Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. name B. vacation C. population D. small
2. A. meter B. desert C. egg D. tent
3. A. eat B. breakfast C. read D. teacher
4. A. where B. here C. there D. their
5. A. city B. country C. my D. very

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. My brother and I will give last year's clothes to _______ instead of throwing them away.

A. shop

B. people

C. charity

D. survey.

2. If we use _____ paper, we will save a lot of trees.

A. fewer

B. less

C. more

D. much

3. If we plant more trees in the schoolyard, the school will become a ______ place.

A. greener

B. darker

C. dirtier

D. more polluted

4. "Do you think that our houses will be _____ space?"

A. in

B. on

C. at

D. to

5. We will have a robot in the garden _____the flowers and _____ the dogs and cats.

A. cut - take

B. water - feed

C. feed - take

D. water - to wash

6. With a smart watch, you will ______ your friends in other countries.

A. speak

B. talk

C. say

D. contact

7. Robots will help us do the housework such as _____ the floors, _____ meals and so on.

A. clean - cook

B. to clean - to cook

C. cleaning - cooking

D. cleaning - to cook

8. I might have a smart phone _______ the Internet.

A. surf

B. to surf

C. surfing

D. to surfing

9. If you want to know which film is on tonight, check the TV _______.

A. programme

B. schedule

C. news

D. information

10. Most children like ______ because they make them laugh a lot.

A. films

B. love stories

C. comedies

D. documentaries

III. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

I live in a small village called Northville. There are about 2000 people here. I love the village (1) _________ it is very quiet and life is slow and easy. The village is always clean; people look (2) ___________ it with great care. The air is always clean, too. People are much friendlier here than in a city because everyone (3) ______ the others, and if someone has a problem, there are always people who can help.

There are only a few things that I don't like about Northville. One thing is that we have not got many things to do in the evening; we haven't got (4)_____cinemas or theaters. The other thing is that people always talk about (5) ______, and everyone knows what everyone is doing. But I still prefer village life to life in a big city.

1. A. so B. although C. because D. but
2. A. for B. at C. up D. after
3. A. knows B. know C. is knowing D. knew
4. A. little B. some C. any D. few
5. A. others B. other C. another D. one another

IV. Read the text and decide T (true) or F (false)

Japan and New Zealand

Japan is bigger than New Zealand, but there are more people and it is more crowded. There are more than 30 people per km2 in Japan, but only 13 people in New Zealand. Many people from other countries live and work in Japan and it is more cosmopolitan than New Zealand, Japan is richer than New Zealand, but people work more and life is more stressful. The shops and restaurants are also more expensive. Life is calmer and more relaxed in New Zealand and it is better than Japan for sailing and other sports.

Statement True/ False
1. New Zealand is more crowded than Japan  
2. Japan is more cosmopolitan than New Zealand  
3. New Zealand is richer than Japan  
4. Life in Japan is more stressful than life in New Zealand  
5. The shops and restaurants in Japan are cheaper than those in New Zealand.  

V. Give the correct form of the words in brackets

1. English is an _________ and important subjects. (INTEREST)

2. In electronics they learn to repair ______ appliances. (HOUSE)

3. The most popular _______ at recess is talking. (ACT)

4. Hoa is having a _____ check-up. (MEDICINE)

5. In the countryside, people often know all the people in their ________.(NEIGHBOR)

VI. Reorder the words to have correct sentences:

1. a/ of/ likes/ orange/ juice/ Mai/ glass

2. usually/ on/ do/ Mondays/ you/ to/ go/ school?

3. yard/ doing/ the sister/ aerobics/ my/ is/ in.

4. cost/ local letter/ does/ Vietnam/ how/ it/ to mail/ a/ in/ much?

5. you/ thank/ birthday/ very/ for/ much/ present/ your.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. A

3. B

4. B

5. C

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. A

4. A

5. B

6. D

7. C

8. B

9. B

10. C

III. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. D

3. A

4. C

5. D

IV. Read the text and decide T (true) or F (false)

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

V. Give the correct form of the words in brackets

1. Interesting

2. Household

3. Activity

4. Medical

5. Neighborhood

VI. Reorder the words to have correct sentences:

1. Mai likes a glass of orange juice.

2. Do you usually go to school on Mondays?

3. My sister is doing aerobics in the yard

4. How much does it cost to mail a local letter in Vietnam?

5. Thank you very much for your birthday present.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi thử tiếng Anh lớp 6 cuối học kì 2 năm học 2019-2020 - Đề 2, Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3 ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 300
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm