Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh lớp 5 năm 2019 - 2020 số 2

1 498

Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 5 có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh học sinh giỏi lớp 5 năm 2019 - 2020 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh lớp 5 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi HSG Anh 5 gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh nâng cao 5 khác nhau giúp các em học sinh lớp 5 cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Change the verb into the present simple tense:

01. I (be)___________ sixteen years old.

02. Tommy (live)___________ at 107 Pine Lane?

03. Juana (cook)___________ dinner for her family.

04. They (eat)___________ lunch at 12:00.

05. Nina (take)___________ medicine when she is sick.

06. I (not like)___________ chocolate.

07. He (drive)___________ a nice car.

08. We (want)___________ to see a movie tonight.

09. Mr. Anderson (teach)___________ chemistry at Hill High School.

10 They (study)___________ English at school.

11 I (want)___________ to go home now.

12 Bill and Calicia (drive)___________ to the mountains every year?

13 We (eat)___________ pasta once a week.

14 It (snow)___________ here in December?

15 When Dax (take)___________ a shower, he (wash)___________ his hair with shampoo.

II. Put the verbs into the present continuous tense.

01. They (talk)___________ about the invoices.

02. He (write)___________ a report.

03. Helen (make)___________ photocopies.

04. She (dictate)___________ a memo.

05. Peter (not check)___________ the figures.

06. The secretary (file)___________ the invoices.

07. He (interview)___________ candidates for a job.

08. Mr. Diaz (not prepare)___________ export documents.

09. Judy (make)___________ appointments.

10. The trainees (meet)___________ at 12 o'clock.

III. Simple or Continuous Present tense?

01. (you/come)___________ tonight?

02. (he/eat)___________ rice every day?

03. I (work)___________ at the moment.

04. (he/come)___________ to London often?

05. He (play)___________ tennis now.

06. (you/come)___________ to the cinema later?

07. They (not/come)___________ to the party tomorrow.

08. He (not/play)___________ golf now.

09. (you/play)___________ tennis this Sunday?

10. They (go)___________ to a restaurant every Saturday.

IV. Change the verb into the past simple tense:

01. Dan (leave)___________ very early today.

02. Sam and Sue (buy)___________ a new house last month.

03. I (visit)___________ Germany the previous week.

04. You (not play)___________ very well.

05. They (find)___________ this book on their trip to Italy?

06. I (not bake)___________ this cake by myself.

07. We (not open)___________ the store in 1987.

08. The rain finally (stop)___________ and we (go)___________ home.

09. She (plan)___________ to come, but she (have)___________ some problems.

10. Kate (have)___________ a big house, but she (sell)___________ it.

11. Rose (be)___________ very thin.

12. You (be)___________ at work yesterday morning?

13. We (think)___________ New York was in England!

14. They (bring)___________ this from their trip?

15. She always (dance)___________ in the summer.

V. Sắp xếp các từ để tạo thành câu hoàn chỉnh.

01. for three days./ is going to/ stay/ there/ My grandfather

_______________________________________________________________________

02. her leg./ on/ a pain/ Jenny/ has

_______________________________________________________________________

03. are playing/ soccer in a stadium/ My children/ their school./ near

_______________________________________________________________________

04. ‘s brother going to/ Is/ Anna’s friend/ travel from China/ to Hanoi by train?

_______________________________________________________________________

05. to travel/ father want/ Why/ to Nha Trang?/ does your

_______________________________________________________________________

06. three bedrooms/ and one living-room/ There/ in my house./ are

_______________________________________________________________________

07. in English/ at the last night’s party/and told stories/sang/ Her students

_______________________________________________________________________

08. I learn/many interesting/ numbers./ During Math lessons,/ things about

_______________________________________________________________________

09. Lien will/ next week./ a floating market/ to shop in/ take Mr. Hanh

_______________________________________________________________________

10. to buy/ for my son./ I want/ some new/ clothes

_______________________________________________________________________

VI. Chọn đáp án thích hợp.

01. “Do you know English?” ~ “Just____________.”

A. much

B. many

C. little

D. less

02. You can borrow books from the____________.

A. post office

B. cafe

C. hospital

D. library

03. I do not go to school____________ Saturday and Sunday.

A. on

B. at

C. in

D. from

04. This is my new shirt. – Oh____________ color is pretty.

A. it

B. its

C. their

D. they

05. Does he____________ to the park? – yes, he goes to the park on foot.

A. ride

B. drive

C. travel

D. walk

06. It’s so hot. Do you like____________ with me? – Yes, i do.

A. swims

B. to swim

C. swimming

D. swiming

07. What do you do during English lessons? – I learn to read and write in____________.

A. Vietnam

B. England

C. English

D. Vietnamese

08. What____________ the matter with Linda’s friend yesterday afternoon?

A. is

B. was

C. were

D. are

09. It____________ rainy in summer in Vietnam.

A. often is

B. is often

C. often

D. be often

10. Mai can____________ English very well.

A. write

B. writes

C. writing

D. to write

ĐÁP ÁN

I. Change the verb into the present simple tense:

1 - am; 2 - Does… live; 3 - cooks; 4 - eats; 5 - takes

6 - don’t like; 7 - drives; 8 - want; 9 - teaches; 10 - study

11 - want; 12 - Do… drive; 13 - eat; 14 - Is … snow; 15 - takes - washes

II. Put the verbs into the present continuous tense.

1 - are talking; 2 - is writing; 3 - is making; 4 - is dictating; 5 - isn’t checking

6 - is filing; 7 - is interviewing; 8 - is not preparing; 9 - is making; 10 - is meeting.

III. Simple or Continuous Present tense?

1 - Do … come; 2 - Does… eat; 3 - am working; 4 - Does… come; 5 - is playing

6 - Do…come; 7 - aren’t coming; 8 - isn’t playing; 9 - Do… play; 10 - go

IV. Change the verb into the past simple tense:

1 - left; 2 - bought; 3 - visited; 4 - didn’t play; 5 - found

6 - didn’t bake; 7 - didn’t open; 8 - stopped - went; 9 - planed - had; 10 - had - sold

11 - was; 12 - Were you; 13 - thought; 14 - brought; 15 - danced

V. Sắp xếp các từ để tạo thành câu hoàn chỉnh.

1 - My grandfather is going to stay there for three days.

2 - Jenny has a pain on her leg.

3 - My children are playing soccer in a stadium near their school.

4 - Is Anna’s friend’s brother going to travel from China to Hanoi by train?

5- Why does your father want to travel to Nha Trang?

6- There are three bedrooms and one living room in my house.

7- Her students sang and told stories in English at the last night’s party.

8- During Math lessons, I learn many interesting things about numbers.

9- Lien will take Mr. Hanh to shop in a floating market next week.

10- I want to buy some new clothes for my son.

VI. Chọn đáp án thích hợp.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - D; 6 - C; 7 - C; 8 - B; 9 - B; 10 - A

Trên đây là Đề thi học sinh giỏi lớp 5 môn tiếng Anh kèm đáp án. Mời các em tham khảo thêm các tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 5 hữu ích khác trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi giữa kì 2 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5,... để giúp các em học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Đánh giá bài viết
1 498
Thi học sinh giỏi lớp 5 Xem thêm