Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. threaten      B. thread        C. seat          D. bread

2. A. deaf         B. leaf          C. meat         D. heat

3. A. allow        B. follow         C. yellow        D. fellow

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. disaster     B. eruption       C. pollution      D. permanent

5. A. favorite     B. government     C. influence     D. identify

6. A. economic   B. volcanic        C. disappointed  D. scientific

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. Facebook was built on the _____ of earlier social network sites like Myspace and Bebo.

A. succeed

B. successful

C. successfully

D. success

8. _____ workers were sent to the area immediately bit no villagers was survived when the landslide happened.

A. Rescue

B. Help

C. Assistance

D. Volunteer

9. As eye contact has the ability to regulate the flow of communication, it is an important ________ of interpersonal communication.

A. way

B. method

C. approach

D. channel

10. If you behave yourself well, your parents will be _______

A. happily

B. happy

C. happiness

D. unhappy

11. We advised Sue not to be a spend thrift and that she _____ more money.

A. not to save

B. was saving

C. should save

D. not save

12. The teacher said _____ a week off on the occasion of the International Labor Day.

A. we will have

B. we didn’t have

C. we have

D. we would have

13. At this time next month, we _____ next to each other in the same class.

A. will sit

B. will be sit

C. will be sitting

D. sit

14. When I came there, the highest building _____ been destroyed by the storm!

A. have

B. has

C. had

D. is having

15. Using signs is one kind of _____ communication.

A. verbal

B. non-verbal

C. multimedia

D. written

III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets:

16. Don’t forget ____ (post) the letter I gave you.

17. I wonder where Linda is. She promised not ___ (be) late

18. What do you want _____ (do) later?

19. Minh suggested _____ (have) a video conference this week.

20. I’m still looking for a job but I hope ____ (find) something soon.

IV. Identify a mistake in each sentence and correct it

21. The explanation that our teacher gave us was difficult than the one you gave us.

                     A           B           C                D

22. The earthquake happened at midday when many people had had lunch.

                    A         B         C            D

23. Water pollute in the lake has made the fish die.
        A                 B        C  D

V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

The bicycle is one of the simplest yet most useful inventions in the world. What is most surprising is that it was not (24)_____ earlier, although the great inventor Leonardo da Vinci had drawn picture for bicycle and also for flying machines and some other things. Those things were not produced (25) ______ long after he died. A person riding a bicycle use (26)_______ energy to make the bicycle move, and there is no pollution at all when you are riding. Even so in developed (27)_________, most people don't travel to work by bicycle. It is not because the bicycles are expensive or people feel (28)_____ if they ride to work. It's because (29)________ cars on the roads becomes larger. It certainly becomes (30)_______ to ride a bicycle. As a result, more people put their bicycles away and go to work (31)_______ their cars, and in this way, the situation is made more serious. (32)________ the best way to make riding safer and more popular is to create paths only for bicycle and to make (33)_________ so difficult and expensive for drivers to take their cars into the city that they will go back to use their bicycles.

24. A. had        B. used       C. invented        D. ridden

25. A. Before     B. when      C. since           D. until

26. A. Much      B. quite a lot of C. very little       D. many

27. A. World     B. countries   C. land            D. earth

28. A. Lucky     B. glad       C. sorry           D. tired

29. A. The number of B. a number of  C. this kind of   D. all kinds of

30. A. Safe      B. more dangerous  C. much       D. popular

31. A. By       B. in          C. use            D. drive

32. A. Hardly    B. Maybe      C. perhaps         D. Nearly

33. A. It        B. them       C. us             D. that

VI. Rewrite the sentences:

34. The children left the house. Then the house collapsed

The children _________________

35. “I try to learn hard to pass the entrance exam”.

Nam said ___________________

VII. Read the passage and choose the best answer:

Telephones help people speak to one another when they are apart. For more than a hundred years, nearly every telephone was a landline. A landline telephone is one that needs to be connected by a wire to a network of other telephones. Because of the wires, people could not take those telephones with them when they left their homes or offices.

What if you had to make a call while you were away from home? You had to find a pay phone. Pay phones are landlines found in public places. Many pay phones are on the Street. You can make a call from inside a glass or metal space called a phone booth. Once you are inside the booth, you put coins into a slot in the phone to make a call.

Telephones have seen a lot of progress. Today, many people carry cell phones. Cell phones do not need to be connected with wires. They can be used almost anywhere and can fit in an adult’s hand.

Many cell phones sold today are smart phones. A smart phone is a cell phone that has lots of computer-style features. For example, people use smart phones to check e-mail and go on the Internet. And all that can be done using something small enough to carry in a pocket!

36. What is a landline telephone?

A. A telephone that can be carried around in your pocket and used anywhere

B. A telephone that can be used in a public place

C. A telephone that needs to be connected by a wire to a network of other telephones

D. A telephone that can be used to check e-mail and go on the Internet

37. The article describes an example of a landline. What is an example of a landline?

A. A pay phone B. a smart phone

C. A cell phone D. a mobile phone

38. Pay phones are probably not used as much today as they were in the past. What piece of evidence supports this conclusion?

A. Many people today carry cell phones, which can be used almost anywhere.

B. Payphones are landlines found in public places.

C. People could not take landlines with them when they left their homes.

D. People put coins into a slot in the pay phone to make a call.

39. What. might be a reason that cell phones were invented?

A. People wanted to be able to make calls from their homes or offices.

B. People wanted to be able to make calls away from home without finding a pay phone.

C. People wanted to be able to speak to one another when they were apart.

D. People wanted to be able to speak and see each other from far distance.

40. What is the main idea of this article?

A. Telephones are used to keep people apart as much as possible.

B. Cell phones are much less useful than landlines and pay phones.

C. Landlines and pay phones still play an important part in the world nowadays.

D. Telephones have been used for many years, and they have changed a lot over time.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 2

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. A

3. A

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. D

5. D

6. B

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. D

8. A

9. D

10. B

11. C

12. D

13. C

14. C

15. A

III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets:

16. to post

17. to be

18. to do

19. having

20. to find

IV. Identify a mistake in each sentence and correct it

21. C (more difficult than)

22. D (were having)

23. A (water pollution)

V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

24. C

25. D

26. C

27. B

28. D

29. A

30. B

31. B

32. C

33. A

VI. Rewrite the sentences:

34. The children had left the house before the house collapsed

35. Nam said he tried to learn hard to pass the entrance exam.

VII. Read the passage and choose the best answer:

36. C

37. A

38. A

39. B

40. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 8 THCS Nguyễn Huệ, Khánh Hòa, Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 952
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh Xem thêm