Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. fluoride B. lid C. arid D. hidden
2. A. agent B. engine C. regard D. surgeon
3. A. exhaust B. hour C. honest D. house

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. disaster B. injury C. tsunami D. provision
2. A. rescue B. supply C. erupt D. damage

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. The Pacific Ring of Fire is an area of frequent _____________ and volcanic ___________, encircling the basin of the Pacific Ocean.

A. floods-eruptions

B. earthquake-flood

C. flood-eruption

D. earthquakes-eruptions

2. Magma is the liquid rock inside a volcano, but lava is magma that ________ a volcano.

A. flows

B. flows into

C. flows out

D. flows out of

3. Tomoko and Kiko said that they _____cycling the day after tomorrow

A. will go

B. have gone

C. would go

D. has gone

4. “The sun ______” declared my younger brother confidently

A. Sets in the west

B. Are set in the west

C. Are setting in the west

D. Set in the west

5. The facial expressions for happiness, sadness, anger, surprise, fear, and disgust are the same across ____________.

A. languages

B. cultures

C. habits

D. People

6. Seven of 10 people prefer face-to-face _________ when having a date.

A. code

B. sign

C. language

D. Contact

7. It was nice of her to let me ___________ her laptop.

A. borrow

B. to borrow

C. borrowing

D. to borrowing

8. She is looking forward ____________ her grandparents again soon.

A. see

B. to see

C. seeing

D. to seeing

9. Little Pascal ___________ a mechanical calculator which could do additions or subtractions very quickly

A. discovered

B. found

C. found out

D. Invented

10. Many people believe that robots have made workers jobless, __________ that is not necessarily true

A. but

B. and

C. so

D. Or

IV. Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. Due to the _____________ in the science and technology, impossible things have become possible. (develop)

2. Robots increase worker ____________ by preventing accident since humans are not performing ____________ jobs.(safe-risk)

3. Robots save worker from performing _____________ tasks. (danger)

V. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

Professor, Academician Tran Dai Nghia is a heroic Scientist of Vietnamese intellectuals. In 1935, the young man Pham Quang Le, his real name, had a scholarship to study in France. He tried to take 6 college degrees and certificates of the most famous universities of France. Unlike the others, Pham Quang Le had a clear purpose when studying abroad. He studied the science of making weapons to serve the country's independence.

The meeting between him and President Ho Chi Minh in Paris in 1946 changed the life of Pham Quang Le. In 1946, under the requirements of the French war, he was assigned as Head of Military Department by Uncle Ho with the responsibility of researching, manufacturing weapons for our soldiers to fight the enemy. Uncle Ho said, “This is the good thing. So from now on your name is Tran Dai Nghia...”

In difficult conditions, Professor Tran Dai Nghia and his comrades made successfully bazookas, recoilless canons (SKZ), and flying bombs. In praise of the success of bazookas, when General Vo Nguyen Giap saw Mr. Tran Dai Nghia as a gentle and quiet engineer. General called him “The Buddha of guns”.

In short, Professor Tran Dai Nghia contributed his entire life for the country, for the people.

1. What was the purpose of his study when studying abroad?

______________________________________________________________________

2. What did Pham Quang Le try to study when he was in France?

______________________________________________________________________

3. Why did Uncle Ho change his name?

______________________________________________________________________

4. Why did General Vo Nguyen Giap call him “The Buddha of guns”?

______________________________________________________________________

5. What was one of his great achievements?

______________________________________________________________________

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

I live in a small village called Northville. There are about 2000 people here. I love the village (1) ___it is very quiet and life is slow and easy. The village is always clean; people look (2)____ it with great care. The air is always clean, too. People are much friendlier here than in a city because everyone (3)______ the others, and if someone has a problem, there are always people who can help.

There are only a few things that I don't like about Northville. One thing is that we have not got many things to do in the evening; we haven't got (4)_______ cinemas or theaters. The other thing is that people always talk about (5)_________, and everyone knows what everyone is doing. But I still prefer village life to life in a big city.

1. A. so B. although C. because D. but
2. A. for B. at C. up D. after
3. A. knows B. know C. is knowing D. knew
4. A. little B. some C. any D. few
5. A. others B. other C. another D. one another

VII. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same

1. When we get together, everybody talks a lot, freely and cheerfully. (ENJOY)

Members _________________________

2. Anna is always very quiet with her husband’s family. Everybody thought she was acting superior to them (different)

Anna ____________________________

3. Anna feels sad because Fred ignored her needs in several months. (CARING)

Anna thinks _______________________

4. “We may go sightseeing in Sapa next week”

My friends told me _________________

5. “Kate will be a good teacher in the future”

The Principal hoped ________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. C

3. D

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. B

2. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D

2. D

3. C

4. A

5. B

6. D

7. A

8. D

9. D

10. A

IV. Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. Development

2. Safety - risky

3. Dangerous

V. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

1. He studied to serve the country’s independence

2. He tried to study the science of making weapons

3. It was the good thing to research and manufacture weapons for our soldiers to fight the enemy, so Uncle Ho changed his name – Tran Dai Nghia.

4. Because he was a gentle and quiet engineer, but his weapons were so successful.

5. It was bazookas/ recoilless canon (SKZ)/ flying bombs.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. D

3. A

4. C

5. D

VII. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same

1. Members in my family really enjoy meeting each other

2. Anna has different communication style from her husband’s family

3. Anna thinks that Fred stopped caring about her

4. My friends told me that they might go sightseeing in Sapa next week/ the following week

5. The Principal hoped Kate would be a good teacher in the future.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 4, Đề cương ôn tập Tiếng Anh cuối kì 2 lớp 8 năm 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 112
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm