Đề thi học kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2019 - 2020

Đề kiểm tra cuối kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 2 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. 2 Đề thi học kì 2 lớp 10 tiếng Anh có đáp án được biên tập bám sát chương trình học SGK tiếng Anh 10 mới của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

⇒ Tham khảo thêm đề cương ôn tập học kì 2 lớp 10 mới nhất: Đề cương ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 HOT

Nội dung Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 10 có đáp án số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. preparation B. application C. suggestion D. education
2. A. preservation B. enroll C. preference D. secondary
3. A. Diverse B. Ritual C. Bridesmaid D. Decisive
4. A. reduction B. pollution C. solution D. conclusion
5. A. sue B. spend C. sure D. pursue

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6. A. maintain B.perform C. prefer D. offer
7. A. limit B. demand C. research D. distract
8. A. atmosphere B. influence C. contaminate D. instrument
9. A. fertilizer B. ecosystem C. agriculture D. environment
10. A. culture B. diverse C. fortune D. altar

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11. ________ is a term that refers to the existence of different kinds of animals and plants which make a balanced environment.

A. Wildlife B. Biodiversity C. Challenge D. Investigation

12. Jack and Linda ______ last week. They just weren’t happy together.

A. broke up B. broke into C. finished off D. ended up

13. “What’s the matter? You don’t look very well.” – “I feel a little __________.”

A. under the weather B. out of the blue C. out of order D. down to earth

14. ______ we to live in the country we wouldn’t mind having children.

A. If B. Were C. Should D. Had

15. He asked me why _________to the meeting.

A. didn’t I come B. don’t I come C. you didn’t come D. I hadn’t come

16. We are talking about the writer ________ latest book is one of the best-sellers this year.

A. who B. whose C. which D. whom

17. I have two brothers. ______older one is training to be ______ pilot with British Airways. _____ younger one is still at ______ school.
A. The/ x/ the/ x B. The/ a/ the /x C. an/ a/ the/ x D. the/ the/ the/ x

19. All forms of discrimination against all women and girls ________immediately everywhere.

A. must be taken away B. must be ended C. must be allowed D. must be followed

20. A child _______ everything he or she wants.

A. must be given B.shouldn’t be given

C. mustn’t be given D. can be given

IV. Give the correct form.

21. Many national parks have been established to protect ______animals. (DANGER)

22. The coastal areas have been severely ______by the disposals of harmful chemical rubbish.(POLLUTE)

23. Evolution occurs as a result of _____ tonew environments. (ADAPT)

24. The ______loss of land is the result of severve deforestation ( MASS)

25. Voice ______is the app which helps some types of smartphone attracts customers (RECOGNIZE)

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions.

Conservation conflicts arise when natural-resource shortages develop in the face of steadily increasing demands from a growing human population. Controversy frequently surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom. For example, a river may supply water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory. Farmers, fishers, and industry leader vie for unrestricted access to this river, but such freedom could destroy the resource, and conservation methods are necessary to protect the river for future use.

Conflicts worsen when a natural resource crosses political boundaries. For example, the headwaters, or source, of a major river may be located in a different country than the country through which the river flows. There is no guarantee that the river source will be protected to accommodate resource needs downstream. In addition, the way in which one natural resource is managed has a direct effect upon other natural resources. Cutting down a forest near a river, for instance, increases erosion, the wearing away of topsoil, and can lead to flooding. Eroded soil and silt cloud the river and adversely affect many organisms such as fish and important aquatic plants that require clean, clear freshwater for survival.

26. What does supplyin line 3 mean?

A. cover

B. provide

C. make up for

D. compensate for

27.Which word in the reading means “living or growing in, or relating to water” ?

A. agriculture

B. major

C. fresh

D. aquatic

28.When do conflicts get worse ?

A. when natural-resource shortages increase in the features of gradually increasing demands from a rising human population.

B. when a natural resource crosses political borders

C. when freedom could destroy the resource.

D. when eroded soil and silt cloud affect many organisms.

29.Which sentence below is NOT correct?

A. Argument often surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom.

B. A river may provide water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory

C. Conservation methods are incidental to care for the river for future use.

D. Farmers, fishers and industry leaders vie for open access to this river.

30.What is the passage above mainly about?

A. Conservation conflicts

B. Agricultural irrigation

C. The headwaters of a major river

D. Natural-resource shortages

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31. It wasn’t Tom in the mall yesterday because he was in the hospital. I’m sure.

______________________________________________

32. A number of suggestions were made at the meeting. Most of them were not very practical.(Using a relative pronoun)

______________________________________________

33. It's possible that Joanna didn't receive my message.

______________________________________________

Make meaningful sentences with the given suggestions

34. lot /people/ choose/ favorable date/ occasions/ such/ wedding/funeral/ house moving days. //

→ ______________________________________________

35. nowadays/ our lives/ improved/ much/ progresses/ science and technology//

______________________________________________

Đáp án Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 10 có đáp án số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - B;

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - B; 15 - D; 16 - B; 17 - B; 19 - B; 20 - B;

IV. Give the correct form.

21 - endangered; 22 - polluted; 23 - adaptation; 24 - massive; 25 - recognition;

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions.

26 - B; 27 - D; 28 - B; 29 - C; 30 - A;

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31 - Tom can’t have been in the mall yesterday because he was in the hospital.

32 - Most of the suggestions (which/that ware) made at the meeting were not very practical

33 - Joanna might not have received my message.

34 - A lot of people choose a favorable date for occasions such as wedding, funeral and
house moving days.

35 - Nowadays our lives have been much improved by the progresses made in science and
technology.

Nội dung đề kiểm tra Anh văn lớp 10 học kì 2 số 2

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Câu 1. My friend lives in a old house in a small village.
A B C D

Câu 2. In spite of the car was cheap, it was in good condition.
A B C D

Câu 3. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties.
A B C D

Câu 4. What do you think of cartoon films? I find them interested.
A B C D

Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved

Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

Read the passage carefully then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

Câu 7. How are the seas and rivers nowadays?

A. are contaminated B. cannot be swum in

C. are dirty enough to swim in D. are less dirty than they used to be

Câu 8. What do traffic policemen have to do, in one well-known city?

A. They have to cut down many trees. B. They don’t take enough care of the countryside

C. They have to pollute the air D. They have to wear oxygen masks.

Câu 9. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees

B. Because there are large areas of land that can't be used

C. Because there is too little rice

D. Because many trees have been polluted

Câu 10. Wild animals are…………...

A. being protected from natural environment

B. So rare that they can't survive

C. killed so many that they can't live in the forests

D. in danger from extinction

Câu 11. What's the best title for the passage?

A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature

Choose a word in each line that has different stress pattern.

Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover

Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

Choose a best option for these sentences:

Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.

A. to B. for C. with D. in

Câu 15. The cinema changed completely at ………………… end of ………………. 1920s.

A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the

Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.

A. science fiction B. cartoon C. love story D. action

Câu 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan?

A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's

Câu 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .................. in the country

A. lived B. would live C. had lived D. lives

Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.

A. in B. to C. of D. at

Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to sleep

A. relax B. make C. delight D. lull

Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.

A. has built B. have built C. has been built D. have been built

Câu 22. ...................... come to dinner on Saturday?

A. Let's B. Would you mind C. Do you feel like D. How about

Câu 23. I went to the library ..................... last night.

A. study B. studying C. to studying D. to study

Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.

A. actors B. musicians C. singers D. authors

Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.

A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate

Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………

A. excitement B. excited C. excite D. exciting

Câu 27. We know a lot of people ...................... live in London.

A. which B. whose C. whom D. who

Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there.

A. tournament B. trophy C. continent D. host nation

Câu 29. "Let's play some music." - "............................".

A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.

Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.

A. who B. whom C. whose D. which

Rewrite the sentences with the words given.

1. He took the children to the park 3 days ago.

-> The children_________________________.

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

-> If________________________________________.

3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)

->___________________________________________

4. We took many pictures although the sky was cloudy.

-> In spite of_______________________________.

5. We didn’t finish it until the end of last summer.

-> It was not until__________________________.

6. Nick is lazy so he is punished.

-> If_____________________________________.

7. Nobody has met them since last month.

-> They__________________________________.

8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)

-> ________________________________________.

Đáp án đề kiểm tra Anh văn lớp 10 học kì 2 số 2

1.B

2. A

3. C

4. D

5. D

6. C

7. A

8. D

9. B

10. D

11. B

12. D

13. C

14. D

15. B

16. B

17. B

18. A

19. B

20. D

21. C

22. A

23. D

24. B

25. B

26. C

27. D

28. D

29. B

30. D

Rewrite the sentences with the words given:

1. He took the children to the park 3 days ago.

-> The children were taken to the park 3 days ago.

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

-> If Jack hadn’t answered well in the interview, he wouldn’t have got the job.

3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)

-> When did you go to Nam’s birthday party?

4. We took many pictures although the sky was cloudy.

-> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.

5. We didn’t finish it until the end of last summer.

-> It was not until the end of last summer that we finished it.

6. Nick is lazy so he is punished.

-> If Nick weren’t lazy, he wouldn’t be punished.

7. Nobody has met them since last month.

-> They haven’t been met since last month.

8. My brother goes to school by bike.(Make question for the underlined words)

-> How does your brother go to school?

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi tại đây: Đề thi học kì 2 lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập.

Đánh giá bài viết
26 88.748
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm