Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Chuyên Bắc Kạn năm học 2016 - 2017 có đáp án

1 1.379

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi học kì I bao giờ cũng khó, đòi hỏi các em không những nắm vững kiến thức trong sách giáo khoa mà còn phải biết tìm tòi, nghiên cứu các tài liệu tham khảo bên ngoài. Xuất phát từ thực tế đó, VnDoc.com giới thiệu Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Chuyên Bắc Kạn năm học 2016 - 2017 có đáp án. Chúc các em đạt kết quả tốt trong kỳ thi học kì I sắp tới.

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 11 trường THPT Nguyễn Du, TP Hồ Chí Minh năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Hàn Thuyên, Bắc Ninh năm học 2016 - 2017 có đáp án

Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

(Đề kiểm tra này gồm có 02 trang)

I. Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu sau (1,25 điểm). 

1. A. changeable

B. church

C. chemist

D. cheque

2. A. native

B. autumn

C. know

D. money

3. A. happy

B. holly

C. honest

D. hollow

4. A. whole

B. white

C. which

D. where

5. A. stimulate

B. enthusiam

C. unselfishness

D. universal

II. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau (5,0điểm)

6. Are you willing to take……….. in our project?

A. part

B. participation

C. role

D. contribution

7. The number of winners is…………..

A. limited

B. limit

C. limitation

D. limitary

8. I remember ………….the door before I came home yesterday

A to lock

B. lock

C. locking

D. lock

9. A young adult’s choices for a birth control……. might be different from that of a woman who is older or who is married.

A. technique

B. method

C. way

D. skill

10. ……….. I want to do now is to sleep for a whole day.

A. Thing

B. That

C. What

D. Which

11. Last Sunday, when they………….. an exciting football match on TV, the electricity………  out.

A. were watching/  was going

C. watched/ was going

B. watched/ went

D. were watching/ went

 12. If Tom......., tell him I will phone him back.

A. rings

B. rang

C. rung

D. has rung

13. He is the English teacher…………I respect very much.

A. what

B. whom

C. which

D. whose

14. Mary thanked me…………..her to my birthday’s party

A. for inviting

B. of inviting

C. in inviting

D. on inviting

15. He reminded me…….. the money I had borrowed from him.

a. don’t forget to return

c. to forget to return

b. didn’t forget to return

d. not to forget to return

16. It’s no good………computer games too much.

A. to play

B. play

C. playing

D. played

17. I met a man ……. used to work in my last company.

A. whom

B. who

C. whose

D. which

18.  If I were you, I …………… that.

A. would apply for

B. will ask for

C. can take

D. will have changed

19. My shoes need………………….

A. to mend

B. mending

C. to be mended

D. both B and C

20.  When the children are bored…………. their toys, they donate them to a charity.

A. about

B. for

C. with

D. at

21. Do you think your close friend should……. Joy and sadness with you?

A. to share

B. share

C. sharing

D. shared

22. Do you have any idols ……you really love and imitate in many ways?

A. which

B. who

C. what

D. why

23.  …….. people in your country celebrate their birthdays?

A. Does

B. Do

C. Doing

D. Did

24. ………..all his money, he decided to go home and asked his father for a job

A. Having spent

B. Spent

C. Spending

D. Have spent

25. She agreed ……….me with my English.

A. to help

B. help

C. helping

D. to be helped

V. Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi dưới đây (1,25 điểm).

According to the census of 1800, the United States of America contained 5,308,483 persons. In the same year the British Islands contained upwards of fifteen million, the French Republic more than twenty – seven million. Nearly one- fifth of the American people were black slaves, the true political population consisted of four and a half million free whites, or less than one million able- bodies males, on whose shoulders fell the burden of a continent. Even after two centuries of struggle the land was still untamed, forest covered every portion, except here and there is a trip of cultivated soil, the minerals lay undisturbed in their rocky beds, and more than two thirds of the people clung to the seaboard within fifty miles of tidewater, where alone the wants of civilized life could be supplied.

31. In the United State of America in 1800

a. one out of every twenty-five Americans was black

b. one out of every four Americans was a black slave

c. One out of every three Americans was a black slave

d. one out of every five Americans was a black slave

 

32. Free white men in America numbered

a. about four fifths of the population                b. about four and a half million

 c. 5,308,483                                                     d. less than one million

33. Two thirds of the American people

a. lived where the wants of civilized life could not be supplied

c. lived on the seaboard

b. lived in Washington

d. lived fifty miles of tide water

34. The struggle to tame the American continent had been going on

a. about two hundred years

c. a little more than a century

b. about fifty years

d. since 1750

35. This description of the United States in 1800 suggests that

a. most of the new nation was undeveloped

b. the people of the new nation had succeeded in taming the continent

c. strips of cultivated land were everywhere

d. settlers were beginning to mine the valuable minerals of the new continents

VI. Viết lại các câu sau dựa vào các từ gợi ý đã cho sao cho nghĩa của câu không thay đổi (1,25 điểm).

36. “Don’t go out at night”, he told his girl friend.

=> He advised……………………………………………………………………………………………

37. Linda is ill, so she can’t go to the concert.

=> If ……………………………………………………………………..................................................

38. They had dinner. Then they continued on their journey. (use perfect participle).

=> ..……………………………………………………………………………........................................

39. I missed the train because I got up late.

=> If……………………….…………………………………………………………………….

40.  “I’m sorry that I broke the vase,” said Peter.

=> Peter apologized……………………….……………………………………………………………..

----------------------HẾT-------------------------

(Học sinh không đựơc sử dụng tài liệu, giám thị coi thi không được giải thích gì thêm)

Đáp án Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11

Câu I: 1, 25 điểm (Mỗi ý đúng được 0,25 điểm).

1. C

2. B

3. C

4. A

5. C

Câu II: 5,0điểm (Mỗi ý đúng được 0,25 điểm).

6. A

10. C

14. A

18. A

22. B

7. A

11. D

15. D

19. D

23. B

8. C

12. A

16. C

20. C

24. A

9. B

13. B

17. B

21. B

25. A

Câu III: 1, 25 điểm (Mỗi ý đúng được 0,25 điểm).

26. C

27. B

28. C

29. B

30. C

Câu IV: 1, 25 điểm (Mỗi ý đúng được 0,25 điểm).

31. D

32. D

33. C

34. A

35. A

Câu IV: 1,25 điểm (Mỗi ý đúng được 0,25 điểm).

36. He advised his girl friend not to go out at night.

37. If Linda weren’t ill, she could go to the concert.

38. Having had dinner, they continued on their journey.

39. If I had gotten up early, I wouldn’t have missed the train.

40.. Peter apologized for breaking the vase. 

--------------- Hết----------------------

Đánh giá bài viết
1 1.379
Đề thi học kì 1 lớp 11 Xem thêm