Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. movie B. river C. hospital D. rice
2. A. chair B. school C. teacher D. lunch
3. A. my B. country C. geography D. twenty

II. Find the odd one out:

1. A. morning B. afternoon C. evening D. bye
2. A. long B. deep C. wonderful D. high

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Disney Channel is one of the most _______ channels _______ children .

A. good - for

B. exciting - of

C. popular - to

D. popular - for

2. Have you ever ______ to London?

A. be

B. being

C. been

D. gone

3. That city is most famous ________ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. of

4. This is the first time that I _______ a 3D film.

A. watch

B. watched

C. have ever watched

D. have never watched

5. _______ are the Olympic Games held?

A. How

B. How long

C. How often

D. How much

6. _______doing morning exercises is good for your health, don't do it too hard.

A. Although

B. If

C. But

D. When

7. A hi-tech robot will help us _____ children while we are away.

A. look out

B. look at

C. look after

D. look in

8. "Do you think we will _____ holiday to the Moon?"

A. go

B. go on

C. go on the

D. go for

9. "Will you have a car ______ can fly into space?"

A. it

B. This

C. what

D. that

10. These three Rs _______ reduce, reuse, and recycle

A. stand up

B. stand for

C. ask for

D. means

IV. Reading the passage, and answer the questions.

Today, there is a TV set in nearly every home. People watch television every day, and some people watch it from morning until night. Americans watch television about 35 hours a week. But is television good or bad for you? People have different answers. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don't get any exercise because they only sit and watch TV. Others think that TV programs bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children. Thanks lo television, people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

1. Is television very popular nowadays? Why?

2. How many hours do Americans watch TV a day?

3. Why don't some people like watching television?

4. What does television bring to you?

5. What do you learn from television?

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Television first came some sixty years ago in the 1950s. Nowadays, it is one of the most (1)______ sources of entertainment for both the old and the young. Television brings (2) ________ for children, world news, music and many other (3) ______. If someone likes sports, he can just choose the right sports, (4)________. It is not difficult for us to see why (5)_________ is a TV set in almost every home today.

1. A. cheap B. expensive C. popular D. exciting
2. A. news B. cartoons C. sports D. plays
3. A. sets B. reports C. channels D. programmes
4. A. athletes B. channel C. time D. studio
5. A. it B. this C. that D. there

VI. Each sentence has one mistake. Find and correct it

1. We are (A) wasting (B) too few (C) water and (D) power.

2. How many (A) rice does (B) he (C) produce (D)?

3. The world need (A) more (B) food because (C) there are (D) more people

4. There are (A) only a little (B) students at (C) school today (D).

5. What (A) much water (B) is (C) there in (D) the bottle?

VII. Rewrite the sentences keeping in the same meaning

1. People will throw rubbish into the right bin. They will keep the environment clean.

If ______________________

2. How much is this dictionary?

How much does ___________

3. I get to work in half an hour.

It takes __________________

4. Do you have a cheaper computer than this?

Is this ___________________

5. It isn’t important for you to finish the work today

You don’t have ___________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. B

3. A

II. Find the odd one out:

1. D

2. C

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D

2. D

3. C

4. C

5. C

6. A

7. C

8. B

9. D

10. B

IV. Reading the passage, and answer the questions.

1. Yes, it is. Because there is a TV set in nearly every home

2. Americans watch television about 5 hours a week

3. Because there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible, and people don’t get any exercise.

4. It brings news from around the world

5. We can learn about life in other countries, and many other useful things.

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. B

3. D

4. B

5. D

VI. Each sentence has one mistake. Find and correct it

1. C (little)

2. A (much)

3. A (needs)

4. B (few)

5. A (How)

VII. Rewrite the sentences keeping in the same meaning

1. If people throw rubbish into the right bin, they will keep the environment clean.

2. How much does this dictionary cost?

3. It takes me half an hour to get to work

4. Is this the cheapest computer you have?

5. You don’t have to finish the work today.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án năm 2019 - 2020, Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Sở GD-ĐT TP. Cần Thơ ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 312
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm