Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 10 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc năm học 2016 - 2017 có đáp án

1 3.812

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Bạn đang gặp khó khăn trước kì kiểm tra học kỳ 1 và bạn không biết làm sao để đạt được điểm số như mong muốn. Mời các bạn cùng tham khảo Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 10 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc năm học 2016 - 2017 có đáp án sẽ giúp các bạn nhận ra các dạng bài tập khác nhau và cách giải của nó. Chúc các bạn làm thi tốt.

Đề kiểm tra kiến thức nâng cao môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Việt Yên số 2, Bắc Giang

Đề cương ôn tập học kì 1 môn Tiếng anh lớp 10 trường THPT Thuận Thành 1, Bắc Ninh năm học 2016 - 2017

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Nguyễn Công Hoan, Hưng Yên năm học 2016 - 2017

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

Đề thi có 03 trang

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC 2016-2017

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10

Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm)

I. LISTENING

Listen to the recording and choose the correct picture to answer each question

Question 1. Which is Tom's mother?

Question 2. Where will the beach party be?

Question 3. What will Fiona wear to the dance?

Question 4. What homework is the girl doing now?

Question 5. What's David going to buy?

II. PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 6. A. banks        B. cups       C. peasants        D. neighbors

Question 7. A. study         B. education      C. hungry        D. subject

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 8. A. alarm         B. children        C. repair      D. machine

Question 9. A. printer       B. floppy          C. device       D. system

III. LEXICO – GRAMMAR

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 10. By the time he _____, all his classmates _____ the computer room.

A. arrived/ left         B. had arrived/ left         C. was arriving/ left        D. arrived/ had left

Question 11. Each time you _____ on your computer, it is capable of doing almost anything you ask it to.

A. get                B. make                 C. put                 D. turn

Question 12. My mother suggested _____ energy-saving appliances for our new house.

A. buy                 B. to buy                 C. buying          D. bought

Question 13. Quan Ho singing is a Vietnamese style of _____ music that was recognized by UNESCO in 2009.

A. dance                B. hip-hop               C. folk           D. pop

Question 14. He's a _____. He spends most of his time working in the field.

A. engineer               B. peasant            C. cyclo driver          D. pilot

Question 15. When you lived in the countryside, _____to help your parents with the farming work?

A. were you use               B. did you used

C. did you use               D. were you used

Question 16. Life is all right if you have a job, but things are not so easy for the _____.

A. unemployed            B. employed           C. employment         D. unemployment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17. Peter: "Would you like to go somewhere for a drink?" Mark: "_____"

A. Yes, Why?          B. Yes, I wouldn't.         C. No, I would.        D. Yes, I'd love to.

Question 18. Jane: "What household chores do you dislike doing the most?" Linda: " _____"

A. Washing the dishes, because I often break things.

B. It's too hard, and I don't like it.

C. I sometimes do the cooking when my mom is busy.

D. Well, I think I like sweeping the house.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. Peter often helps do the laundry because he feels happy to see his parents dress well to work.

A. make the bed           B. wash the clothes        C. clean the house      D. cook meals

Question 20. A CV (curriculum vitae) is a form with details about somebody's past education and occupations.

A. dreams               B. hobbies              C. marks           D. jobs

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. Lindsay Lewis is married with four children.

A. mature         B. famous      C. brilliant          D. single

Question 22. If you eat too much at dinner time, you'll certainly put on weight.

A. lose             B. increase        C. rise         D. gain

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. In our family, we usually divide the housework equal.

A. In our family           B. divide        C. equal       D. housework

Question 24. Neil has passed his examination, that is good news.

A. has passed           B. that            C. news       D. his

IV. READING

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Nowadays, we must say that all high schools teach mathematics and it is considered one of the (25)_______ subjects. High school students are required to study mathematics whether they are interested (26)_______ it or not. Up to now, no one knows exactly the time when the early people began (27)_______ on mathematics. Mathematics has been developed today. It is no longer only figures, simple calculations, and forms. Mathematics is divided into branches, (28)_______ arithmetic, geometry, algebra, and trigonometry; other branches have gradually been added. The invention of the electronic computer is one of the great achievements in mathematics. Thanks to computers, we can save a lot of time when solving problems.

Question 25. A. best important       B. most important        C. more important      D. less important

Question 26. A. at                   B. on             C. for         D. in

Question 27. A. to work              B. worked        C. work      D. to working

Question 28. A. as               B. example            C. such as      D. such

Rebecca Stevens was the first woman to climb Mount Everest. Before she went up the highest mountain in the world, she was a journalist and lived in a small flat in south London.

In 1993, Rebecca left her job and her family and traveled to Asia with some other climbers. She found that life on Everest is hard. "You must carry everything on your back", she explained, "so you can only take things that you will need. You can't wash on the mountain, and in the end I didn't even take a toothbrush. I am usually a clean person but there is no water, only snow. Water is very heavy so you only take enough to drink."

When Rebecca reached the top of Mount Everest on May 17th , 1993, it was the best moment of her life. Suddenly she became famous.

Now she has written a book about the trip and people often ask her to talk about it. She has a new job too, on a science program on television.

Rebecca is well-known today and she has more money, but she still lives in the little flat in south London among her pictures and books about mountains.

Question 29. According to the passage, life on Everest is _____.

A. interesting         B. not easy        C. famous      D. cheap

Question 30. Rebecca went to Everest _____.

A. with her close friends    B. without anyone

C. with a climbing group        D. with her family

Question 31. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. Rebecca climbed Mount Everest two years after she had left her job.

B. Rebecca was the first woman who climbed Mount Everest.

C. Reaching the top of Mount Everest was the best moment of Rebecca's life.

D. Rebecca's successful attempt to climb Mount Everest made her famous.

Question 32. Rebecca didn't wash on Everest because _____.

A. it was too cold            B. she was not permitted

C. she is a dirty person        D. there was not enough water

B. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm)

V. WRITING

Rewrite the following sentences in such a way that it has the same meaning as the original sentence.

Question 33. The pop star will release his new album next month.

The pop star's new album ______________________________________________________

Question 34. Because it rained heavily, we canceled our trip.

It rained ____________________________________________________________________

In 50 - 80 words, write a paragraph about your favourite subject at school

THE END

Đáp án đề thi học kỳ 1 Tiếng Anh 10

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm – 0,25 điểm/ câu)

Câu hỏi

Đáp án

1

A

2

C

3

B

4

A

5

A

6

D

7

B

8

B

9

C

10

D

11

D

12

C

13

C

14

B

15

C

16

A

17

D

18

A

19

B

20

D

21

D

22

A

23

C

24

B

25

B

26

D

27

A

28

C

29

B

30

C

31

A

32

D

B. PHẦN TỰ LUẬN (2,0 điểm)

Rewrite the sentences (0,5 điểm - 0,25 điểm/ câu)

Question 33. The pop star's new album will be released next month.

Question 34. It rained heavily, so we canceled our trip.

Paragraph writing (1,5 điểm)

Tiêu chí

Mô tả chi tiết

Điểm

Nội dung

- Viết đúng câu giới thiệu

- Viết logic, hợp lí

0.2

0.4

Ngôn ngữ

- Đúng cấu trúc ngữ pháp

- Sử dụng từ vựng phù hợp, phong phú

0.3

0.3

Trình bày

- Viết đủ số từ theo qui định

- Đúng dạng của đoạn văn

0.2

0.1

Tổng

 

1.5

Đánh giá bài viết
1 3.812
Đề thi học kì 1 lớp 10 Xem thêm