 45 phút

Năm học: 2018- 2019

 
 

Mark

Teacher’s remark

MULTIPLE CHOICE: (64 points)

Listen then mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question: (16 pts)

Question 1. Volunteers can help people how to protect themselves at all times.

A. True

B. False

Question 2. Volunteer work also helps to make our community be a better place.

A. True

B. False

Question 3. Volunteering helps Phuc to make a difference in our community.

A. True

B. False

Question 4. Being self- confident helps Phuc make a lot of friends.

A. True

B. False

Question 5. Volunteering is very good for Phuc.

A. True

B. False

Question 6. Phuc needs to be more confident when joining the talk show.

A. True

B. False

Question 7. Mai can help others and she can see how happy the _____ are when they learn.

A. villagers

B. students

C. children

D. people

Question 8. Volunteer is_____ to Mai.

A. interesting

B. exciting

C. boring

D.special

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions: (4 pts)

Question 9. A. tradition B. attraction C. collection D. question

Question 10. A. of B. leaf C. knife D. safe

Mark the letter A, B, Cor D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions: (4 pts)

Question 11. A. music   B. compose     C. crayon      D. painting

Question 12. A. portrait   B. instead       C. perform     D. guitar

Mark the letter A, B, Cor D to indicate the correct answer to each of the question: (16 pts)

Question 13. Hoa’s family ______in Ha Noi for 10 years.

A. lives

B. lived

C. has lived

D. is living

Question 14. My friend has decided to use ______electricity by using more solar energy instead.

A. fewer

B. more

C. much

D. less

Question 15. My cousin, Tom, is the same______me.

A. of

B. as

C. like

D. to

Question 16. The chicken meat served with pho ga is ______and cut into thin slices.

A. bonehead

B. boneless

C. bonemeal

D. bone

Question 17. I haven’t got ______bread left for breakfast.

A. any

B. a

C. an

D. some

Question 18. ______sandwiches are there in your bag?

B. How often

B. How much

C. How far

D. How many

Question 19. Mary ______eating junk food because it’s not good for her health.

A. hates

B. likes

C. enjoys

D. loves

Question 20. The Temple of Literature ______by old trees and ______many interesting things.

A. surrounds – contains

B. surrounds – is contained

C. is surrounded – contains

D. is surrounded - is contained

Mark the letter A, B, CorD to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions: (4 pts)

Question 21. I have sunburn because I should wear a sun hat.

              A    B       C            D

Question 22. My sister not goes to class to learn how to paint.

                      A        B     C        D

Read the following passage and mark the letter A, B, Cor D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks: (10 pts)

People in my city love good food and they often eat three (23) ______ a day- breakfast, lunch and dinner. At about 7.00 in the morning, they usually have a light (24) ______ with a bowl of Pho or eel soup with some slices of toast. Sometimes they have a bowl of instant noodles or a plate of xoi (sticky rice) (25) ______ going to work. Lunch often starts at about 11.30, and most of them have lunch at home. They often have rice, fish, meat, and vegetables (26) ______ lunch. Dinner often starts at about 8.00 in the evening. It is the (27) ______meal of the day. People in my city often have rice with lots of fresh vegetables and a lot of seafood or various kinds of meat. Then, they often have some fruit and a glass of green tea. I think food in my city is wonderful, healthy and very tasty.

Question 23. A. bowl     B. meal       C. bowls        D. meals

Question 24. A. lunch      B. breakfast      C. snack          D. dinner

Question 25. A. after      B. before       C. when          D. while

Question 26. A. of          B. during    C. for                 D. in

Question 27. A.main       B. light       C. unhealthy           D. healthy

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions: (10 pts)

Charlie Chaplin was an English actor, director, producer, and composer. He is known as the most creative person of the silent-film era. Charlie Chaplin's portrayal of the Tramp won the hearts of people all over the world.

Chaplin was born in London on the 16th of April, 1889. He spent his childhood in poverty and hardship. In 1910 he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world-famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for 'the incalculable effect he has had in making motion pictures the art form of this century'. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland.

Question 28. When did he start appearing in films?

A. In 1910

B. In 1889

C. In 1972

D. In 1914

Question 29. Charlie Chaplin is very famous for______.

A. his stage performance

B. his character "the Tramp"

C. his background music

D.both are correct

Question 30. In about how many films did he play the Tramp?

A. Nearly seventy

B. Seventeen

C. More than seventy

D. Seventy

Question 31. How old was he when he died?

A. 98

B. 88

C. 78

D. 68

Question 32. Which of the following is NOT true?

A. He played classical music.

B. Charlie Chaplin was an English artist.

C. He was a composer.

D. He received an award in 1972.

II. WRITING: (16 points)

Rewrite the sentences, beginning with the words given: (8 pts)

Question 33. Reading is more boring than watching TV.

Watching TV isn’t..............................

Question 34. Her book is not the same as mine.

Her book.........................

Question 35. Khoa wrote this poem yesterday.

This poem.....................

Question 36. He likes carving eggshells in his free time.

His hobby is.....................

Use the following words to write a complete sentence for each question: (8 pts)

Question 37. Long ago, / the year 1070/ there/ no universities/ in Vietnam.

....................................................................................................

Question 38. In 1076, / Emperor Ly Nhan Tong/ decide/ build/ one- the Imperial Academy.

........................................................................................................................

Question 39. It/ considered/ the first university/ Vietnam.

........................................................................................................................

Question 40. The university/ a great success/ and/ thousands/ Vietnamese scholars/ graduate/ this university.

........................................................................................................................

Phòng GD & ĐT quận Long Biên

Trường THCS Thanh Am

 

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I- LỚP 7

MÔN: TIẾNG ANH (CODE 2)

Năm học: 2018– 2019

I. MULTIPLE CHOICE: (2 x 32 = 64 points)

1. B

2. A

3. A

4. B

5. A

6. B

7. C

8. D

9. D

10. A

11. B

12. A

13. C

14. D

15. B

16. B

17. A

18. D

19. A

20. C

21. C

22. A

23. D

24. B

25. B

26. C

27. A

28. D

29. B

30. C

31. B

32. A

II. WRITING: (2 x 8 = 16 points)

Rewrite the sentences, beginning with the words given: (2 x 4= 8 pts)

Question 33: Watching TV isn’t as boring as reading.

Question 34: Her book is different from mine.

Question 35: This poem was written by Khoa yesterday.

Question 36: His hobby is carving eggshells in his free time.

Use the following words to write a complete sentence for each question: (2 x 4= 8 pts)

Question 37: Long ago, in the year 1070, there were no universities in Vietnam.

Question 38: In 1076, Emperor Ly Nhan Tong decided to build one- the Imperial Academy.

Question 39: It is considered the first university in Vietnam.

Question 40: The university was a great success and thousands of Vietnamese scholars graduated from this university.

Tape script for questions from 1-8: Unit 3 Skills 2

Reporter: So Phuc, why do you volunteer?

Phuc: I volunteer because it makes a difference in our community. We can encourage people to

protect the environment and our community will be a better place.

Reporter: Do you think volunteering is good for yourself too?

Phuc: Oh yes, I've made many new friends, and I feel much more self-confident.

Reporter: I agree. You've answered the interview very well ... And you Mai?

Mai: Volunteering is special to me because I can help others. It's special because I can see how

happy the children are when they learn.

Trên đây, VnDoc đã giới thiệu tới các em Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Thanh Am, Hà Nội có đáp án năm 2018 - 2019. Mời các bạn tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh khác được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,....

Đánh giá bài viết
1 275
Tiếng Anh 7 mới Xem thêm