Đề thi học kỳ 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 5 có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 chương trình mới học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 5 tổng hợp những dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 5 khác nhau giúp các em cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1. A. come B. once C. bicycle D. centre
2. A. went B. where C. never D. get
3. A. trip B. did C. with D. nice
4. A. Bay B. play C. stay D. watch
5.A. back B. taxi C. last D. parents

Exercise 2: Pick out the word that has the stress differently from that of the other words

1. A. library B. Internet C. cinema D. information
2. A. partner B. swimming C. grandparents D. project
3. A. holiday B. ancient C. imperial D. summer
4. A. photo B. seaside C. island D. about
5. A. motorbike B. countryside C. underground D. information

Exercise 3. Choose the best answer:

1. She went to Hoi An Ancient .........

A. city

B. village

C. town

D. island

2.Liz _______ Nha Trang last holiday and she _______a lot of souvenirs

a. visits/buys

b. visited/buyed

c. visited/bought

d. visit/bought

3.Where _______you visit when you were in HaLong?

a. do

b. did

c. will

d. is

4.Did you_______any photographs there?

a. take

b. takes

c. took

d. taking.

5.You parents look very_______.

a. happily

b. happiness

c. happy

d. to be happy.

6.Her parents want her not_______ too much candy.

a. eats

b. eating

c. to eat

d. ate

7.What is the matter with you, Minh? _______have a toothache

a. I

b. She

c. He

d. Minh

8.What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. eat

b. eats

c. ate

d. eating

9. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk.

a. have

b. had

c. has

d. having

10.What _______ do you like? I like table tennis.

a. schools

b. sports

c. books

d. music

Exercise 4: Write the correct form verbs

1. We (watch) ............... television every evening.

2. I (do) ............... my homework every afternoon.

3. Mai and Lan (play) ............... games after school.

4. When I was young . I (not like)......................................play tennis.

5. Last summer , we (have)..................................................an interesting trip.

Exercise 5: Read and answer the question.

My name is Mai. I get up very early in the morning. I do morning exercise with my father. After breakfast, my brother and I ride a bicycle to school. We come home at 11 o’clock and then I have lunch with my family. In the afternoon, I study with my partner. Her name is Linh. Sometimes, I go to the library to look for some information. My family go to the cinema once a month.

1. What’s her name?

2. Does she get up late in the morning?

3. Who does she go to school with?

4. What’s her partner’s name?

5. How often does her family go to the cinema?

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - D; 5 - C

Exercise 2: Pick out the word that has the stress differently from that of the other words

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - D; 5 - B

Exercise 3. Choose the best answer:

1 - C; 2 - c; 3 - b; 4 - a; 5 - a; 6 - c; 7 - a; 8 - c; 9 - b; 10 - b

Exercise 4: Write the correct form verbs

1 - watch; 2 - do; 3 - play; 4 - didn’t; 5 - had

Exercise 5: Read and answer the question.

1 - Her name is Mai.

2 - No, she doesn’t.

3 - She goes to school with her brother

4 - Her name is Linh.

5 - They go the the cinema once a month.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 5 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
43 4.032
Đề thi học kì 1 lớp 5 Xem thêm