Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. class B. answer C. fatten D. faster
2. A. land B. manage C. grass D. habitat
3. A. drop B. stroke C. drossy D. tropical
4. A. dear B. wear C. nearby D. appear
5. A. reply B. shy C. worry D. dry

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. We ______ to Ho Chi Minh city for our last summer vacation

A. go

B. went

C. are going

D. have gone

2. I think Seoul is _____ than Jakarta.

A. cleaner

B. cleanest

C. more cleaner

D. most cleanest

3. Do you have _______ in Da Lat during your holiday?

A. time

B. good time

C. good a time

D. a good time

4. People must be well-prepared ______ they want to climb Mount Everest.

A. after

B. until

C. although

D. before

5. That city is most famous ________ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. of

6. I think it is a very nice town _______ the weather is good and the people are friendly.

A. because

B. if

C. so

D. although

7. ______ are the Olympic Games held?

A. How

B. How long

C. How often

D. How much

8. We must be careful because some people may use robots______.

A. do good things

B. to do good things

C. do bad things

D. to do bad things

9. Our future robot will be able to help us ________ the gardening.

A. do

B. make

C. try

D. plant

10. If we ______ all the trees, there will be no more oxygen for us to breathe.

A. cuts

B. cut off

C. cutting

D. cut down

III. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Rescue robots (1)_______hi-tech toys, but we are now using more robotic planes, helicopters. We can use them after storms, earthquakes, or fires to provide us with important (2)_______. They have cameras and microphones that help rescue workers understand how much damage (3)______ and (4)_____where the victims are. These planes work (5)______ between 30 and 120 metres in the air and they can rescue people in somewhere very dangerous.

1. A. look B. look like C. looks like D. look at
2. A. information B. newspapers C. ideas D. thing
3. A. there B. it was C. there has D. there is
4. A. find B. find out C. finds D. finds out
5. A. much B. more C. the best D. best

IV. Read the passage, and then answer the questions.

Most robots today are industrial robots. Humans use them to make work easier and quicker. You often see them in car factories where they put the parts of the cars together. They are useful for this kind of work as it is 'dull, dirty and dangerous' – DVD. Robots are often used for DDD jobs and where a specific action needs to be repeated. It is very difficult for humans to do this.

There are many different types of robots. Some robots travel through space, work on the bottom of the ocean, or go inside volcanoes. They do the work of people, but for a different reason this time: there are places that are very dangerous for people, or impossible for people to go to.

Robots are everywhere. Most people don't know that robots help us everyday and in many different ways. In most houses, there are robots. For example, in some houses today there is a washing machine in the kitchen. Washing machines are robots. People can programme them and then they wash clothes automatically.

Some scientists make robots for fun. For example, the dogs are made as toys for small children.

Japan produces the most robots. Every year in the capital, Tokyo, there is a robot exhibition called Robodex. It is the largest robot exhibition in the world.

1. What can robots do in car factories?

2. Why are robots useful or this kind of work?

3. Why do people often use robots to work on the bottom of the ocean or inside volcanoes?

4. How can people make washing machines useful?

5. Can robots bring us fun?

V. Put the questions to the underlined parts in the following.

1. Linh is reading books in the library.

2. We sometimes stay up late on Saturday night.

VI. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Stories about ____ people in the world of sports are often very interesting. (FAME)

2. When you open newspaper, you’ll always find _____ about some games. (INFORM)

3. _____! Your team won the first prize. (CONGRATULATE)

VII. Writing:

1. The doctor says that if my father continues to smoke he’ll be ill. (UNLESS)

____________________

2. It is not necessary for you to finish your assignment this evening. (NEED)

____________________

3. I last saw Peter five months ago.

I haven’t _______________

4. The boy eats so may green apples. He will be ill.

If ____________

5. We will use reusable bags for shopping. We will reduce waste.

If ____________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. A

3. B

4. B

5. C

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. D

4. D

5. C

6. A

7. C

8. D

9. A

10. D

III. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. A

3. D

4. A

5. D

IV. Read the passage, and then answer the questions.

1. They can put the parts of the cars together

2. Because it is “dull, dirty and dangerous” - DDD

3. Because these places are very dangerous for people, or impossible for people to go to.

4. People can programme them and then they wash clothes automatically.

5. Yes, they can

V. Put the questions to the underlined parts in the following.

1. Where is Linh reading books?

2. How often do you stay up late on Saturday night?

VI. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Famous

2. Information

3. Congratulation

VII. Writing:

1. The doctor says that unless my father stops smoking he’ll be ill.

2. You don’t need to finish your assignment this evening.

3. I haven’t seen Peter for five months.

4. If the boy eats so may green apples, he will be ill.

5. If we use reusable bags for shopping, we will reduce waste.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020, Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5 ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 392
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm