Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Số 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Số 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Số 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Phonetics:

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. forest      B. empty       C. environment        D. fastest

2. A. planet     B. trash        C. understand         D. waste

3. A. pronounce  B. announce    C. mouth             D. enough

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. biology    B. pollution     C. philosophy         D. demonstration

5. A. collection  B. attraction     C. medical            D. illusion

II. Choose the best answer (A, B, C or D)

6. Robots man’s work ______

A. most easy

B. easier

C. more easy

D. easily

7. What time __________ on television?

A. is news

B. are news

C. are the news

D. is the news

8. We hope that one day robots _______ be able to do most of the things that a human cannot do.

A. will

B. can

C. need

D. must

9. Super car will __________ water in the future.

A. go by

B. run at

C. run on

D. travel by

10. The house will have a super smart TV to _____ the e-mails

A. send and post

B. send and receive

C. get and take

D. receive and get

11. Our future houses will use ___ energy, and they are very friendly to the environment.

A. sun

B. sunny

C. solar

D. lunar

12. The ____ drink in Viet Nam is tea

A. more popular

B. delicious

C. more and more popular

D. most popular

13. Most children like _________ because they make them laugh a lot.

A. films

B. love stories

C. comedies

D. documentaries

14. I first ____ to Ha Noi in 2010.

A. was

B. went

C. have been

D. have gone

15. That city is most famous _____ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. Of

III. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

16. I think the most useful and convenient of all house hold _______ is the microwave oven. (APPLY)

17. Do you think all the cars in the future will run on _____ (ELECTRIC)

18. She lives in a small village and its _______ are very beautiful. (SURROUND)

19. Stories about ______ people in the world of sports are often very interesting. (FAME)

20. Please listen to the ______ carefully. (INSTRUCT)

IV. Read the following passage and answer the questions below:

Would you like a robot in your house? It is now generally accepted that in the future robots will take over many of our tasks,especially jobs of a repetitive nature. But it's doubtful if robots will ever be able to do any of the more creative types of work - or indeed if people would want them to. In the home robots would probably be used to do cleaning, table-laying,scrubbing and washing up, but it's considered unlike so far that they will be used to cooking - at least not in the near future. Robots in the home might not be creative enough to do the cooking, plan the meal, and so on. They would be used as slaves, there by freeing people to do more of the things they wanted.

21. What kind of job would a robot take over?

22. What would robots do in the home?

23. Can robots do creative work? Why? (Why not?)

24. What would people use robots for?

25. Would you like a robot in your house? Why? (Why not?)

V. Choose the correct answer A, B, C or D for each the gaps to complete the following text

When life changes so fast, the family life will change, too.So what will a family be (26)......................after a hundred years?We can't have the correct answers.Parents will have (27)..................babies.They can even choose their child's hair or eye colour. The mother will be busy but she will get help(28)..................some friendly house-robots.When the family go out together,they will travel on flying cars. These cars will be much faster and there will be no traffic jams(29)..................each flying car can have its own way .There will be love and (30)..................... between the family members .

26. A.enjoy      B.like        C.as        D.so

27. A.healthier    B.healthiest  C.health     D.healthful

28. A.with       B.of         C.at         D.from

29. A.so        B.because    C.although   D.but

30. A.care       B.careful     C.careless    D.carefully

VI. Rewrite each of the following sentence, using the word given, keeping its meaning unchanged

31. It is not necessary for you to finish your assignment this evening (NEED)

32. The doctor says that if my father continues to smoke he’ll be ill. (UNLESS)

33. Peter regrets not being able to play tennis well. (COULD)

Peter really wishes ___________ well

34. I think he can speak Japanese very well. (ABLE)

I think he ______________ very well

35. Maria couldn’t sing or dance. (UNABLE)

Besides _____________ , Maria couldn’t dance either.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh

I. Phonetics:

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. D

3. D

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. D

5. D

II. Choose the best answer (A, B, C or D)

6. B

7. D

8. A

9. C

10. B

11. C

12. D

13. C

14. B

15. C

III. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

16. appliances

17. electricity

18. surroundings

19. famous

20. instruction

IV. Read the following passage and answer the questions below:

21. In the future, robots will be able to do many things like humans.

22. In the past, robot couldn’t teach in classes, but they can now.

23. Robots will be able to guard our houses when we are away.

24. Some years ago robots couldn’t move easily, but they are able to walk now.

25. Robots will be able to do the gardening, but they won’t be able to play sports and games with you.

V. Choose the correct answer A, B, C or D for each the gaps to complete the following text

26. B

27. A

28. D

29. B

30. A

VI. Rewrite each of the following sentence, using the word given, keeping its meaning unchanged

31. You don’t need to finish your assignment this evening

32. The doctor says that unless my father stops smoking he’ll be ill

33. Peter really wishes he could play tennis

34. I think he is able to speak Japanese very well

35. Besides being unable to sing, Maria couldn’t dance either.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Số 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020, Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 810
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm