Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. subject B. club C. put D. lunch
2. A. science B. like C. music D. ice
3. A. fun B. student C. hungry D. sun
4. A. teacher B. chess C. lunch D. school
5. A. farm B. after C. walk D. class

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. I am having a Maths lesson but I forgot my ________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bicycle

C. pencil case

D. pencil sharpener

2. Mai and Hoa ________ their bicycles to school from Monday to Friday.

A. rides

B. ride

C. is riding

D. are riding

3. We are excited ________ the first day of school.

A. at

B. about

C. with

D. in

4. I like watching football matches, but I am not very good ______ playing football.

A. at

B. in

C. on

D. for

5. Playing sports helps us get ________ .

A. fat

B. free

C. fittest

D. fitter

6. Nam's dream is to become a ________.

A. loser

B. champion

C. contest

D. gamer

7. International School in Ho Chi Minh City is _______ school in Viet Nam with high-tech facilities.

A. the oldest

B. the younger

C. the most historic

D. the most modern

8. People must be well-prepared ________ they want to climb Mount Everest.

A. after

B. until

C. although

D. before

9. "Do you _____ to any school clubs, Nam?"

A. belong

B. play

C. do

D. going

10. Watching too much TV is not good for your health ______ it hurts your eyes.

A. so

B. but

C. and

D. because

III. Read the passage and choose the best answer:

Thanksgiving Day is a holiday that Americans celebrate the honor of everything the country offered to their ancestors, who were among the first immigrants to the United States. When they first came to America, they saw that there were enough food and opportunity for everyone. They were even helped by the Indians, who taught them how to grow all kinds of new vegetables, such as corn and yams, or sweet potatoes.

On Thanksgiving Day, it is traditional to eat a big meal together. Americans eat food that was found here by their ancestors. They usually eat turkey with sweet potatoes, Indian corn bread, and have pumpkin pie for dessert.

Every Thanksgiving Day, a giant parade is held by one of the most famous department stores in New York. It is an annual event. And at the end of the parade, children can even see Santa Claus, who is visiting from the North Pole. Santa Claus is invited to remind children and parents that Christmas is not far away.

1. Thanksgiving Day is celebrated .

A. to honor the new country

B. to remind people of cold winter

C. to honor their ancestors

D. to remind people of Indians

2. The first white people to America were helped by Indians .

A. to know how to grow new vegetables

B. to have more opportunities

C. to form the new nation

D. All are correct

3. The traditional meal on Thanksgiving Day is .

A. a big meal with turkey, Indian corn bread, and pumpkin pie

B. everything they have

C. food provided by the Indians

D. food provided by Santa Claus

4. What is the main activity in New York on Thanksgiving Day?

A. A giant parade is held by one of the most famous department stores.

B. A big march by Santa Claus.

C. A giant parade is held by Santa Claus, children and their parents.

D. A giant parade is held by the Indians.

5. Santa Claus is invited to the parade on Thanksgiving Day .

A. to remind everyone that New Year is not far away

B. to remind everyone that a new Thanksgiving Day is coming

C. to remind everyone that Christmas is not far away

D. to remind everyone of their ancestors

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Television first came some sixty years ago in the 1950s. Nowadays, it is one of the most (1) ________sources of entertainment for both the old and the young. Television brings (2) _________ for children, world news, music and many other (3) ______. If someone likes sports, he can just choose the right sports, (4) ______. It is not difficult for us to see why (5) ________ is a TV set in almost every home today.

1. A. cheap B. expensive C. popular D. exciting
2. A. news B. cartoons C. sports D. plays
3. A. sets B. reports C. channels D. programmes
4. A. athletes B. channel C. time D. studio
5. A. it B. this C. that D. there

V. Writing

1. Game show/ this week/ test/ knowledge/ rain forests.

_________________________________

2. Questions/ quiz show/ about different subjects/ grade one/ grade six.

_________________________________

3. Mai likes playing badminton most.

Badminton is ______________________

4. Lan is very good at basketball.

Lan can __________________________

5. Sports and games are very important in children's lives.

Sports and games play________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 4

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. D

3. B

4. D

5. C

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. B

4. A

5. D

6. B

7. D

8. D

9. A

10. D

III. Read the passage and choose the best answer:

1. C

2. A

3. A

4. A

5. C

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. B

3. D

4. B

5. D

V. Writing

1. The game show this week tests our knowledge of rain forests.

2. The questions in the quiz show are about different subjects from grade one to grade six.

3. Badminton is Mai’s favorite sport

4. Lan can play basketball very well

5. Sports and games play a very important part in children’s lives.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như 40 đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án, Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 1.010
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm