Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. wished B. gripped C. loved D. liked
2. A. popular B. flop C. hover D. programme
3. A. space B. pack C. safe D. make
4. A. look B. scooter C. moon D. food
5. A. page B. information C. pavement D. transport

II. Choose the words that have the different stress from the others

6. A. teleporter B. available C. environment D. electrical
7. A. system B. transport C. future D. traffic
8. A. spacious B. comfort C. traffic D. resource

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. A sky safety system will stop everyone_________ crashing in the sky.

A. at

B. from

C. through

D. for

10. ________ regular light bulbs with low energy light bulbs, which use less energy.

A. Turn

B. Replace

C. Place

D. Put

11. Without good insulation, the ______ in our houses goes out through the windows, the doors, etc.

A. ice

B. atmosphere

C. amount

D. heat

12. A(n)_______ station will be built in the North of the country next decade.

A. hydropower

B. water

C. hydroelectricity

D. energy

13. We can ________ the problem of energy shortage by using solar energy.

A. carry out

B. get

C. recover

D. solve

14. Don’t forget to _______ the lights when leaving a room or going to bed.

A. turn

B. turn on

C. turn off

D. turn out

15. What should we do to _______ our electric bills?

A. fall

B. cut down

C. drop

D. reduce

16. We are looking for cheap, clean and _______ source of energy.

A. effective

B. efficient

C. serious

D. dangerous

17. We should put _____ on our roof for the heating and hot water.

A. solar energy

B. equipment

C. cracks

D. solar panels

18. We should use _____ light bulbs in our homes.

A. low energy

B. little energy

C. a bit energy

D. efficient

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

There is now increasing concern about the world’s energy (19)______, particularly about those involving fossil (20)______. In less than a hundred years we shall probably use up all the present (21)________ of oil and gas. The world’s coal reserves should last longer but, once used, these cannot (22)________. It is important, therefore, that we should develop such (23)______ sources of energy as solar energy as well as water and wind power, classed as renewable energy.

19. A. possessions B. resources C. goods D. materials
20. A. fuels B. powers C. forms D. energies
21. A. findings B. productions C. amounts D. sources
22. A. updated B. repeated C. renewed D. produced
23. A. traditional B. alternative C. revolutionary D. Surprising

V. Read the following passage, and choose the correct answers: true (T), or false (F).

Most of the world’s energy comes from the sun. The sun’s energy is in wood, oil, and other things that people use for energy.

People use many sources of energy. Ancient people used only their arms, hands and simple tools until they discovered fire. Later, people learned to use the energy of the wind to sail ships. Then they learned to use animals to do work. In the 18th and 19th centuries, people began to use machines. The first machines used steam. They burned coal to heat water. The hot water turned into steam, and the steam engine did the work. Later, people began to use the gasoline engine, and today people are using nuclear energy.Energy is one of the basic concepts, or ideas, or physics. It is the ability to do work. Without energy we could not live. We need energy to work, and scientists are always looking for new sources of energy.

24. None of the world’s energy comes from the sun.

25. Wind, steam, and gasoline are sources of energy.

26. People have never used nuclear energy.

27. Energy is the ability to do work.

28. We need new sources of energy.

VI. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets.

29. There were lively New Year ___________ all over the town. (celebrate)

30. Street are decorated with _________ lights and red banners. (colour)

VII. Rewrite the following sentences:

31. That is not his invention.

That invention ___________.

32. They predict a 10% car price increase.

They predict that _____________.

33. A group of foreigners visited the slums last week, didn’t they? (VISIT)

______________________.

34. Jakarta doesn’t have as many skyscrapers as Shanghai. (MORE)

______________________.

35. Why don’t you start to run and see if that helps you to lose weight?

You should _______________.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 3

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. D

3. B

4. A

5. A

II. Choose the words that have the different stress from the others

6. A

7. B

8. D

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. B

10. B

11. D

12. A

13. D

14. C

15. B

16. A

17. D

18. A

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

19. B

20. A

21. D

22. C

23. B

V. Read the following passage, and choose the correct answers: true (T), or false (F).

24. T

25. T

26. F

27. F

28. T

VI. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets.

29. celebrations

30. colorful

VII. Rewrite the following sentences:

31. That invention is not his

32. They predict that there will be a 10% car price increase

33. Did a group of foreigners visit the slums last week?

34. Shanghai has more skyscrapers than Jakarta (does).

35. You should start to run and see if that helps you to lose weight.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1, Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 (mới) năm học 2019 - 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
5 1.925
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh Xem thêm