Đề thi khảo sát đầu năm môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Yên Mô A, Ninh Bình năm học 2017-2018 có đáp án (Mã đề 126)

Đề thi khảo sát đầu năm môn tiếng Anh lớp 12

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi khảo sát đầu năm môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Yên Mô A, Ninh Bình năm học 2017- 2018 có đáp án (Mã đề 126) được sưu tầm và biên soạn dưới đây nhằm đem đến cho các bạn nguồn tài liệu học tập hữu ích cũng như giúp các bạn ôn tập và thử sức cho các kì thi quan trọng về sau. Mời các bạn vào tham khảo.

SỞ GD – ĐT NINH BÌNH

TRƯỜNG THPT YÊN A

ĐỀ THI KHẢO SÁT ĐẦU NĂM ‐ NĂM HỌC 2017 – 2018

MÔN: TIẾNG ANH 12 – CODE 126

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 1. A. species B. invent C. medicine D. tennis

Question 2. A. cooks B. loves C. joins D. spends

Pick out the word that has the primary stress diffrerent from that of other words.

Question 3. A. valuable B. survival C. condition D. gorilla

Question 4. A. accurate B. protection C. subject D. surgeon

Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks.

Question 5. The university scientist_________ did research in the Amazon River basin found many previously unknown species of plans.

A. whom B. which C. whose D. who

Question 6. After he__________ his English course, he went to England to continue his study.

A. has finish B. had finished C. was finished D. would finish

Question 7. You are old enough to___________ responsibility for what you have done.

A. make B. take C. do D. get

Question 8. The man__________ along the corridor is our boss.

A. to walk B. walking C. who walking D. walks

Question 9. If you want to be healthy, you should__________ your bad habits in your lifestyles.

A. give up B. call off C. break down D. get over

Question 10. You went on a picnic last week,__________?

A. didn’t you? B. didn’t I? C. did you? D. does he

Question 11. Does Dr. John mind___________ at home if his patients need his help?

A. calling B. call C. being called D. to call

Question 12. He was___________ when I had those problems and said whatever I did he would stand by me.

A. Supportive B. exciting C. busy D. dull

Question 13. As a millionaire who liked to show off her wealth, Mrs. Smith paid__________ we asked.

A. four times as much as

B. four times as many as

C. four timesmuch than

D. four times much as

Question 14. These quick and easy____________ can be effective in the short term, but they have a cost.

A. Solve B. solvable C. solutions D. solvability

Question 15. If Jun__________ the plane, he here by now.

A. Hadn’t missed – would

B. have been hadn’t missed – would be

C. Didn’t mised – would

D. have been hadn’t missed – had been

Question 16. It is generally believed that “Men make_________ house and women make it home.”

A. The – 0 B. a – an C. the – the D. an – the

Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable responseto complete each of the following

Question 17. – “I am getting married next week.” – “____________”

A. Thanks, the same to you. B. Congratuations C. Well done. D. Sorry to hear that.

Question 18. – Janet: “Do you feel like going to the cinemas this evenin?” – “_________.”

A. I don’t agree, I’m afraid. C. That would be great.

B. You’re welcome. D. I feel very boring.

Pick out the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. The major goals of the primary education is to achieve basic literacy and numeracy among all students.

A. is B. the major C. and D. to achieve

Question 20. It was not until he was 30 that he got married, had a job and lived independently of his parents.

A. hegot married B. of C. not D. independently

Question 21. This class has cancelled because too few students had registed before registration closed.

A. before B. too few C. had registed D. has cancelled

Mark the letter A,B,C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each question.

Question 22. They come and give me a hand with cooking.

A. help B. prepare C. be busy D. attempt

Question 23. He didn’t bat an eye when he realized he failed the exam again.

A. didn’t want to see B. didn’t show surprise C. wasn’t happy D. didn’t care

Mark the letter A,B,C or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each question.

Question 24. The Earth is being threatened and the future looks bad.

A. done B. made C. defended D. varied

Question 25. Sorry, I can’t come to your party, I’m snowed under with work at the moment.

A. busy with B. free from C. relax about D. interested in

Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 26. Many people think Steve stole the money.

A. It was not Steve who stole the money.

B. The money is thought to be stolen by Steve.

C. Many people think the money is stolen by Steve.

D. Steve is thought to have stolen the money.

Question 27. We didn’t go on holiday last year because we didn’t have enough money.

A. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday last year.

B. If we had had enough money, we would have gone on holiday last year.

C. If we hadn’t had enough money, we would have gone on holiday last year.

D. If we had enough money, we would go on holiday last year.

Question 28. “It is you that stole my purse.” Mrs Pike said to the young man.

A. Pike told the young man that it was you that stole her purse.

B. Pike denied the young man of stealing her purse.

C. Pike accused the young man of stealing her purse.

D. Pike asked the young man to steal her purse.

Question 29. We had painted the room carefully. It needed some bright colors.

A. Painting carefully, the room needed some bright lights.

B. To be painted carefully, the room needs some brightlights.

C. To have painted carefully, the room needs some brightlights.

D. Having been painted carefully, the room needs some brightlights.

Question 30. No one but the experts was able to realize that the painting was resembled the original.

A. It was obvious that only a person with great talent could a painting so successfully.

B. It was hard for ordinary peple to judge between the fake and the real one, but not for the experts.

C. It was alomost impossible for amateurs to realize that the painting was notauthentic, though the experts could judge it quite easily.

D. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tellit wasn’t genuine.

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each blank.

Environmental pollution is a term that refer to all the (31) by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with gases and smoke (32) the water with chemicals and other substances and damages the oil with too many fertilizers and (33) . Man also pollutes his surrounding in various other ways. Environmental pollution is one of the most serious problems facing mandind today. Air, water , and soil are necessary to the survival of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (34) death. Polluted water kills fish and other marine life. Pollution of soil (35) the amount of land that is vailable for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man’s naturally beautiful world.

Question 31. A. paths

B. ways

C. streets

D. roads

Question 32. A. damages

B. provides

C. supplies

D. contaminates

Question 33. A. pollutions

B. substances

C. pesticides

D. dirty

Question 34. A. even

B. morever

C. so

D. therefore

Question 35. A. grows

B. makes up

C. Increases

D. reduces

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Until recently, humankind seemed to view the ocean as a source of infinite resources. Its vast size and depthand unexplored frontiers made the ocean appear invulnerable to overexploitation. The truth is that the populations of many species are decreasing at an unsustainable rate, and the number of species listed as endangered from marine life families such as whales, dolphins, manatee and dugongs, salmon, seabirds, sea turtles and sharks to name a few, are on the rise. The threats to marine species are difficult to perceive because marine animals are not as visible as animals on land. But unfortunately, marine creatures are equally, if not more, vulnerable to problems such as habitat destruction and overexploitation. Shallow water animals that breathe air, like turtles, manatees, dugongs, and whales are often hit by boats and caught in fishing gear.

Species such as turtles that lay their eggs on land often lose their nurseries due to coastal development. Animals that have taken millions of years to evolve, that are invaluable to all ecosystems, have and continue to vanish from places where they once flourished.

Question 36. What is human’s perception of ocean so far?

A. The ocean resources will never be exhausted.

B. The ocean is capable of resisting overexploitation.

C. A + B are correct

B. A+B are in correct

Question 37. How many species are listed as dangerous from marine life families?

A. 7 B. 8 C. 9 D. 10

Question 38. All of the following are true EXCEPT________.

A. Turtles are a kind of shallow water animal.

B. The evolution of animals could take up to millions of years.

C. Powerful animals like sharks run less risk of endangerment.

D. Coastal development affects the reproduction process of some sea animals.

Question 39. Which of the followings is CLOSEST in meaning to “vunerable”?

A. resistant B. weak C. energetic D. adaptive

Question 40. What is the reason for the difficulty in understanding threats to marine life?

A. The humans can hardly see marine creature.

B. That the rate of population decrease is unsustainable.

C. The technology is underdeveloped.

D. That there are too many types of marine creatures in the ocean.

Question 41. What does “flourished” mean?

A. grew in asucessful way C. spread all over

B. failedmiserably D. changed into something unusual

Question 42. The word “they” indicates_____________.

A. humankind B. ecsystems C. animals D. places

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Louisa May Alcott, an American author best known for her childrenʹs books Little Women, Little Men, and Joʹs Boys, was profoundly influenced by her family, particularly her father. She was the daughter of Bronson Alcott, a well‐known teacher, intellectual, and free thinker who 5 advocated abolitionism, womenʹs rights, and vegetarianism long before they were popular. He was called a man of unparalleled intellect by his friend Ralph Waldo Emerson. Bronson Alcott instilled in his daughter his lofty and spiritual values and in return was idolized by his daughter.

The financial situation of the Alcott family during Louisa’s childhood was not good, mainly due to the fact that her father made unsound investment in projects that reflected his idealistic view of the world. As a result, Louisa had to begin helping to support her family at a young age, by taking variety of low paying jobs as a seatments, a maid, and a tutor.

Her novel Little Women was patterned after his own family, and Louisa used her father as a model for the impractical 10 yet serenely wise and adored father in Little Women, and with the success of this novel she was able to provide for her family, giving her father the financial security that until then he had never experienced.

Question 43. This passage maily discuss .

A. Louisa May Alcott’s famous books.

B. How Bronson Alcott implemented hs educational philosophies.

C. The success of Little Women.

D. Bronson Alcott’s influence on his daughter.

Question 44. The word “particularly” is CLOEST in meaming to_____________.

A. Inpart by B. strangle C. except for D. especially

Question 45. Which of the following is NOT implied as something that Louisa did to earn money as a youth?

A. She didsome C. She taught.

B. She cleanedthe house. D. She worked in a store.

Question 46. It can be inferred from the passage that Louisa May Alott used the success of Little Women to .

A. Buy herself anything she had ever wanted. C. Give her father tangible proof of her love.

B. Achieved persnalfinancial D. Detach herself from her family.

Question 47. The word “unsound” is CLOSEST in meaning to____________.

A. Unsafe B. unheard C. noiseless D. unprepared

Question 48. The passage implies that vegetarianism_________.

A. Was more popular than abolitionism.

B. Was the reason for Louisa’s adoration for her father.

C. Became popular in a later period.

D. Was one of the reasons for Bronson Alcott’s unparalleled intellect.

Question 49. The author’s purpose in the passage is__________.

A. Explain how an author becomes famous.

B. Describe the influence of family on a writer.

C. Support Bronson Alcott’s educational theories.

D. Show the success that can be achieved by an author.

Question 50. The antonym of “experienced” is___________.

A. Inexperienced B. qualified C. disexperienced D. misexperienced

Đáp án Đề thi khảo sát đầu năm lớp 12 môn tiếng Anh

1A

2A

3A

4B

5D

6B

7B

8B

9A

10A

11C

12A

13A

14C

15C

16A

17B

18C

19A

20B

21D

22A

23B

24C

25B

26D

27B

28C

29D

30B

31B

32D

33B

34A

35D

36C

37B

38C

39B

40A

41A

42C

43D

44D

45D

46C

47A

48C

49B

50A

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm nhằm giúp các bạn đánh giá được năng lực bản thân để có kế hoạch học tập cụ thể. Chúng tôi hi vọng qua đây các bạn sẽ có bước đệm đạt kết quả tốt nhất khi gặp các dạng bài khó nhằn trong đề thi giữa học kì 1, đề thi học kì 1 môn tiếng Anh. Chúc các bạn thành công!

Đánh giá bài viết
1 3.343
Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 12 Xem thêm