Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 10

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 10 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 10

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. chest B. lunch C. school D. bench
2. A. noodles B. shoulders C. packets D. tomatoes
3. A. whole B. when C. which D. what

II. Find the odd one out:

1. A. hottest B. biggest C. largest D. smallest
2. A. mountain B. valley C. cave D. club

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. Last summer, I________fishing with my uncle in the afternoon.

A. Go

B. went

C. goes

D. Going

2. "______do you do judo?" - "Twice a week.".

A. When

B. Where

C. How often

D. Why

3. Team sports are sometimes called _________ sports.

A. compete

B. competition

C. competitor

D. Competitive

4. Why ________?

A. You didn’t stay

B. Didn’t you stay

C. You not stayed

D. Didn’t you stayed

5. He ____ arrives on time.

A. Does

B. Does not

C. Never

D. Will

6. People in Tokyo are very polite _________friendly.

A. or

B. and

C. but

D. So

7. That city is most famous _______its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. Of

8. This is the first time that I _______ a 3D film.

A. watch

B. watched

C. have ever watched

D. have never watched

9. "It's cold outside. Remember to ______ warm clothes."

A. wear

B. put off

C. put

D. get

10. If you want to know which film is on tonight, check the TV_________.

A. programme

B. schedule

C. news

D. Information

IV. Find the mistake in each sentence:

1. Viet not got (A) up early (B) and do (C) morning exercise (D) yesterday

2. Hoa prefers (A) reading (B) books to (C) play (D) video games.

3. After each (A) lesson, we often have (B) a ten-minutes (C) rest (D).

4. Her (A) new school is (B) beautifuler (C) than her old (D) school.

5. She never (A) get (B) up early (C) in the morning (D).

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Our future house will be on the ocean. It will be surrounded by tall trees and blue sea. But we only have salt water in the ocean. We needs fresh water for (l)______and for growing food (2)________ farms.

Ocean water is too salty (3) ________. It is also too salty for watering plants. We must have the (4)___________ to make fresh water from salty water. We should be (5)_____ not to waste water.

1. A. drink B. to drink C. drinking D. to drinking
2. A. on B. at C. in D. into
3. A. drink B. to drink C. drinking D. for drink
4. A. things B. suggestions C. ways D. ideas
5. A. careful B. careless C. carefully D. carelessly

VI. Read the passage carefully, and then choose the correct answers.

MY DREAM SCHOOL

In the future, schools will be better. Computers will be much quicker and we might have pencils which write for us! All the students will have their own computers.

When there is a history lesson, the computers will show important events. The students will be dressed up as the characters from the period they are studying. There will be hover boards in the playground, and students will come to school by hover cars.

Every child will have a robot like themselves. The robots will have to go to school while the students sit at home controlling them in front of their computers. The robots will have laser pens and the student will have laser ink pens.

The classroom will be floating, and the tables and chairs will, too. There will be no homework, and teachers won't take away the toys.

1. The student wants all of the following but not __________.

A. having laser ink pens

B. going to school

C. staying at home controlling a robot

D. having a robot like himself

2. In history lessons, the student wants the computer to ___________.

A. show important people in history events

B. have new games

C. show history events and the student will be one of the important characters

D. find all information about the events from the Internet

3. If the history lesson today is about ancient Egypt, the student will ____________.

A. watch films about Egypt on the computer

B. become the queen

C. get dressed like the queen

D. see things and houses at that time

4. The student wants to have_______.

A. floating classrooms

B. no homework

C. toys in the classroom

D. all A, B, and C

5. The word "hover" in paragraph 2 means __________.

A. colourful

B. flying

C. moving

D. large

VII. Rewrite the sentences:

1. We will start at 6.00. We will arrive there before noon.

If __________________________

2. We will use recycled products. We will save money.

If __________________________

3. Mai likes playing badminton most.

Badminton is ________________

4. Children take part in many after-school activities when school finishes.

Children do _________________

5. Lan is very good at basketball.

Lan can ____________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. A

II. Find the odd one out:

1. A

2. D

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. B

2. C

3. D

4. B

5. C

6. B

7. C

8. C

9. A

10. B

IV. Find the mistake in each sentence:

1. A

2. D

3. C

4. C

5. B

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. A

3. B

4. C

5. A

VI. Read the passage carefully, and then choose the correct answers.

1. B

2. C

3. C

4. D

5. B

VII. Rewrite the sentences:

1. If we start at 6.00, we will arrive there before noon.

2. If we use recycled products,we will save money.

3. Badminton is Mai’s favorite sport

4. Children do many after-school activities when school finishes

5. Lan can play basketball very well

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 10. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 số 6, Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 231
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm