Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc năm 2015 - 2016 (Lần 1)

2 8.958

Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc năm 2015 - 2016 (Lần 1) có đáp án là tài liệu ôn tập hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 11, giúp các bạn củng cố và hệ thống lại kiến thức hiệu quả.

Đề thi môn tiếng Anh học kì I lớp 11 trường THPT số 1 Tuy Phước - Sở GD-ĐT Bình Định online

Đề kiểm tra chung lần 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình năm 2015 - 2016

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 11 Chuyên trường THPT Chuyên Huỳnh Mẫn Đạt, Kiên Giang năm 2015

SỞ GD-ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT ĐỒNG ĐẬU

ĐỀ THI KSCL - NĂM HỌC 2015 - 2016

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 11

Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)

Đề thi gồm có 05 trang

Họ, tên thí sinh:..........................................................................
Số báo danh:...............................................................................

Find out the word whose underlined part is pronounced differently from the three others. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

1. A. english        B. change         C. single          D. morning

2. A. machine      B. change         C. teacher         D. choose

3. A. grade        B. great           C. sneaky         D. embrace

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

4. A. embrace      B. celebrate        C. affect          D. protect

5. A. anniversary    B. attitude         C. constancy       D. loyalty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. Friendship is a two-side .......................; it lives by give-and-take.

A. affair            B. event          C. way           D. aspect

7. What made you more interested ....................... learning English?

A. with             B. to             C. on             D. in

8. Jack's mother ....................... a birthday cake with seventeen lighted candles on it.

A. brought out       B. showed on      C. turned up       D. took over

9. These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between married couples.

A. signs            B. achievements    C. landmarks       D. progresses

10. Rosa and Luis are happy to be ....................... for their golden anniversary.

A. about           B. around         C. thorough        D. together

11. There are lots of TV Christmas_______ for children this year.

A. specialties       B. specially        C. specials         D. specialized

12. A lots of foods and drinks will be served ....................... the party.

A. in              B. at             C. for             D. with

13. The anniversary of the founding of the charity falls _______ 12th November.

A. in              B. on             C. at              D. to

14. When they get together, all they talk ....................... is football.

A. to              B. with           C. about            D. on

15. They're having a party in ....................... of his 84th birthday.

A. ceremony        B. honor          C. memory          D. celebration

16. When they finished singing, Lisa ....................... the candles on the cake.

A. turned off        B. blew out        C. cleared up        D. brought out

17. It's possible ....................... a train across Canada.

A. to take          B. take           C. taking            D. to be take

18. I felt my face burning with ........................

A. confidence      B. enthusiasm      C. embarrassment    D. pleasure

19. I was delighted..................... my old friends again.

A. to see          B. seeing          C. seen             D. to be seen

20. He tried his best to make his birthday party more ......................

A. enjoying         B. enjoyment       C. enjoyed          D. enjoyable

21. Jane ................any dinner. She had eaten already.

A. wanted          B. was wanting     C. didn't want        D. not want

22. I enjoy.............busy. I don't like it when there is nothing to do.

A. to being         B. be             C. to be             D. being

23. Teenagers often have their............... who they admire very much.

A. images          B. admirers        C. ideals            D. idols

24. When I ............in Paris, I spent three hours a day traveling to and from work.

A. living            B. was living       C. live             D. to live

25. I expected ...............................to the party, but I wasn't.

A. to invite          B. be invited       C. to be invited      D. to invited

26. Thank you for a lovely evening? - ............

A. Cheer!                           B. Thanks!
C. You are welcome!                  D. Have a good day!

27. A: "............going on a picnic this weekend ?"

   B: "That's great !"

A. How about      B. Why don't we     C. Let's            D. Would you like

28.Tom: "How did you get there ?"

   John: ".................."

A. The train is so crowded              B. I came there by train
C. I came there last night               D. Is it far from there ?

29.I remembered ______ up in that house with my brothers and sisters.

A. to growing       B. growing          C. grow            D. to grow

30. – Kevin: "Do you mind if I smoke?" – David: "_______"

A. Well, I'd rather you didn't.            B. I'd rather stop smoking.
C. It's a pleasure.                    D. What a pleasant surprise!

Choose the most suitable options to complete the passage:

My village was a place (31)_______ farmers worked on their land, growing rice, potatoes, and maize. The farmers worked hard on the fields from early morning until late in the afternoon. (32)_______ they tried their best, they couldn't make ends meet.
In the last few years, my village (33)_______ dramatically. With the help of a project to help poor farmers, the farmers in the village can (34)_______ money from the bank to (35)_______ more cows , pigs and chicken. The dull atmosphere has been replaced by the exciting one.

31. A. which        B. where         C. when            D. that

32. A. Because     B. Although      C. As               D. In spite of

33. A. has changed  B. is changed     C. was changed      D. changes

34. A. borrow      B. take          C. hold              D. lend

35. A. rise         B. raise          C. improve           D. develop

Read the passage carefully, and then choose the correct answers.

Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health. An evening out with the closest friend may be the best guarantee of a good time. In fact, our best friend can prevent us from developing serious psychological problems such as depression and anxiety.

Best friendship evolves with time - we cannot go out and pick our best friend. We become friends with people who share common interests – at school or through hobbies, for example.

Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times. If you haven't got one, perhaps you are being too distant from people, or focusing too much on your work.

36. A best friend can .................

A. give us a healthy life              B. go out with us in the evening
C. spend much time finding          D. share joy and sadness with us

37. Close friends need to .................

A. study at the same school          B. have the same interests
C. pursue the same hobbies          D. spend time together

38. According to the passage, .................

A. it takes a lot of time to make close friendships
B. we can go out and choose a good friend easily
C. best friends have good and bad times
D. It's very difficult to make lasting friendships

39. The word 'one' in the last paragraph refers to ________.

A. good time        B. bad time      C. a friendship        D. a close friend

40. Which of the following sentences is not mentioned?

A. We often have satisfaction being with a close friend.
B. the ties of close friendship will never be broken.
C. An unsociable person may not have a close friend.
D. Friendships need time to develop.

Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

41. I'm delighted hearing that you have made much progress in your study recently.

A. in              B. hearing        C. have made        D. much

42. Although Mai's family is not rich, but they are very kind to people who live nearby.

A. is              B. to            C. Mai's family        D. but

43. I'd like him going to a university, but I can't make him go.

A. going           B. can't make     C. a university        D. go

44. When I arrived at the station, John has waited for me for an hour.

A. for             B. has waited      C. at               D. me

45. Does your brother mind calling at home if his patients need his help?

A. his help         B. if             C. calling           D. Does

Choose the best option that has the same meaning as the original sentence.

46. It's a long time since I last saw a movie.

A. I spent a long time looking for a movie to see.
B. I saw a movie that took very long time.
C. I haven't seen movie for a long time.
D. I have seen some movies so far.

47. The film was so boring that I fell asleep.

A. I fell asleep because the film was boring.
B. The film was too long for me to watch.
C. The film was interesting enough, but I fell asleep.
D. I did not fall asleep even though the film was boring.

48. I regret lending him money.

A. I wish I had lent him money.         B. He did not borrow money from me.
C. I did not lend him money            D. I lent him money and I regret now.

49. Shall we go for a walk?

A. Why didn't we go for a walk?        B. We shall walk together.
C. What about going for a walk?        D. We are going to go for a walk.

50. As soon as he arrived at the airport, he called home.

A. Immediately after he called home, he arrived at the airport.
B. No sooner had he arrived at the airport than he called home.
C. He arrived at the airport sooner than he had expected.
D. Calling home, he said that he had arrived at the airport.

WRITING

Complete each of these sentences with a suitable preposition.

51. She had a quick glance ..........the newspaper as she gulped down her coffee.

52. She got on the bus and sit .......... next to an old man.

53. If you don't like the scarf, you can take it .......... to the shop.

54. She showed her new toy .......... her friends.

55. How much did you pay .......... your new car?

56. He pointed .......... the dog when it ran toward them.

57. Are you interested .......... practicing speaking English?

58. You should have more confidence .......... your own abilities.

59. The fire started in the kitchen because she forgot to turn the light ...........

60. My parents gave me a bicycle .......... my birthday.

WRITING

From 50 to 60 words, write a paragraph about one of your personal experience , using the cues below.

  • What the experience was?
  • When it happened?
  • Where it happened?
  • How it happened?
  • Who were involved?
  • How the experience affected you?

Use the past simple tense or the past continuous tense.

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................................................................

...................................................................

Đáp án đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 11

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. A

7. D

8. A

9. C

10. D

11. C

12. B

13. B

14. C

15. D

16. B

17. A

18. C

19. A

20. D

21. C

22. D

23. D

24. B

25. C

26. C

27. A

28. B

29. B

30. A

31. B

32. B

33. A

34. A

35. B

36. D

37. B

38. A

39. D

40. B

41. B

42. D

43. A

44. B

45. C

46. C

47. A

48. D

49. C

50. B

51. At

52. Down

53. Back

54. To

55. For

56. To

57. In

58. In

59. Off

60. On

WRITING (1.5 điểm)

Mô tả tiêu chí đánh giá

Bố cục

  • Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc
  • Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài
  • Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận

Phát triển ý

  • Phát triển ý có trình tự logic
  • Có dẫn chứng, ví dụ, ... đủ để bảo vệ ý kiến của mình

Sử dụng ngôn ngữ

  • Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung
  • Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại
  • Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển

Nội dung

  • Đủ thuyết phục người đọc
  • Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận
  • Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5%

Ngữ pháp, dấu câu và chính tả

  • Sử dụng đúng dấu câu
  • Chính tả: Viết đúng chính tả

Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết)

Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi

Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.)

Đánh giá bài viết
2 8.958
Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm