Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2015 trường THCS Biên Giới, Tây Ninh

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2015 trường THCS Biên Giới, Tây Ninh có 6 câu hỏi lớn với nhiều dạng bài làm trong thời gian 60 phút. Đây là tài liệu ôn thi hữu ích dành cho các bạn học sinh muốn củng cố và nâng cao kiến thức Tiếng Anh chương trình lớp 7.

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2015

PHÒNG GD&ĐT CHÂU THÀNH

Trường THCS Biên Giới

CỘNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM

Độc lập – Tự do – Hạnh phúc

ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HKII - NĂM HỌC 2014 – 2015

Môn thi: Anh Văn; LỚP: 7

Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề)

I/ Listen and choose True or False statements. (2ms)

1. Children’s program starts at half past five.                1. ___________

2. The World Today is at ten past six.                     2. ___________

3. Early News is at six o’clock.                          3. ___________

4. The movie, “A Fistful of Dollars” starts at seven o’clock.       4. ___________

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (1m)

5. A. Started    B. Needed      C. Protected      D. Stopped

6. A. Durian     B. Cucumber    C. Painful        D. Duty

7. A. Diet       B. Disappear    C. Fill           D. Drill

8. A. Time      B. City         C. Fine          D. Five

III. Choose the best answers. (3ms)

9. Yesterday, Mr. Lam …………….. a new car.

  A. buys       B. buying       C. bought         D. buy

10. He should…………….. his homework before going to beD.

  A. finishes      B. finish        C. to finish        D. finishing

11. My brother is a good soccer player. He plays ……………….

  A. well        B. good         C. better         D. best

12. I often ………….. my homework in the evening.

  A. does       B. to do         C. do            D. am doing

13. Where are you doing, Nam? I …………….. my pen.

  A. look for     B. looking for     C. to look for      D. am looking for.

14. He ................... to the zoo last Sunday.

  A. goes       B. went         C. is going        D. go

15. He likes swimming .....................

  A. so do I     B. Yes, I do      C. I do, too       D. too do Is

16. What kind of ....................do you like ? I like cartoons.

  A. books      B. films         C. pictures       D. stories

17. Many young people...................video games.

  A. play       B. plays         C. playing        D. played

18. I would like .................some fruit and vegetables.

  A. buying     B. to buy        C. buy          D. buys

19. Teenagers like… the latest pop music.

  A. hearing    B. hear         C. to hear        D. for hearing

20. Some inventors of video games …………….. very rich.

  A. becoming   B. became      C. becomes      D. become

IV. Read the passage carefully. (1m)

On the way home yesterday. Mary caught in the rain. She had a bad colD. She coughed and sneezed a lot. She had to stay in bed all day. The doctor took her temperature and gave some medicines. Her mother was beside her all the time to take care of her.

Check True (T) or False (F)

21 …………Yesterday, Mary caught in the rain.

22 ………… She had a bad cold but she didn’t cough and sneeze.

23 ………… The nurse took her temperature.

24 ………… Her mother took care of her all the time.

V. Supply the correct form of the verbs in the brackets. (2ms)

25. He (study) …………. English tomorrow.

26. Lan (buy) …………….. a lot of souvenirs for her parents yesterday.

27. You must (wash) .................... your hands before meals.

28. His father always (drink) ................. coffee for dinner.

29. Last month, They ………………… (not, help) their families on the farm.

30. I (go) …………. France next month

31. They (rehearse)…………. a new play at the moment.

32. She (play)………...........................volleyball now.

VI. Read then answer the questions. (1m)

In 1960s, most people in Vietnam did not have a T.V set. The people with TVs were popular. In the evening, the neighbors would gather around the TV. They would stay until the TV programs finishes. Vietnam is different today. More families have a TV set and life is more comfortable. But neighbors don’t know each other as well as they did in the past.

* Questions :

33. When didn’t most people in Vietnam have a T.V set?

………………………………………………………………………………….

34. Where would the neighbors gather in the evening?

………………………………………………………………………………….

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2015

Nội dung Điểm

I: (2 Điểm)

1. F

2. F

3. T

4. T

II: (1 Điểm)

5. D

6. C

7. A

8. B

III: (3 Điểm)

9. C

10. B

11. A

12. C

13. D

14. B

15. A

16. B

17. A

18. B

19. A

20. D

IV: (1 Điểm)

21. T

22. F

23. F

24. T

V: (2 Điểm)

25. will study

26. bought

27. wash

28. drinks

29. didn't help

30. will go

31. are rehearsing

32. is playing

VI: (1 Điểm)

33. Most people in Vietnam did not have a T.V set in 1960s.

34. The neighbors would gather around the TV in the evening.

2

0,5

0,5

0,5

0,5

1

0,25

0,25

0,25

0,25

3

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

025

0,25

0,25

1

0,25

0,25

0,25

0,25

2

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

1

0,5

0,5

Đánh giá bài viết
28 18.297

Video đang được xem nhiều

Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm