Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. buffalo B. burn C. cut D. structure
2. A. environment B. pig C. animal D. capital
3. A. pollution B. produce C. factory D. population
4. A. cow B. flow C. throw D. grow
5. A. trash B. waste C. damage D. gas

II. Choose the correct answer:

1. ___________ pencils and paper, every student will have a computer .

A. By

B. Instead

C. Instead of

D. At

2. We might have a ______ TV to watch TV programmes from space.

A. wireless

B. remote

C. automatic

D. Local

3. I would like to have my house by _________ . so we can see the beach from my window

A. the mountains

B. the city

C. the sea

D. the countryside

4. A hi-tech robot will help us _______ children while we are away.

A. look out

B. look at

C. look after

D. look in

5. We might have robots ________ our meals.

A. cook

B. to cook

C. cooking

D. to cooking

6. Nha Trang has an ______ atmosphere of a young, _____ city.

A. exciting - growing

B. excited - grown

C. exciting - grown

D. excited - growing

7. That city is most famous ________ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. of

8. My family had a lot of _______ in Hoi An and it was an exciting trip.

A. fun

B. funny

C. enjoy

D. enjoys

9. International School in Ho Chi Minh City is _______ school in Viet Nam with high-tech facilities.

A. the oldest

B. the younger

C. the most historic

D. the most modern

10. Has our city been hot ______ before?

A. as this

B. as this time

C. like time

D. like this time

III. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Sydney is the (1)____of the state New South Wales in Australia. It is the largest, oldest, and perhaps the (2) ______ beautiful city in Australia. Sydney has a population of 4.5 million. Its Harbour is one of the largest in the world, and famous (3)____the Harbour Bridge and the Opera House. The streets in the city centre are narrow (4)______many art galleries, restaurants, pubs, but the streets in Paddington are (5)______and houses are big.

1. A. home B. site C. capital D. village
2. A. more B. most C. less D. fewer
3. A. with B. for C. in D. at
4. A. on B. at C. to D. with
5. A. narrow B. short C. long D. wide

IV. Read the passage, and then choose the correct answers.

Tokyo is the capital of Japan. In Tokyo, there are always too many people in the place where you want to come.

People are very polite even when they often spend a long time on traffic jams. Tokyo is different from London when you want to walk to a place.

During the day, most people travel to work by train. Tokyo people buy six million train tickets every day. Although they are usually crowded, Japanese trains are very good. They always leave and arrive on time. On a London train, everybody in a seat seems to be asleep whether the journey is long or short.

The worst time to be in the street at night is about 11.30 when the nightclubs are closing and everybody wants to go home.

1. Tokyo is different from London because .

A. it has a larger population

B. it is a noisy city

C. it is more difficult to walk to somewhere

D. its people are friendly and more polite

2. When does the writer think the worst time to go into the street?

A. When the nightclubs are closing.

B. At 8.00 am.

C. When the trains are full.

D. At 11.30 am

3. What does the writer think of Japanese trains?

A. They are very nice and comfortable.

B. There are not enough trains.

C. They often run late.

D. They leave and arrive on time.

4. In London trains, every British in a seat .

A. reads a newspaper

B. looks like being asleep

C. talks with other people

D. looks out of the window.

5. Which statement is NOT true according to the passage?

A. Most people in Tokyo travel to work by train.

B. It is very difficult to go around in Tokyo.

C. When Japanese people are on traffic jams, they are not polite.

D. Trains in Tokyo are very good - they always leave and arrive on time.

V. Reorder the words and phrases to form meaningful sentences:

1. are you late/ How often/ for school?

2. in the mountains/ Cuong/ on the weekend,/ often goes walking.

3. like/ hot weather/ do you/ , Mai?

VI. Rewrite the following sentences:

1. Peter regrets not being able to play tennis well (could)

Peter really wishes __________ well

2. This is the most beautiful sight I have ever visited.

This is the first time ___________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 1

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. A

3. D

4. A

5. B

II. Choose the correct answer:

1. C

2. A

3. C

4. C

5. B

6. A

7. C

8. A

9. D

10. D

III. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. B

3. B

4. D

5. D

IV. Read the passage, and then choose the correct answers.

1. C

2. A

3. D

4. B

5. C

V. Reorder the words and phrases to form meaningful sentences:

1. How often are you late for school?

2. On the weekend, Cuong often goes walking in the mountains.

3. Do you like hot weather, Mai?

VI. Rewrite the following sentences:

1. he could play tennis

2. This is the first time I have visited such a beautiful sight.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Số 2, Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
9 1.987
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm