Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Số 1 Phù Cát, Bình có đáp án

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11

VnDoc.com đăng tải Đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 trường THPT Số 1 Phù Cát, Bình Định có đáp án nhằm hỗ trợ thêm nguồn tài liệu đề thi học kỳ 2 tiếng Anh 11 mới cho các bạn học sinh. Hy vọng, với bộ tài liệu này, bạn sẽ có thời gian ôn luyện thật hiệu quả và đạt kết quả cao.

Read the passage about tourism in Wales and circle the best option (A, B, C, or D) to fill in each numbered blank.

Barcelona, the second largest city in Spain, is one of the most (1)………….tourist destinations in Europe. It is known for its sunshine, architecture, and lively streets. The City Council plans to transform Barcelona into a smart city, by having technology reach every neighbourhood, balancing sustainable urban and economic development and improving its inhabitants’ ………..(2). One of the great achievements is the transformation of the 200-hectare Poblenou industrial area into the 22@Barcelona District, also known as the innovation District. This is considered the most important project of……………..(3) transformation in Barcelona in recent years, and one of the most ambitious in Europe, with more than 200 million Euros invested in the infrastructure ……..(4). The project was launched in 2000 and is still ongoing. As of December 2011, an estimated 4,500 new companies had moved to the district since 2000, an average of 545 per year. The ……….(5) in 22@Barcelona has grown 22,8% from 73,464 inhabitants in 2001 to over 90,000.

1. A. ambitious  B. dangerous  C. popular  D. various
2. A. quantity of life B. quality of life  C. equality of life  D. skill of life
3. A. rural  B. urban  C. agricultural  D. industrial
4. A. chance  B. opportunity  C. currency  D. plan
5. A. popular  B. popularity  C. population  D. populace

Read the passage about UNESCO and circle the correct option (A, B, C, or D) to answer each of the given questions.

In 1959, the government of Egypt was working on a plan to build a dam on the River Nile. It was called the Aswan Dam, and it was intended to generate electricity and allow the river water to be used for agriculture. There was one big problem with the plan, though. The dam would flood a nearby valley that contained ancient Egyptian treasures, including two enormous stone temples.

It can be difficult for governments to choose culture and history over economics. However, if countries always made decisions like this, the majority of the world's ancient sites would end up being destroyed. Luckily, UNESCO stepped in. They formed a committee that tried to convince Egypt to protect its ancient treasures. With support from many countries, they were finally successful. The huge temples were carefully removed from their original site and moved to a safe location so that the dam could be built.

After their success in saving the temples in Egypt, UNESCO went on to save more sites around the world. They protected lagoons in Venice, ruins in Pakistan, and temples in Indonesia. With industrialisation changing the world rapidly, there were many sites that needed to be saved. Eventually, UNESCO formed the World Heritage Organisation to protect important natural and historic sites wherever it was necessary.

By now, the World Heritage Organisation has protected hundreds of sites ranging from beautiful natural islands to buildings in large cities and ancient ruins. If you're able to visit any of the many protected sites, you'll agree it was worth it.

6. What is the best title for the passage?

A. UNESCO

B. UNESCO to succeed

C. UNESCO to develop

D. UNESCO to rescue

7. The word “this” in paragraph 2 refers to ____________.

A. culture

B. decision

C. country

D. economics

8. What is meant by the first sentence of the second paragraph?

A. Most governments prefer to sell their treasures.

B. Money sometimes seems more important than all other things.

C. Governments are never able to consider two things at once.

D. Governments usually don't know anything about their culture.

9. Why did UNESCO get involved in Egypt?

A. Egypt was planning to build a dam that would harm ancient temples.

B. Egypt was planning to build a valley for agriculture and electricity.

C. Egypt was planning to create a dam right on top of an ancient temple.

D. When the dam flooded a valley, several treasures were discovered.

10. Why is the World Heritage Organisation more important now than it would have been 200 years ago?

A. Countries didn't cooperate in the past.

B. Cities were smaller back then.

C. There were not as many interesting sites 200 years ago.

D. Modern business and production are changing the world.

Circle the correct answer A, B, C or D to complete each of the following sentences (6 sentences)

11. I believe the strong wind hasn’t done any serious damage to the roof, ________?

A. do I

C. has it

B. don’t I

D. hasn’t it

12. The reception, _________ carefully, was a great success.

A. have been prepared

C. having prepared

B. has been preparing

D. having been prepared

13. He denied _________ married.

A. having been

B. to have

C. being

D. having

14.There are many ways for us to reduce out …………….in order to save our environment.

A. deforestation

B. extinction

C. carbon footprint

D. diversity

15.Many species are threatened with ………..due to deforestation and loss of habitat.

A. emission

B. energy

C. catastrophe

D. extinction

16.Sulphur dioxide is one of several ………… that are released into the atmosphere by coal - fired power stations.

A. polluting

B. polluted

C. pollutants

D. pollution

Complete the new sentence so that it means the same as the given one using NO MORE THAN FIVE WORDS.

17. The teacher said to Karen, "Please stand up."

->The teacher ………………………………………..

18. I'm sure you'll be amused by the latest Bond film.

-> I’m sure …………………………………. the latest Bond film amusing.

19.You had saved the lives of hundreds of wild animals. Thank you for that.

->Thank you …………………………… the lives of hundreds of wild animals

20.They had hunted and killed many wild animals. Later they regretted what they had done.

->They regretted ………………………………………. many wild animals

ĐÁP ÁN

1C 2B 3B 4D 5C 6D 7B 8C 9A 10D

11C 12D 13A 14C 15D 16C

17. The teacher told Karen to stand up

18. I’m sure you will/you’ll find the latest Bond film amusing.

19. Thank you for having saved the lives of hundreds of wild animals

20.They regretted having hunted and killed many wild animals

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 11 cuối học kì 2. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 chương trình mới + chương trình cũ khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,.. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Để hỗ trợ các bạn có kì thi học kì 2 lớp 11 trọn vẹn, VnDoc.com không chỉ sưu tầm và đăng tải các học liệu môn tiếng Anh mà còn có học liệu của các môn Toán, Ngữ văn, Vật lý, Hóa học, Sinh học...thông qua Đề thi học kì 2, đề cương hay bài tập được tổng hợp từ các trường THPT và các thầy cô uy tín trên cả nước. Chúc các bạn học tập hiệu quả!

Đánh giá bài viết
5 9.894
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 11 Xem thêm