Đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án

13 17.450

Bộ 2 đề kiểm tra chất lượng học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 có đáp án nằm trong bộ đề thi học kì 2 lớp 11 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 11 môn Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau được biên tập bám sát chương trình học giúp học sinh lớp 11 ôn tập kiến thức trọng tâm kì 2 hiệu quả. 

Đề thi môn tiếng Anh lớp 11 học kì 2

⇔ Tham khảo thêm đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 11 mới nhất: Đề cương ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm học 2018 - 2019 NEW

ĐỀ SỐ 1

PART 1: Read the passage about tourism in Wales and circle the best option (A, B, C, or D) to fill in each numbered blank. (1 point)

Barceloma, the second largest city in Spain, is one of the most (1)………….tourist destinations in Europe. It is known for its sunshine, architecture, and lively streets. The City Council plans to transform Barcelona into a smart city, by having technology reach every neighbourhood, balancing sustainable urban and economic development and improving its inhabitants’ ………..(2). One of the great achievements is the transformation of the 200-hectare Poblenou industrial area into the 22@Barcelona District, also known as the innovation District. This is considered the most important project of……………..(3) transformation in Barcelona in recent years, and one of the most ambitious in Europe, with more than 200 million Euros invested in the infrastructure ……..(4). The project was launched in 2000 and is still ongoing. As of December 2011, an estimated 4,500 new companies had moved to the district since 2000, an average of 545 per year. The ……….(5) in 22@Barcelona has grown 22,8% from 73,464 inhabitants in 2001 to over 90,000.

1. A. ambitious B. dangerous C. popular D. various

3. A. quantity of life B. quality of life C. equality of life D. skill of life

3. A. rural B. urban C. agricultural D. industrial

4. A. chance B. opportunity C. currency D. plan

5. A. popular B. popularity C. population D. populace

PART 2: Read the passage about UNESCO and circle the correct option (A, B, C, or D) to answer each of the given questions. (1 point)

In 1959, the government of Egypt was working on a plan to build a dam on the River Nile. It was called the Aswan Dam, and it was intended to generate electricity and allow the river water to be used for agriculture. There was one big problem with the plan, though. The dam would flood a nearby valley that contained ancient Egyptian treasures, including two enormous stone temples.

It can be difficult for governments to choose culture and history over economics. However, if countries always made decisions like this, the majority of the world's ancient sites would end up being destroyed. Luckily, UNESCO stepped in. They formed a committee that tried to convince Egypt to protect its ancient treasures. With support from many countries, they were finally successful. The huge temples were carefully removed from their original site and moved to a safe location so that the dam could be built.

After their success in saving the temples in Egypt, UNESCO went on to save more sites around the world. They protected lagoons in Venice, ruins in Pakistan, and temples in Indonesia. With industrialisation changing the world rapidly, there were many sites that needed to be saved. Eventually, UNESCO formed the World Heritage Organisation to protect important natural and historic sites wherever it was necessary.

By now, the World Heritage Organisation has protected hundreds of sites ranging from beautiful natural islands to buildings in large cities and ancient ruins. If you're able to visit any of the many protected sites, you'll agree it was worth it.

6. What is the best title for the passage?

A. UNESCO

B. UNESCO to succeed

C. UNESCO to develop

D. UNESCO to rescue

7. The word “this” in paragraph 2 refers to ____________.

A. culture

B. decision

C. country

D. economics

8. What is meant by the first sentence of the second paragraph?

A. Most governments prefer to sell their treasures.

B. Money sometimes seems more important than all other things.

C. Governments are never able to consider two things at once.

D. Governments usually don't know anything about their culture.

9. Why did UNESCO get involved in Egypt?

A. Egypt was planning to build a dam that would harm ancient temples.

B. Egypt was planning to build a valley for agriculture and electricity.

C. Egypt was planning to create a dam right on top of an ancient temple.

D. When the dam flooded a valley, several treasures were discovered.

10. Why is the World Heritage Organisation more important now than it would have been 200 years ago?

A. Countries didn't cooperate in the past.

B. Cities were smaller back then.

C. There were not as many interesting sites 200 years ago.

D. Modern business and production are changing the world.

PART 3. Vocabulary and grammar ( 1,5 point)

Circle the correct answer A, B, C or D to complete each of the following sentences (6 sentences) (1,5 points)

11. I believe the strong wind hasn’t done any serious damage to the roof, ________?

A. do I

C. has it

B. don’t I

D. hasn’t it

12. The reception, _________ carefully, was a great success.

A. have been prepared

C. having prepared

B. has been preparing

D. having been prepared

13. He denied _________ married.

A. having been

C. being

B. to have

D. having

14.There are many ways for us to reduce out …………….in order to save our environment.

A. deforestation B. extinction C. carbon footprint D. diversity

15.Many species are threatened with ………..due to deforestation and loss of habitat.

A. emission B. energy C. catastrophe D. extinction

16.Sulphur dioxide is one of several ………… that are released into the atmosphere by coal - fired power stations.

A. polluting B. polluted C. pollutants D. pollution

PART 4: Complete the new sentence so that it means the same as the given one using NO MORE THAN FIVE WORDS. (1 point)

17. The teacher said to Karen, "Please stand up."

->The teacher ………………………………………..

18. I'm sure you'll be amused by the latest Bond film.

-> I’m sure …………………………………. the latest Bond film amusing.

19.You had saved the lives of hundreds of wild animals. Thank you for that.

->Thank you …………………………… the lives of hundreds of wild animals

20.They had hunted and killed many wild animals. Later they regretted what they had done.

->They regretted ………………………………………. many wild animals

Đáp án có trong file tải.

⇔ Tham khảo đề thi Tiếng Anh 11 có file nghe: Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019 HOT

ĐỀ SỐ 2

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. handbags        B. fans          C. tickets         D. robs 

2. A. ducked          B. opened       C. laughed        D. dressed 

3. A. exhibition        B. happen        C. inhabit         D. highly 

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others

4. A. potential         B. official        C. cosmonaut      D. ecologist 

5. A. excursion       B. gravity         C. generate        D. passenger 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

6. I……………………since I was seven.

A. can swim          B. could swim       C. have been able to swim         D. was able to swim

7. How many people participated in the global Internet vote? 

A. applied for        B. filled in           C. looked for        D. America

8. NASA, the National Aeronautics and Space…………is an American government organization concerned with spacecraft and space travel 

A. Attraction         B. Assignment      C. Administration     D. America

9. The path was made by walkers…………the mountains each year.

A. crossed          B. crossing         C. they crossed       D. which they crossed

10. “Excuse me, but there is something about…………immediately. 

A. that I must speak to you              B. that I must speak to you about

C. which I must speak to you            D. which I must speak you about it

11. The use of more natural and renewable energy sources is needed to take the burden off our current dependence on………… 

A. solar energy       B. nuclear energy    C. wind energy        D. fossil fuels

12. A place crash in March 1968 made Gagarin’s desire………… 

A. for              B. of              C. to                D. with

13. If I…………English when I was at university, I…………for this job now.

A. learnt/ would apply                  B. learnt/ would have applied

C. had learnt/ could apply              D. had learnt/ could have applied

14. You need English to travel around…………world because it is a language almost everybody understands.

A. a               B. an             C. the               D. no article

15. It was in Dalat…………I met my old friend.

A. which          B. where          C. whom             D. that

16. Not only…………the book, but also remember what he had read.

A. he read         B. does he read     C. did he read        D. he reads

17. He went back to work in his country after he…………his course on Advanced Engineering in London.

A. finishes        B. was finishing      C. has finished        D. had finished

18. The Asian Games…………held for the…………of developing intercultural knowledge and friendship within Asia.

A. is- purpose     B. are- purpose      C. are- benefit       D. are- objective

19. Do you like watching a horror film, Frankenstein, for example? 

No, I don’t. It’s…………scaring but also boring.

A. either          B. both            C. not              D. not only

20. They never came to class late, ………… .

A. neither        B. so did we        C. we did either       D. neither we did

Choose the sentence (A, B, C or D) that is almost the same in meaning as the sentence given

21. The last person to leave the room must turn off the lights 

A. The last person, who left the room, must turn off the lights

B. The last person, who left the room must turn off the lights

C. The last person whom leaves the room must turn off the lights

D. The last person who leaves the room must turn off the lights

22. He was admired by the people………… 

A. whose he worked with         B. he worked with them

C. with that he worked          D. with whom he worked

23. “……………………” They were held in 1958 in Japan.

A. When were the 3rdAsian Games held?       B. When and where was the 3rd Asian Games held?

C. Where were the 3rdAsian Games held?      D. When and where were the 3rd Asian Games held?

24. Choose the sentence which has the closest meaning to the original one

Alfred Nobel invented dynamite

A. It was Alfred Nobel that dynamite was invented

B. It was Alfred Nobel that was invented dynamite

C. It was dynamite that Alfred Nobel was invented

D. It was dynamite that was invented by Alfred Nobel

25. Choose the best sentence that can be arranged from the words given

The show/ attracted/ the children/ by/ performed/ the animals/ were/ by

A. The children were attracted by the show to have been performed by the animals

B. The children attracted by the show which was performed by the animals

C. The show performing by the animals attracted the children

D. The children were attracted by the show performed by the animals

26. Select the antonym of the underlined word in this sentence 

Recreation and entertainment are very important to people anywhere in the world

A. insignificant         B. weak        C. unfamiliar          D. poor

Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct

27. Forty years after Yuri Gagarin became the first man in orbit, Dennis Tito, an American businessman has become the                 A                                B                                        C

 world first space tourist                                                                                  D

28. The earth has resources enough to support billions of its inhabitants.                                                 A             B                   C           D

29. He was offered the job despite he had no experience.                                                              A              B       C      D

30. The only good way to getting achievement in learning English is to practice it as frequently as possible.                      A             B                    C               D 

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Hobbies are activities in which one (31) …………strictly entertainment. They help one to maintain a mental and emotional balance. A hobby can be almost anything. Music is most popular. For example, many people all over the world play piano simply for (32) …………and fun in their free hours, and they do not play (33) …………

Sports provide other (34) …………hobbies. Bicycling, running, tennis, ping-pong, and countless other sports are (35) …………by millions of people during their leisure time.

31. A. play         B. knows         C. participates          D. enjoys 

32. A. training      B. educating       C. earning             D. relaxing 

33. A. carefully     B. professionally    C. excellently           D. interestingly

34. A. normal      B. strange         C. favorite             D. various 

35. A. enjoyed     B. participated      C. played              D. competed 

Read the text carefully and then choose the correct answer

Forty - two years ago, two Americans landed on the moon, taking the human race to another planet for the first time. On July 16, 1969 Armstrong, Aldrin and Collins climed into Apollo 11 .The unit’s Saturn V rocket, equipped with the most powerful engines ever built, blasted them into space. Their trajectory took them around the Earth and toward the moon when a third-stage rocket fired. Two modules-the Eagle, for landing, and the Columbia, a command and service center- entered the moon’s orbit on July 19. Neil Armstrong, Buzz Aldrin, piloting the Eagle landing module, stepped down on the moon on July 20,1969.The third US astronaut ,Michael Collins ,was in the orbiting command module overhead. “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”, said Armstrong. The words were seared into the memories of the 600 million some people- about 1/5 of our planet’s population at that time-who watched the broadcast transmitted from the lunar surface. And for a time it seemed the impossible was just the beginning.

36. What was the name of the module that landed on the moon? 

A. the Columbia        B. Saturn V        C. the Eagle           D. the Earth

37. Which is not mentioned about Apollo 11? 

A. It belonged to the USA                    B. It was launched 42 years ago

C. It had the most powerful engines at the time   D. It failed to land on the moon

38. Apollo............

A. had two men on board                 B. had no man on board

C. was launched on July 16, 1969         D. was launched on July 20, 1969

39. Which sentence is not true? 

A. Michael Collins did not step down on the moon

B. Neil Armstrong was too excited to say anything when he was on the moon

C. Only two astronauts of the crew of three stepped on the moon

D. There were 600 million people watching the scenes sent from the moon

40. Relative pronoun who refers to………… 

A. the TV viewers    B. Neil Armstrong      C. the astronauts   D. the Earth’s population 

ĐÁP ÁN

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. C 2. B 3. A

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others

4. C 5. A

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

6. C 7. D 8. C 9. B 10. C 11. D

12. B 13. C 14. C 15. D 16. C 17. D

18. B 19. D 20. A 21. D 22. D 23. D

24. D 25. D 26. A

Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct

27. D 28. B 29. B 30. B

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

31. C 32. D 33. B 34. C 35. A

Read the text carefully and then choose the correct answer

36. C 37. D 38. C 39. B 40. A

Tải trọn bộ nội dung đề thi và đáp án tại đây: Đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
13 17.450
Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh Xem thêm