Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8

108 38.352

Nằm trong bộ đề kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 8 năm 2019 - 2020, Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án cung cấp thêm cho các em các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Bài tập được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập.

Xem thêm: Đề thi khảo sát đầu năm tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 NEW

Đề khảo sát chất lượng môn tiếng Anh 8 số 1 

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

(Chọn một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.)

1. A. Scholarship    B. champagne      C. school          D. Christmas

2. A. relax         B. pagoda         C. admire          D. advance

II. Circle into the words which are different from the other. ( 0.5 point)

(Khoanh tròn vào từ khác với các từ còn lại. )

Eg: 0. A. you        B. Nam           C. he             D. they

1. A. child          B. children        C. fine            D. teacher

2. A. morning        B. night         C. Bye            D. evening

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. (2.5 points).

(Chọn một đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành các câu sau.)

1. How old……? She is thirty years old.

A. she is         

B. she’s         

C. is she           

D. is he

2. How many…………..are there in your family?

A. child          

B. childs         

C. childrens        

D. children

3. My mother smiled…………at the joke.

A. quietly        

B. loudly         

C. strongly         

D. widely

4. I ……..ever go to the theatre.

A. rarely         

B. not           

C. sometimes       

D. hardly

5. Please come in and sit…………

A. up           

B. this           

C. down            

D. that

6. Could you……..me how to use this new telephone?

A. shared       

B. show          

C. say            

D. remember

7. The light………out while we were having tea.

A. was going     

B. went           

C. had gone        

D. has gone

8. Math is harder ……English

A. than         

B. more          

C. best            

D. the

9. Would you like to……..a cup of tea?

A. has         

B. have          

C. had             

D. having

10. Nam is my…………….friend.

A. best         

B. more          

C. is               

D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. (2.0 point)

(Chia dạng đúng của động từ)

1. Yesterday, Minh (go) to the cinema with Nam.

2. My brother is (tall) than Minh brother.

3. My father (work) in a factory last year.

4. They (going to) the hospital to meet Mr. Le.

Đáp án đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Anh 8

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

(0.25 point x 2)

1. B         2. B

II. Circle into the words which are different from the other. (0.5 point)

(0.25 point x 2)

1. C        2. C

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. (2.5 points).

(0.25 point x 10)

1. C       2. D        3. B        4. A        5. C

6. B       7. B        8. A        9. B        10. A

IV. Write the correct forms of the verbs. (2.0 point) (0.5 point x 4)

1. went 2. taller 3. worked 4. are going to

V. Read the following text and then answer the questions. (2.5 points)

(0.5 point x 5)

A. True (T) or False (F) questions. (1.0 point)

1. Hoa has moved into Hanoi for two year. F

2. Nien lives in Hue. T

B. Answer the following questions. (1.5 points)

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

VI. Rewrite the sentences using the given words. (2.0 point) (0.5 point x 4)

1. Lam is taller than Mai

2. They are going to the cinema tonight.

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

Đề KSCL đầu năm lớp 8 môn tiếng Anh số 2

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

(Chọn một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.)

1. A. comfort       B. hobby         C. knowledge        D. popular

2. A. about        B. bough         C. cough           D. shout

II. Circle into the words which are different from the other. ( 0.5 point)

(Khoanh tròn vào từ khác với các từ còn lại. )

Eg: 0. A. you          B. Nam          C. he       D. they

1. A. mom        B. dad         C. daddy       D. night

2. A. you          B. Miss       C. Mrs         D. Mr

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. (2.5 points).

(Chọn một đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành các câu sau.)

1. How old......? She is thirty years old.

A. she is         

B. she's          

C. is she        

D. is he

2. How many..............are there in your family?

A. child           

B. childs         

C. childrens       

D. children

3. My mother smiled............at the joke.

A. quietly          

B. loudly       

C. strongly         

D. widely

4. I ........ever go to the theatre.

A. rarely           

B. not         

C. sometimes       

D. hardly

5. Please come in and sit............

A. up          

B. this              

C. down         

D. that

6. Could you........me how to use this new telephone?

A. explain         

B. show          

C. say            

D. remember

7. The light.........out while we were having tea.

A. was going       

B. went          

C. had gone        

D. has gone

8. Math is harder ......English

A. than             

B. more        

C. best              

D. the

9. Would you like to........a cup of tea?

A. has              

B. have          

C. had             

D. having

10. Nam is my................friend.

A. best               

B. more         

C. is              

D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. (2.0 point)

1. Yesterday, they (go) to the cinema with together.

2. Linh is (tall) than Minh.

3. My father (work) in a factory last year.

4. We (going to) the hospital to meet Mrs. Nga.

V. Read the following text and then answer the questions. (2.5 points)

Hoa is fourteen, she lived in Hue in 2013, but this year she lives in Hanoi. Yesterday Hoa's friend Nien sent Hoa a letter. Nien was Hoa neighbor when Hoa lived in Hue. She is younger than Hoa, she is thirdteen. Lan is Hoa's best friend. The two girls are in the same class, class 8, at Quang Trung School. Last year, Hoa came to school for the first time. Lan showed her around and introduced her many friends.

Answer the questions:

A, Answer the following questions. (1.5 points)

1. Where does Nien live?

2. How old is Lan?

3. Which class does Nien in?

B, True (T) or False (F) questions. (1.0 point)

1. Nien has moved into Hanoi for two year. T / F

2. Nien lives in Hue. T / F

VI. Rewrite the sentences using the given words. (2.0 point)

(Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau đây.)

1. Lam / taller/ than/ Mai

2. What/ about/ play/ baseket ball/ in the school yard?

3. She/play/ volleyball/yesterday.

4. She/ not/old enough/ to be /in my class.

Đáp án đề kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 8 môn Anh

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

(0.25 point x 2)

1. A         2. C

II. Circle into the words which are different from the other. (0.5 point)

(0.25 point x 2)

1. D           2. A

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. (2.5 points).

(0.25 point x 10)

1. C       2. D        3. B       4. A       5. C

6. B        7. B        8. A       9. B         10. A

IV. Write the correct forms of the verbs. (2.0 point) (0.5 point x 4)

1. went         2. taller        3. worked         4. are going to

V. Read the following text and then answer the questions. (2.5 points)

(0.5 point x 5) T

A. Answer the following questions. (1.5 points)

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

B. True (T) or False (F) questions. (1.0 point)

1. Hoa has moved into Hanoi for two year. F

2. Nien lives in Hue.

VI. Rewrite the sentences using the given words. (2.0 point) (0.5 point x 4)

1. Lam is taller than Mai

2. What about playing baseket ball in the school yard?

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

Trên đây là Đề kiểm tra chất lượng môn tiếng Anh đầu năm lớp 8 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
108 38.352
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm