Đề thi học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh (cấp trường) trường THCS Trực Tuấn, Nam Định năm học 2016-2017 có đáp án

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
1
PHÒNG GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO
TRƯỜNG THCS TRỰC TUẤN
ĐỀ KHO SÁT CHT NG HỌC SINH GIỎI CP TRƯNG
NĂM HỌC 2016 2017
Môn: TING NH Lớp 7
Thời gian làm i: 120 phút
Name:…………………………………
PRT . PHONETICS
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each
group. (1 point)
1. A. birthday B. author C. athletics D. together
2. A. absent B. comb C. crab D. bulb
3. A. physics B. useful C. disease D. rehearse
4. A. concert B. Contestant C. compliment D. comic
5. A. area B. album C. pastime D. cavity
II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group.
(1 point)
1. A. arcade B. image C. defeat D. event
2. A. collector B. teenager C. orchestra D. moderate
3. A. souvenir B. overseas C. disappear D. uniform
4. A. lifeguard B. campaign C. harvest D. veteran
5. A. explore B. excited C. essay D. except
PRT B. VOCBULRY ND GRMMR
I. Choose the best answer from the four choices ( or B,C,D) to complete each of the following
sentences. (2 points)
1. Children are ____________of seeing the dentist.
A. afraid B. interested C. worried D. keen
2. Don’t buy plenty of ____________foods because they’re not ____________for you.
A. fatty/ good B. fatter/ better C. fat/ good D. fatty/ well
3. I divided the sweets ____________several children.
A. during B. between C. into D. among
4. ____________ people in our country earn enough for a comfortable life.
A. Most of B. The most C. Almost all the D. Mostly
5. “Was he disappointed?” “Yes, he found the movie ____________.
A. boring B. boringly C. bored D. bores
6. In Today’s newspaper there ____________a lot of news about the earthquake.
A. have B. has C. is D. are
7. Now Hoa is used ____________the busy roads in the city.
A. to cross B. crossing C. for crossing D. to crossing
8. No one can do it well and ____________.
A. so can she B. neither can she C. she can’t, too D. she can, either
9. This letter is ____________French and I cannot read a word of French.
A. in B. with C. by D. on
10. The doctor advised me ____________.
A. smoke B. not smoking C. not to smoke D. not to smoking
II. Choose the underlined words or phrases (, B, C or D) that are incorrect in standard
English. (1 point)
1. I had not to work yesterday because it was my day off.
A B C D
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
2
2. The table was so heavy that I could hard lift it.
A B C D
3. You look tired. You’d better staying inside at recess.
A B C D
4. The teacher, together with his students, are planting trees.
A B C D
5. The doctor measured her temperature and said that it was normal.
A B C D
III. Give the correct form of the words in CPITL to complete the sentences.
(2 points)
1. Catching the common cold is ………………for everybody. PLEASE
2. Videos are also very useful in ……………….. EDUCATE
3. This lovely apartment has two bedrooms and it is ……….. FURNISH
4. You mustn’t drive ……………...on busy streets. CARE
5. Some of the ………….of computer games are as young as 14 or 15. INVENT
6. Whatever you do, your cold will………………………after a few days. APPEAR
7. She is……………….a nice person, one of the nicest people I know. REAL
8. There is a…………..……….that he will come next week. POSSIBLE
9. Finally, he decided to……………………down. SEAT
10. People can take a look at marine life and discover its………………….. BEAUTIFUL
IV. Give the correct form of the verb in brackets. (2 points)
1. My father (play)……………………….roller-skating when he was a child.
2. The diease (spread)………………..…………very fast now.
3. Minh is in his room. He (study)……………………..his English lessons.
4. I am looking forward to (hear)……………………………from you.
5. Mr. Tan is not sitting in Dr. Lai’s surgery now. He (leave)……….……two hours ago.
6. I don’t feel very well now because I (have)………………..……….an early night.
7. Last week, all members of the class (catch)…………………….a cold.
8. They (keep)…………………………...coughing and sneezing.
8. Hoa’s mother (teach)………………………her how to use a sewing machine 3 weeks ago.
She (make)………………………………..a new dress for her sister tonight.
PRT C. REDING
I. Choose the correct answer from the four options marked , B, C or D to complete each
of the numbered blanks in the following passage. (2 points)
One of the first novels in the history of literature (1)___________written in England in 1719. It
was Robinson Crusoe by Daniel Defoe. Daniel Defoe was born (2)___________London in the
family of a rich man. When Daniel was a schoolboy, he began to write stories. After
(3)___________school, he worked in his father’s shop and (4)___________articles for
newspapers. Defoe visited many countries and met many people. That helped him
(5)___________in his writings.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
3
In 1719, when Defoe was sixty years old, he wrote the novel Robinson Crusoe which
(6)___________ him famous. Defoe used in his book a true story about a sailor who
(7)___________on an island for four years. Robinson Crusoe in Defoe’s novel lived on an
island for twenty- eight years. People liked (8)___________novel in England and in many other
countries, Daniel Defoe wrote other books. (9)___________; his novel Robinson Crusoe was the
(10)___________famous. Defoe was not a rich man when he died in 1731.
1. A. has B. have C. was D. were
2. A. in B. at C. on D. from
3. A. coming B. going C. staying D. leaving
4. A. sold B. wrote C. bought D. read
5. A. few B. much C. plenty D. many
6. A. made B. did C. brought D. let
7. A. visited B. came C. went D. lived
8. A. a B. an C. the D. Ø
9. A. And B. Because C. So D. However
10. A. very B. much C. most D. best
II. Read the passage carefully, then choose the correct option marked ,B,C or D to answer the
questions. (2 points)
John Smith is a very busy man. He is 60 years old and he has a lot of jobs. He is a policeman, a
fireman, a school bus driver, a postman, a taxi driver, a boatman, an ambulance man, an accountant,
a petrol attendant, a barman and an undertaker. Also, he and his wife, Susan, have a shop and a
small hotel.
John lives and works on the island of Gingham in the west of Scotland. Only one hundred and
twenty people live there but in summer this number will be doubled because of tourists who come
by boat every day.
Every day John gets up at 6.00 and makes breakfast for the hotel guests. At 8.00, he drives the
island’s children to school. At 9.00, he collects the post from the boat and delivers it to all the houses
on the island. He also delivers the beer to the island’s only pub. Then he helps Susan in the shop.
He says, “Susan likes being busy, too. We never have holidays and we do not like watching
television. In the evenings, Susan makes supper and I do the accounts. At 10.00, we have a glass of
wine and then we go to bed. Perhaps our life isn’t very exciting, but we like it”.
1. John Smith is a very busy man because____________.
A. he lives and works on the island B. he is 60 years old
C. he has thirteen jobs D. he is a policeman and a taxi driver.
2. In summer, about ____________ people and tourists are on the island of Gingham.
A. 120 B. 60 C. 150 D. 240
3. He usually takes the island’s children to school by ____________.
A. bus B. taxi C. boat D. ambulance
4. What does John do in the evenings? ~ ____________.
A. He makes supper B. He does the accounts
C. He goes to bed early D. He watches television
5. They don’t watch television in the evenings because ____________.
A. They have a glass of wine B. They have lots of things to do
C. They are always tired in the evening D. They don’t like it
III. Fill in each gap with ONE suitable word. (2 points)
WLKING IS FUN

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 7

Nhằm giúp các bạn học sinh có tài liệu ôn tập những kiến thức cơ bản, kỹ năng giải các bài tập Tiếng Anh lớp 7 nhanh nhất và chuẩn bị cho kì thi sắp tới tốt hơn, hãy tham khảo ngay đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án được đăng tải trên VnDoc.com. 

PHÒNG GIÁO DỤC - ĐÀO TẠO

TRƯỜNG THCS TRỰC TUẤN

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG

NĂM HỌC 2016 2017

MôN: TIẾNG ANH - Lớp 7

Thời gian làm bài: 120 phút

Name:……………………………………

PART A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group. (1 point)

1. A. birthday        B. author        C. athletics        D. together

2. A. absent         B. comb         C. crab           D. bulb

3. A. physics        B. useful        C. disease         D. rehearse

4. A. concert        B. contestant     C. compliment      D. comic

5. A. area           B. album        C. pastime         D. cavity

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group. (1 point)

1. A. arcade        B. image        C. defeat          D. event

2. A. collector       B. teenager      C. orchestra       D. moderate

3. A. souvenir      B. overseas       C. disappear      D. uniform

4. A. lifeguard      B. campaign      C. harvest         D. veteran

5. A. explore      B. excited         C. essay          D. except

PART B. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best answer from the four choices (A or B,C,D) to complete each of the following sentences.(2 points)

1.Children are ____________of seeing the dentist.

A. afraid          B. interested      C. worried        D. keen

2. Don’t buy plenty of ____________foods because they’re not ____________for you.

A. fatty/ good      B. fatter/ better     C. fat/ good       D. fatty/ well

3. I divided the sweets ____________several children.

A. during         B. between        C. into           D. among

4. ____________ people in our country earn enough for a comfortable life.

A. Most of        B. The most       C. Almost all the    D. Mostly

5. “Was he disappointed?” – “Yes, he found the movie ____________.”

A. boring         B. boringly        C. bored          D. bores

6. In Today’s newspaper there ____________a lot of news about the earthquake.

A. have           B. has           C. is             D. are

7. Now Hoa is used ____________the busy roads in the city.

A. to cross         B. crossing       C. for crossing     D. to crossing

8. No one can do it well and ____________.

A. so can she      B. neither can she     C. she can’t, too     D. she can, either

9. This letter is ____________French and I cannot read a word of French.

A. in             B. with           C. by            D. on

10. The doctor advised me ____________.

A. smoke         B. not smoking    C. not to smoke    D. not to smoking

Đáp án Đề thi học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh

PART A (2 điểm)

I. (1 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1D         2B      3C        4B        5A

II. (1 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1B       2A       3D        4B         5C

PART B (7 điểm)

I. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1A        2A      3D     4C       5A       6C      7D      8B       9A       10C

II. (1 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1A       2D       3C       4D          5A

III. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1. unpleasant       2. education      3. furnished      4. carelessly        5. inventors

6. disappear       7. really         8. possibility      9. sit              10. beauty

IV. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1. played        2. is spreading     3. is studying        4. hearing         5. left

6. had          7. caught./ kept     8. taught./ is going to make (will make)

PART C (6 điểm)

I. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1C     2A     3D      4B    5B     6A     7D     8C      9D      10C

II. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1C 2D 3A 4B 5D

III. (2 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1. part        2. for       3. prize      4. therefore        5. walk

6. on         7. instead    8. Walking    9. ages          10. enjoy

PART D (5 điểm)

I. (1,5 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1. What was your son’s weight last summer?

2. Remember to come back home before 9.30!

3. I prefer listening to music at home to going to the concert.

4. No one in our class is more hardworking than this girl.

5. You’d better not eat too much meat.

II. (1,5 điểm)

Mỗi đáp án đúng được: 0,2 điểm

1. Ha Long Bay is famous for many beautiful islands.

2. Lan felt nervous when she came to see the dentist.

3. If someone has the flu, they will keep sneezing.

4. How long does it take you from here to the restaurant?

5. Mr. Hai could not go to work yesterday because of his sickness.

III. (2 điểm)

Write a passage (80-100 words) about your activities at school. The candidate’s paragraph should include the following points:

- (0,4) Organization: Introduction- body- ending- linking words…

- (1,2) Content: should be clear, logical and creative with explanations…

- (0,4) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors…

Như vậy, VnDoc.com đã giới thiệu tới các bạn Đề thi học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh (cấp trường) trường THCS Trực Tuấn, Nam Định năm học 2016-2017 có đáp án. Ngoài ra, các bạn có thể tham khảo thêm nhiều tài liệu học tập Tiếng Anh 7 khác trên VnDoc.com như: Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến, Giải bài tập Tiếng Anh lớp 7,.. để học tốt môn tiếng Anh hơn. Chúc các bạn học tốt.

Đánh giá bài viết
21 10.799
Thi học sinh giỏi lớp 7 Xem thêm