Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. excited B. enjoyed C. bored D. amazed
2. A. combine B. vocabulary C. doubtful D. boring
3. A. page B. information C. pavement D. transport
4. A. mean B. pleasant C. easy D. heat
5. A. look B. scooter C. moon D. food

II. Choose the words that have the different stress from the others

6. A. expensive B. wonderland C. favorite D. driverless
7. A. believe B. avoid C. prefer D. happen
8. A. eco-friendly B. environment C. renewable D. abundantly

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. Driverless cars have already ______, and they look so cool.

A. gone

B. travelled

C. exist

D. existed

10. If I have a jet pack. I will use______to fly anywhere easily.

A. my

B. mine

C. his

D. their

11. I think teleportation is only____.

A. imagine

B. imaginary

C. imaginable

D. imagining

12. Do we need much ________ to park that kind of vehicles?

A. land

B. ground

C. soil

D. space

13. Do you think it will be (an)_______, green way to travel?

A. convenient

B. inconvenience

C. polluting

D. polluted

14. I think in the future cities will be more crowded and the traffic will get .

A. good

B. well

C. worse

D. worst

15. Solar energy is _______ and it can be replaced easily.

A. new

B. renew

C. renewable

D. non-renewable

16. ________ is quite popular in an overcrowded city where you can see people sleeping in a park or under a bridge.

A. Homeless

B. The homeless

C. Homelessly

D. Homelessness

17. Children who_______malnutrition can have a lot of diseases.

A. suffer from

B. avoid

C. gain

D. obtain

18. Is this schoolbag ________?

A. you

B. your

C. yours

D. them

IV. Choose the correct answer A, B, c or D to fill each blank in the following text.

Vietnamese people may (19)______ to drink at coffee shops or pubs on weekdays (20) _____ their friends after work. Some of them invite their friends to drink at their homes on weekends. In the past, the Vietnamese usually (21)______ home-made alcohol such as “ruou gao” or “ruou de”. Then, they started to drink beer or imported wines.

Vietnamese people know about the damage of drinking alcohol, but they still drink. More Vietnamese people (22) ______ their free time outside their homes such as cinemas, theatres or coffee shops. The number of places for entertainment has increased in big cities. However, more young people use their free time to study or attend clubs or centres for improving (23)______ such as communications, presentation and team working.

19. A. go B. go out C. go on D. go away
20. A. for B. of C. with D. to
21. A. drink B. drinking C. to drink D. drank
22. A. spend B. take C. come D. waste
23. A. knowledge B. skills C. experience D. memory

V. Read the passage and answer the questions:

One major issue with a growing population: shortages of both food and water. Crowded cities make wastewater management more difficult. Waste pollutes clean water, making it undrinkable. Even today in some African cities, there are inadequate water supplies because most of the water is lost in pipe leakages.

Today, outdoor air pollution contributes to about two million deaths a year. Indoor air pollution, primarily from cook stoves in developing nations, skills another four million people every year, according to the World Health Organization. As cities continue to crowd, this issue will only grow, according to UN data.

It’s also likely that crime and violence will increase along with urban density, the UN reports. Independent studies have found that the warming planet is likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

The best solution is to manage growth and to prepare for the cities of the future.

24. Where is the major issue with a growing population?

25. What does waste pollute?

26. What is the effect of outdoor air pollution?

27. What will increase along with urban density?

28. Why is our planet likely to increase violence worldwide?

VI. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets

29. Her eyes were wide with ______ when she heard the news. (excite)

30. She gave a wonderful _________ as the Iron Lady – the former British Prime Minister Margaret Thatcher. (perform)

VII. Rewrite the following sentences:

31. These are our pictures.

These pictures ______________________________.

32. It is Julia’s thirteenth birthday next Friday.

Julia ______________________.

33. They have chosen John for the school’s football team.

John has _______________.

34. Taking photographs inside the museum is forbidden. (NOT)

You _____________________.

35. On Saturday night, the roads to the city centre are very busy. (TRAFFIC)

There is ______________.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 2

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. C

3. A

4. B

5. A

II. Choose the words that have the different stress from the others

6. A

7. D

8. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. D

10. B

11. B

12. D

13. A

14. C

15. C

16. D

17. A

18. C

IV. Choose the correct answer A, B, c or D to fill each blank in the following text.

19. B

20. C

21. D

22. A

23. B

V. Read the passage and answer the questions:

24. The major issue with a growing population is shortages of both food and water

25. Water pollutes clean water

26. It contributes to about two million death a year

27. Crime and violence will increase along with urban density

28. Our planet likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

VI. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets

29. excitement

30. performance

VII. Rewrite the following sentences:

31. These pictures are ours

32. Julia will be thirteen next Friday.

33. John has been chosen for the school’s football team.

34. You are not allowed to take photographs inside the museum.

35. There is heavy/ a lot of traffic on the roads to the city centre.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 (mới) năm học 2019 - 2020, Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
9 2.664
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm