Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 7

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 7 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 7

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. with B. breathe C. they D. truth
2. A. show B. snow C. now D. slow
3. A. like B. bit C. bite D. kind
4. A. temple B. messy C. decorate D. department
5. A. big B. wish C. fish D. high

II. Choose the best answer A, B , C or D

1. “It’s her birthday next Friday, but I don’t know what to give her.”

“ ________. I think it’s a meaningful present.”

A. Really? This Friday

B. Why don’t you make a cake?

C. Ask her to give a cake

D. That’s boring

2. The Nile River is the ______ river in the world, _____ the Amazon is the widest.

A. long - so

B. long - because

C. longer - but

D. longest – but

3. You car is still in the garage; it _____ ready by next Thursday

A. is

B. was

C. will be

D. has been

4. It is raining. ____ I close the windows?

A. Would

B. Might

C. Should

D. Ought

5. We should go to school by bike to ____ the energy.

A. save

B. protect

C. pollute

D. spray

6. What time ____ on television?

A. is news

B. are the news

C. are news

D. is the news

7. We will have a robot in the garden _____the flowers and ____ the dogs and cats.

A. cut - take

B. water - feed

C. feed - take

D. water - to wash

8. Next week our class is having a discussion about finding ______ ways to reuse old items before throwing them away.

A. interested

B. surprising

C. useless

D. creative

9. If people turn off all electric appliances in one hour all over the world, they can save lots of ____.

A. electric

B. electrical

C. electrician

D. electricity

10. You can save money while shopping by only buying ______ you need.

A. what

B. it

C. this

D. that

III. Find a mistake in each sentence and correct it

1. If there will be (A) too much exhaust fume (B) in the air, our breathing (C) will be badly affected (D).

2. Nam hasn’t visited (A) their (B) grandparents (C) in Hue city last (D) summer.

3. John loves (A) this restaurant (B) and he eats (C) there many times (D).

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Last month Lan's father (1) _____her to a glass factory. They visited the recycling workshop where the broken glass was smashed (2)____ small pieces, and the glass was washed with a particular detergent liquid. After that, it was dried up and mixed (3) _____ some chemicals. The mixture was put into a very (4)_____temperature furnace to melt into liquid. The workers in the factory used long pipes (5 )______the liquid into a variety of shapes. All the glassware looks nice. Lan was very impressed by the journey.

1. A. asked B. took C. told D. gave
2. A. under B. into C. in D. on
3. A. in B. of C. up D. with
4. A. high B. strong C. low D. weak
5. A. change B. to make C. to blow D. to have

V. Give the correct forms of the verbs in the blankets.

1. You will be tired tomorrow if you (not/ go) ________ to bed early.

2. The cake (burn) ________ if he doesn't turn off the oven.

3. We won't go to the beach tomorrow if it (rain)_______.

VI. Read the passage, and then answer the questions.

Lan goes to Nha Trang with her family on holiday now. She stays at a hotel on the side of the beach. In the early morning, she goes to the sea and swims for an hour. Then she has breakfast in a canteen on the beach to enjoy fresh air in the morning. In the afternoon, she takes some photos of the sights. She is staying in Nha Trang for four days and takes of a lot of nice photos. She is buying some postcards and souvenirs for her friends. It is an enjoyable holiday because she has a lot of fun.

1. Where does Lan go on holiday now?

2. What does she do in the early morning?

3. What does she do in the afternoon?

4. How long is she staying in Nha Trang?

5. Why is her holiday enjoyable?

VII. Make sentences using the words and phrases given.

1. When/ Nam/ ten/ he/ speak/ English/ phone.

2. My sister/ write/ poems/ she/ eight.

3. They/ worried/ that/ some people/ use/ robots/ bad things.

4. If/ people/ plant/more trees/ area/ there/ be/ no floods.

5. If/ we/ recycle/ old newspapers/ we/ save/ lot/ labour/ trees.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. B

4. D

5. D

II. Choose the best answer A, B , C or D

1. B

2. D

3. C

4. B

5. A

6. D

7. B

8. D

9. D

10. A

III. Find a mistake in each sentence and correct it

1. A (is)

2. A (didn’t visit)

3. C (has eaten)

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. B

3. D

4. A

5. C

V. Give the correct forms of the verbs in the blankets.

1. Don’t go

2. Will burn

3. Rains

VI. Read the passage, and then answer the questions.

1. Lan goes to Nha Trang on holiday now.

2. In the early morning, she goes to the sea and swims for an hour.

3. In the afternoon, she takes some photos of the sights

4. She is staying in Nha Trang for four days

5. Because she has a lot of fun

VII. Make sentences using the words and phrases given.

1. When Nam was ten, he could speak English on the phone

2. My sister could write poems when she was eight

3. They are worried that some people will use robots for bad things

4. If people plant more trees in the area, there will be no floods.

5. If we recycle old newspapers, we will save a lot of labour and trees.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 7. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề cương ôn thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh, Bộ đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao  ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 395
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm