Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. island B. plaster C. cost D. longest
2. A. map B. area C. hat D. plan
3. A. post B. cost C. question D. coast

II. Find odd one out

1. A. forest B. mountain C. lake D. city
2. A. walk B. compass C. plaster D. sleeping bag

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. The islands in Ha Long Bay are named ______ things around us.

A. in

B. after

C. with

D. at

2. Ba Be Lake is the largest ________ lake in Viet Nam.

A. fresh

B. freshwater

C. water

D. mount

3. You ________ be late for school. It's against the school regulations.

A. must

B. mustn't

C. can

D. can't

4. The American _______ a midnight kiss with someone they love.

A. share

B. take

C. brings

D. celebrate

5. "I'd like to watch motor racing because it is very _______."

A. frightening

B. exciting

C. excited

D. boring

6. When we were in Stockholm, we had coffee and cakes ____ a coffee shop ___ the Old Town.

A. on - on

B. at - at

C. in - in

D. on - at

7. Britain's most common ______activities are watching TV and films, and listening to the radio.

A. free

B. leisure

C. good

D. popular

8. "Do you ______ your TV on when you are not watching it? "

A. take

B. leave

C. get

D. make

9. Watching too much TV is not good for your health ________it hurts your eyes.

A. so

B. but

C. and

D. because

10. "Do you think we will _____ holiday to the Moon?"

A. go

B. go on

C. go on the

D. go for

IV. Circle the best answer to complete the passage:

People are doing many bad things (1) _______ the environment. They are (2) ______ down the trees for wood and burning the forests. (3) ______ a lot of wild animals are in (4) ______. The smoke from factories and vehicles pollutes the (5) ______. People (6) ____ rubbish into water. The rivers and seas are too dirty to (7) ______ in. We must do (8) ____ to save our environment and our life as well.

1. A. to B. with C. from D. on
2. A. scrapping B. growing C. recycling D. cutting
3. A. Because B. Reason C. So D. Result
4. A. dangerous B. dangerously C. danger D. endanger
5. A. air B. sky C. weather D. sun
6. A. flow B. grow C. throw D. plow
7. A. live B. walk C. swim D. jog
8. A. anything B. something C. a thing D. nothing

V. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. Most people want to live in a _____ house. (COMFORT)

2. There are many modern _____ in Ho Chi Minh city. (BUILD)

3. Britain’s most common leisure ______ are watching TV and films and listening to the radio. (ACT)

VI. Read the following passage, and then answer the questions below.

Every day of the year throughout the world, about twenty million paper bags and the newspapers are screwed and thrown away. Making paper requires a lot of wood pulp and the work of millions of workers. Many countries have had plans to recycle waste paper to save money and labor. In countries where there is the cooperation of the public, paper mills recycle as much as sixty percent of waste paper. Their simple work is to take away the ink, crush it up and make it into pulp again. For every ton of recycled newsprint, twelve trees can be saved. We can insist that the more paper people save, the more trees are preserved.

1. How many paper bags and newspapers are screwed and thrown away every day?

2. What have many countries done to save money and labor in making paper?

3. What percentage of waste paper is recycled with the help of the public?

4. What do the paper mills do to reuse waste paper?

5. How many trees can be saved for every ton of recycled newsprint?

VII. Rewrite the following sentences:

1. Popular newspaper are cheaper than serious ones (EXPENSIVE)

2. It is not necessary for you to finish your assignment this evening (NEED)

3. The boy eats so may green apples. He will be ill.

If ___________________

4. It doesn’t rain tonight.I will go for a walk.

Unless ______________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 5

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. B

3. C

II. Find odd one out

1. D

2. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. B

9. D

10. B

IV. Circle the best answer to complete the passage:

1. A

2. D

3. C

4. C

5. A

6. C

7. C

8. B

V. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. Comfortable

2. Buildings

3. Activities

VI. Read the following passage, and then answer the questions below.

1. About twenty million paper bags and newspapers are screwed and thrown away every day

2. They have had plans to recycle waste paper

3. Paper mills recycle as much as sixty percent of waste water

4. They take away the ink, crush it up and make it into pulp again

5. Twelve trees can be saved for every ton of recycle newsprint.

VII. Rewrite the following sentences:

1. Serious newspaper are more expensive than popular ones.

2. You don’t need to finish your assignment this evening.

3. If the boy eats so may green apples, he will be ill.

4. Unless it rains tonight, I will go for a walk.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 617
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm