Đề thi khảo sát lần 2 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tích Sơn, Vĩnh Phúc năm học 2015 - 2016

4 708

Đề thi khảo sát lần 2 môn Tiếng Anh lớp 9 năm 2016 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu Đề thi khảo sát lần 2 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tích Sơn, Vĩnh Phúc năm học 2015 - 2016 có kèm đáp án chi tiết. Sau đây mời các em học sinh cùng thử sức nhé!

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh (Điều kiện) năm học 2016 - 2017 trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ, Hà Nội (Lần 2)

Đề ôn thi vào lớp 10 Chuyên ngoại ngữ có đáp án

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh (Chuyên) năm học 2015-2016 trường THPT Chuyên Sư Phạm, Hà Nội

TRƯỜNG THCS TÍCH SƠN

 -----------------------------------

(Đề thi có 03 trang)

KỲ THI KHẢO SÁT LẦN 2 NĂM HỌC 2015 - 2016

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH 9

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề

Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các phần gạch chân của những từ còn lại trong các câu từ 1 đến 5.

1. A. consumer        B. reduce           C. use            D. plumber

2. A. church         B. catch            C. mechanic        D. kitchen

3. A. requested       B. regulated         C. asked          D. needed

4. A. excellent        B. example          C. exactly          D. exhibit

5. A. teach           B. great             C. street           D. Easter

Chọn từ/ cụm từ gạch dưới (ứng với A, B, C hoặc D) cần phải sửa trong các câu từ 6 đến 10.

6. The Path Finder, a magazine for teengers, is of one my favorite magazines.

   A               B                  C              D

7. I sent him a letter of apology, but he still seemed angrily.

        A           B    C               D

8. Nga wishes she can go camping with her classmates this weekend.

       A        B           C                  D

9. Mary learned very hard for the lesson, because she passed the exam quite easily.

               A                 B         C              D

10. The Internet can also be very dangerous because viruses and bad programs.

               A       B             C          D

Chọn phương án đúng nhất (ứng với A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu từ 11 đến 20.

11. The article was posted by Jimhello on Tuesday, 10 December 2002, ...............?

A. didn't it         B. was it            C. wasn't it         D. wasn't he

12. Don't worry, Mom. I am ........................a good time here.

A. being           B. doing            C. making          D. having

13. ................... first three months in the Brighton Language Center in the UK left him penniless.

A. When the        B. In the           C. It was the         D. The

14. Do you enjoy ...........................?

A. cook           B. cooking          C. to cook           D. cooked

15. How much time do you spend ........................ every day?

A. to watch TV      B. on watch TV      C. watching TV       D. watch TV

16. If you continue to ask me silly questions, I'll ......................... you home.

A. get             B. go              C. take             D. fetch

17. ... are funnel-shaped storms which pass overland below a thunderstorm.

A. Earthquakes      B. Typhoons        C. Tsunamies        D. Tornadoes

18. Singapore is known not only for its safety .................. for its clean environment.

A. but also          B. also            C. and             D. so

19. If we don't do anything about this situation, we .................never succeed.

A. would            B. will             C. should           D. ought

20. Mr.Nakara added the figures slowly.....................accurately.

A. as              B. but             C. or               D. nor

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A, B, C hoặc D) cho mỗi câu từ 21 đến 26.

Do you like seasons?

The four seasons in Britain are very different. Read about what Daniel and Fiona think about winter, spring, summer and autumn.

Daniel: Autumn is very beautiful time of the year. The leaves on the trees go brown, red and yellow and they fall down. I love watching it! We play in the parks a lot but we wear warm clothes because the days get cold. School starts again in autumn, at the beginning of September. I don't like school!

Summer is the time for me! School finishes in July and we can play in the parks all the time. Sometimes it is very hot. People are happier and they talk with their friends and go for a walk more. The days are very long. In July, for example, it gets dark only about 10 o'clock. It's very difficult to go to sleep early at night!

Fiona: It's very cold in winter! Sometimes, we have a lot of snow and we can make snowmen. I don't like winter because we can't go for a walk very much. We wear thick clothes and in our house it sometimes gets cold. When we come home from school at 4 o'clock, it is already dark. I don't like it at all! But there is one good thing about winter - Christmas! After the long winter, spring is great! There are new leaves on the trees and the birds start to sing. We can go for long walks again and play in the park. The days are longer and it doesn't get dark until about six o'clock. It's much warmer but it rains a lot and the days are very windy.

21. A- Daniel likes autumn because the trees are beautiful.

B- Daniel likes autumn because school starts in September.

C- Daniel doesn't play in the park in autumn because the days are cold.

D- Daniel goes to school with great pleasure.

22. A- School in Britain finishes in May.

B- Daniel doesn't like to meet his friends in the parks in summer.

C- People in Great Britain sometimes have hot summer.

D- In July it is dark at nine.

23. A- Daniel always goes to sleep at eight in summer because the days are shorter than in winter.

B- It is always very hot in Britain in summer.

C- Daniel doesn't like autumn at all!

D- In summer Daniel is happier than in autumn because he doesn't go to school.

24. A- Fiona makes snowmen every day in winter.

B- Fiona likes to go for a walk with her friends.

C- Fiona doesn't like winter because it is cold in winter.

D- It never gets cold in Fiona's house.

25. A- Winters are short in Britain.

B- Fiona comes home in the afternoon.

C- Fiona doesn't like winter at all!

D- It never snows in Great Britain.

26. A- Fiona likes spring very much.

B- Fiona likes dark winter days.

C- It gets dark at 5 in the afternoon in spring.

D-In Great Britain it doesn't rain much in spring.

Đọc kỹ đoạn văn và chọn phương án đúng (ứng với A, B, C hoặc D) cho mỗi chố trống từ câu 27 đến câu 36.

Many students in American schools study a foreign language. Most of them study Spanish, French, (27)_________German. In some schools, students can take Chinese or Russian. Most high schools offer Latin, but not (28)________kids study it. Students (29)__________study foreign languages often join a language (30)_________after school. The meeting is conducted in the foreign language. For example, students in the Spanish Club go to see movies in Spanish, read Spanish novels, act out (31)______in Spanish, and write to kids in Spanish-speaking countries.

Some organizations offer exchange programs. They send teenagers from the United States to a foreign (32)_____to study for a few months. The teenager stays (33) _____ a family and goes to school in the foreign country – usually with the family's teenage son or daughter. The organization also arranges (34) ___ teenagers from other countries to come to the United States (35)_________a few months. Exchange programs are very (36)______because you learn about daily life in another country.

27. A. so           B. but             C. therefore          D. and

28. A. many        B. much           C. every            D. few

29. A. which        B. who            C. they             D. to

30. A. course        B. class           C. center            D. club

31. A. books        B. plays           C. sports            D. movies

32. A. country       B. place           C. class            D. language

33. A. on           B. at              C. with             D. in

34. A. for           B. to              C. with             D. from

35. A. in           B. from            C. for              D. since

36. A. difficult       B. interesting        C. easy             D. useful

Chọn câu đúng (ứng với A, B, C hoặc D) hoặc có nghĩa gần nhất với câu cho trước trong các câu từ 37 đến 40.

37. Would you mind waiting outside the office?

A. Did you wait outside the office?

B. Did you see anyone waiting outside the office?

C. Will you wait outside the office?

D. Do you enjoy waiting outside the office?

38. I used to go to the cinema on Saturdays.

A. I usually went to the cinema on Saturdays.

B. I got used to going to the cinema on Saturdays.

C. I didn't go to the cinema on Saturdays.

D. I usually go to the cinema on Saturdays.

39. A. The road to Hanoi is widened last year.

B. The road to Hanoi was widened last year.

C. The road to Hanoi widened last year.

D. The road to Hanoi were widened last year.

40. A. I wish I have more time for the test.

B. I wish I will have more time for the test.

C. I wish I had more time for the test.

D. I wish I had time more for the test.

Viết lại các câu sau bắt đầu bằng các từ/ cụm từ cho sẵn, giữ nguyên nghĩa của câu gốc (từ câu 41 đến 45).

41. Hoa went to visit her grandmother. She worked all day.

→ Even though ....................................................................................

42. The man is a worker. We play with the man every day.

→ The man ....................................................................................

43. He has an awful stomachache. He will go to the doctor this afternoon. (because)

→ Because ....................................................................................

44. This morning I met Lan. I hadn't seen her for ages.

→ This morning ..................................................................................

45. He was very tired. He went to bed early. (As)

→ As ................................................................................................

Viết đoạn văn (khoảng 100-120 từ) với chủ đề sau:

Everyone has a favourite activity in his/ her time. What is your favourite one? Say something about it and the reason why you choose it.

ANSWER KEYS

1. D

2. C

3. C

4. A

5. B

6. C

7. D

8. B

9. B

10. C

11. C

12. D

13. D

14. B

15. C

16. C

17. D

18. A

19. B

20. B

21. A

22. C

23. D

24. B

25. B

26. A

27. D

28. A

29. B

30. D

31. B

32. A

33. C

34. A

35. C

36. D

37. C

38. A

39. B

40. C

41. Even though Hoa worked all day, she went to visit her grandmother.

42. The man who/ whom we play with every day is a worker

43. Because he has an awful stomachache, he will go to the doctor this afternoon.

44. This morning I met Lan who/whom I hadn't seen for ages.

45. As he was very tired, he went to bed early.

  • Điểm cho 40 câu trắc nghiệm: 0,2đ/1 câu đúng = 8đ
  • Điểm cho 5 câu viết: 0,2đ/1 câu đúng = 1đ
  • Điểm cho bài luận = 1đ
  • Tổng toàn bài: 10đ
Đánh giá bài viết
4 708
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm