Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh lớp 5 năm 2019 - 2020 số 5

Đề thi thử học sinh giỏi lớp 5 cấp tỉnh môn tiếng Anh

Đề ôn thi học sinh giỏi tỉnh môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh lớp 5 năm 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 5 nâng cao khác nhau giúp các em học sinh lớp 5 cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

Khoanh tròn vào chữ cái đứng trước từ có cách phát âm phần gạch chân khác với các từ còn lại.

1. A. kitchen B. fish C. library D. tennis
2. A. that B. those C. there D. thin
3. A. mother B. brother C. Monday D. open
4. A. cat B. Maths C. have D. ball
5. A. six B. sit C. stand D. close

Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

01. How often your mother go to the supermarket? - ___________.

A. Once a week

B. A week one

C. One a week

D. A week once

02. She___________ aerobics.

A. doing

B. is playing

C. is doing

D. playing

03. My father___________ fishing in his free time.

A. does

B. goes

C. play

D. watches

04. What do you do___________ your free time?

A. on

B. for

C. at

D. in

05. Ba___________ jogging every Sunday.

A. goes

B. does

C. plays

D. watches

06. They sometimes have a picnic but not___________.

A. never

B. sometimes

C. always

D. a week

07. They listen to music twice___________.

A. one week

B. weeks

C. week

D. a week

08. The girls are___________ ropes in the school yard.

A. doing

B. skipping

C. playing

D. going

09. What is she___________ now?

A. do

B. does

C. doing

D. go

10. On the weekend, my classmates often go walking___________ the mountains.

A. on

B. at

C. for

D. in

Change the verb into the past simple tense:

01. Dan (leave)___________ very early today.

02. Sam and Sue (buy)___________ a new house last month.

03. I (visit)___________ Germany the previous week.

04. You (not play)___________ very well.

05. They (find)___________ this book on their trip to Italy?

06. I (not bake)___________ this cake by myself.

07. We (not open)___________ the store in 1987.

08. The rain finally (stop)___________ and we (go)___________ home.

09. She (plan)___________ to come, but she (have)___________ some problems.

10. Kate (have)___________ a big house, but she (sell)___________ it.

11. Rose (be)___________ very thin.

12. You (be)___________ at work yesterday morning?

13. We (think)___________ New York was in England!

14. They (bring)___________ this from their trip?

15. She always (dance)___________ in the summer.

Read the story. Choose a word from the box. Write the correct word next to numbers 01-05.

There is one example. 00. space

wished; castle; began; finish; quiet;

piece; swan; flew; brave;

It was Robert’s birthday yesterday. He wanted a toy which could take him through (00) space but that’s very hard to find! He got up very early and ran downstairs to the kitchen. No-one was there and the house was very (01)____________. “This is strange,” he thought. Then he saw an old mat on the table. He put it on the floor and stood on it carefully. Suddenly, it (02)___________ up into the air and took Robert through the clouds to a (3)___________ with lots of flags on top. It had a big door. Robert opened it and saw a lovely garden which was full of flowers. There was a lake there, too. A beautiful (4)___________ swam on the water. There was a picnic with a birthday cake on the grass, too. He looked at it and saw his name one it! The mat stopped and Robert got off. He (5)___________ to eat the cake when, suddenly, he woke up! It was all a dream.

ĐÁP ÁN

Khoanh tròn vào chữ cái đứng trước từ có cách phát âm phần gạch chân khác với các từ còn lại.

1 - C; 2 - D; 3 - D; 4 - D; 5 - D

Change the verb into the past simple tense:

1 - left; 2 - bought; 3 - visited; 4 - didn’t played; 5 - Did… they found;

6 - didn’t bake; 7 - didn’t open; 8 - stopped - went; 9 - planned - had; 10 - had - sold

11 - was; 12 - Were you; 13 - thought; 14 - Did .. bring; 15 - danced

Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - A; 6 - C; 7 - D; 8 - B; 9 - C; 10 - D

Read the story. Choose a word from the box. Write the correct word next to numbers 01-05.

1 - quiet; 2 - flew; 3 - castle; 4 - swan; 5 - began

Trên đây là Đề luyện thi học sinh giỏi lớp 5 môn Anh kèm đáp án. Mời các em tham khảo thêm các tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 5 hữu ích khác trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi giữa kì 2 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5,... để giúp các em học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Đánh giá bài viết
4 855
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm