Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1

Đề khảo sát chất lượng môn Anh lớp 7

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 7 môn tiếng Anh 7 đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 2 HOT

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ Văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. natural

B. solar

C. planet

D. fact

2. A. should

B. around

C. house

D. sound

3. A. celebrate

B. cousin

C. city

D. cinema

Exercise 2: Choose the word whose stress is different from the others

1. A. welcome

B. upstairs

C. hobby

D. eggshell

2. A. difficult

B. unusual

C. expensive

D. occasion

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. In the future, many cars will run ________ electricity, which doesn’t cause air pollution.

A. in

B. on

C. by

D. with

2. Robots make car manufacturing ________ because they can take on dangerous jobs in place of humans.

A. stronger

B. safer

C. larger

D. heavier

3. Some of her paintings are displayed at the local ________.

A. art gallery

B. museum

C. stadium

D. hospital

4. Life in the countryside is ________. There aren’t many things to do there.

A. interesting

B. inconvenient

C. boring

D. noisy

5. To ________ waste we should avoid buying products with a lot of packaging.

A. recycle

B. reuse

C. reduce

D. remake

6. ‘Can you tell me the way to Tan Ky House please?’

‘________. Go straight, then turn right.’

A. Certainly

B. Let’s go

C. Good idea

D. My pleasure

7. You should turn the tap ________ when you brush your teeth to save water.

A. up

B. down

C. on

D. off

8. There are lots of ________ problems nowadays, mainly because of pollution.

A. natural

B. social

C. practical

D. environmental

9. ________ robots can help to teach children in the classroom, they will never replace teachers.

A. When

B. Although

C. Because

D. If

10. I do not agree _______ the idea that robots will be useful to us in the future.

A. with

B. in

C. on

D. by

Exercise 4: Complete the sentences with the correct form or tense of the verbs in brackets

1. Robots ____________ (change) our life in the near future.

2. Since 2014 we ____________ (sell) millions robots helping in households.

3. Yesterday we ____________ (study) the roles of robots in the future.

4. The children ____________ (play) video games upstairs. It’s really noisy!

5. ____________ (you/ ever/ see) a humanoid robot?

Exercise 5: Choose the correct answers to complete the passage

New Year is one of the most important (1) ________ in the United States. On New Year’s Eve, most people go to the parties. At twelve o’clock at night, everyone says “Happy New Year” and they (2) ________ their friends and relatives good luck. New Year’s parties usually last a long time. Many people don’t go home (3) ________ morning. Another holiday, Halloween, is mainly for children. On this holiday children (4) ________ as witches, ghosts or other characters. Most children go (5) ________ house to house and say “Trick or Treat”, asking for candy or fruit. If the people at the house do not give them candy, the children will play a trick on them. But this (6) ________ ever happens. Most people give them candy or fruit.

1. A. competitions

B. festivals

C. decorations

D. traditions

2. A. wish

B. exchange

C. bring

D. play

3. A. in

B. on

C. for

D. until

4. A. put

B. make

C. dress

D. set

5. A. from

B. in

C. to

D. for

6. A. mostly

B. hardly

C. usually

D. always

Exercise 6: Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first one. Use the word in brackets.

1. What are your plans for the weekend? (do)

What _____________________

2. Peter knew how to skate when he was 12. (could)

Peter ______________________

3. Robots are not as intelligent as humans. (than)

Humans ___________________

4. How long have you learned English? (start)

When _____________________

Exercise 7: Put the words in the correct order to make sentences.

1. was/ play/ I/ when/ chess/ six/ could/ I

_________________________________

2. couldn’t/ football/ was/ we/ play/ it/ raining /because

_________________________________

3. understand/ not/ she/ anything/ said/ I/ could

_________________________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. B

Exercise 2: Choose the word whose stress is different from the others

1. B

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. A

4. C

5. C

6. A

7. D

8. D

9. B

10. A

Exercise 4: Complete the sentences with the correct form or tense of the verbs in brackets

1. Robots ____will change________ (change) our life in the near future.

2. Since 2014 we ____have sold________ (sell) millions robots helping in households.

3. Yesterday we _____studied_______ (study) the roles of robots in the future.

4. The children _____are playing_______ (play) video games upstairs. It’s really noisy!

5. __Have you ever seen__________ (you/ ever/ see) a humanoid robot?

Exercise 5: Choose the correct answers to complete the passage

1. B

2. A

3. D

4. C

5. A

6. B

Exercise 6: Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first one. Use the word in brackets.

1. What will you do at the weekend?

2. Peter could skate when he was 12.

3. Humans are more intelligent than robots.

4. When did you start learning/to learn English?

Exercise 7: Put the words in the correct order to make sentences.

1. I could play chess when I was six.

2. We couldn’t play football because it was raining.

3. I couldn’t understand anything she said.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 7 hay như Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 660
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm