Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. beach B. speak C. hear D. clean
2. A. city B. fish C. dish D. high
3. A. tower B. show C. slow D. motor
4. A. postcard B. fantastic C. visit D. fast
5. A. continent B. photo C. popular D. coffee

II. Choose the correct answer A, B, C or D:

1. People in Tokyo are very polite _____ friendly.

A. or

B. and

C. but

D. so

2. My family had a lot of _______ in Hoi An and it was an exciting trip.

A. fun

B. funny

C. enjoy

D. enjoys

3. I ______ Da Lat three times in all.

A. visit

B. visited

C. visiting

D. have visited

4. I think it is a very nice town _______ the weather is good and the people are friendly.

A. because

B. if

C. so

D. although

5. "It's cold outside. Remember to __________ warm clothes."

A. wear

B. put off

C. put

D. get

6. We also watch films ________ smart phones.

A. in

B. at

C. on

D. to

7. We will use special cards to ____ the doors and _______ the engine.

A. open - stop

B. open - start

C. control - stop

D. drive - start

8. "Reduce, reuse, recycle" is said to encourage people to waste less, by using less and using things again, in order to ______the environment .

A. harm

B. damage

C. pollute

D. protect

9. Next week our class is having a discussion about finding ______ ways to reuse old items before throwing them away.

A. interested

B. surprising

C. useless

D. creative

10. My brother and I will give last year's clothes to _______ instead of throwing them away.

A. shop

B. people

C. charity

D. survey.

III. Read the passage and then decide whether the sentences a True (T) or False (F).

Viet Nam's New Year is known as Tet. It begins between January twenty-first and nineteenth. The exact date changes from year to year. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that what people do during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible. Vietnamese people believe that the first person through the door on New Year's Day can bring either good or bad luck. Children receive lucky money as they do in other countries.

l. Tet occurs in late January or early February.

2. There are two weeks for Lunar New Year.

3. People should not argue with each other at Tet.

4. The first visitor on New Year's Day brings good or bad luck.

5. Only children in Viet Nam get lucky money.

IV. Fill in the gaps with the correct form of the verbs in brackets.

Fiona Campbell was the first woman to walk around the world. She (1. start)______ her journey in the UK in 1983 and then in 1985 she (2. walk)_______across the USA. In 1988 she (3. go)______ from Sydney to Perth in only 95 days. On April 2nd 1991, Fiona (4. leave)_________ Cape Town in South Africa. She (5. arrive)____________in Morocco 29 months later - a journey of 10,000 miles. Then she (6. walk) ________ across Europe and (7. finish)_________ her journey in October 1994. She (8. travel)________19,586 miles and (9. raise) __________£120,000 for charity. Fiona also (10. write)_________ a book about her journey called The Whole Story.

V. Make sentences using the words and phrases given.

1. Robots/ not only/ talk/ people/ but/ understand/ what/ they/ think.

_______________________________

2. Robots/ recognize/ our voices/ faces/ they/ not/ think/ like/ humans.

_______________________________

3. You/ think/ robots/ build houses/ sea/ us?

_______________________________

4. I/ agree/ you/ that/ life/ more comfortable/ future.

_______________________________

5. More people/ lose/ jobs/ robots/ do/ many kinds/ jobs.

_______________________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. D

3. A

4. C

5. B

II. Choose the correct answer A, B, C or D:

1. B

2. A

3. D

4. A

5. A

6. C

7. B

8. D

9. D

10. C

III. Read the passage and then decide whether the sentences a True (T) or False (F).

1. T

2. F

3. T

4. T

5. F

IV. Fill in the gaps with the correct form of the verbs in brackets.

1. Started

2. Walked

3. Went

4. Left

5. Arrived

6. Walked

7. Finished

8. Travelled

9. Raised

10. Wrote

V. Make sentences using the words and phrases given.

1. Robots will be able to not only talk with people but also understand what they think

2. Robots will be able to recognize our voices and faces, but they won’t be able to think like humans

3. Do you think robots will be able to build houses on the sea for us?

4. I agree with you that life will be more comfortable in the future

5. More people might lose jobs because robots will be able to do many kinds of jobs.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 số 4, Bộ đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 324
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm