Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 6

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh 6 đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2 NEW

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ Văn 6. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. between

B. corner

C. packet

D. cartoon

2. A. popcorn

B. sausage

C. sandwich

D. balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

2. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

3. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

4. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

5. A. India

B. pilot

C. invitation

D. inventor

Exercise 3:Give the correct form of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? - I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? - It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pineapple juice. She usually _______ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ do you want, Mom?

A. oranges

B. apples

C. bananas

D. rice

2. We are going to Nha Trang ______ vacation this summer.

A. on

B. in

C. of

D. to

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. do

B. does

C. are

D. is

4. It’s very _______ you to help me, Peter.

A. kind at

B. kind

C. kind of

D. kind to

5. What does she _____ now?

A. wants to do

B. want to do

C. want do

D. wants do

6. What is he ______ to do?

A. go

B. goes

C. going

D. is going

7. David often ________ his camera to his picnic.

A. to bring

B. bring

C. brings

D. bringing

8. I stay at home _____ my mom because she’s sick

A. on

B. with

C. to

D. in

9. I like New York ______ the people are very friendly.

A. so

B. and

C. after

D. because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

A. noisier

B. noisy

C. noisyer

D. more noisy

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) ______.His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot and sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going to stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

-The end-

Đáp án đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Anh

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A

2. D

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. D

4. C

5. B

Exercise 3:Give the correct form of the verbs in brackets

1. What did you _____do______ (do) last summer? - I _____visited_______ (visit) Hue Imperial City

2. What will the weather __be_____ (be) tomorrow? - It __will rain____ (rain) all day. I ___watched_______ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food __is____ (be) pineapple juice. She usually ___drinks____ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

1. B

2. D

3. A

4. C

5. B

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going to stay with on her summer holiday?

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. Where do you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekend.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 6 hay như Tổng hợp đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020-2021, Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 5 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
9 1.182
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm