Đề thi lớp 9 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 9

Đề thi lớp 9 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 9 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn 9.

Đề thi lớp 9 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A.cooperative B.noticeable C.flyover D.astonished
2. A.mushroom B.tunnel C.manual D.rubber
3. A.exporter B.examine C.exchange D.excellent

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. accent B. mistake C.global D.rusty
5. A. bilingual B. dialect C.dominance D.official

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. It’s an important part of your cultural identity to keep your______in speaking English.

A. vocabulary

B. language

C. accent

D. skill

2. He is not exactly rich but he certainly earns enough to_______.

A. get through

B. get by

C. get on

D. get up

3. If she_______rich, she would travel around the world.

A. would be

B. is

C. has been

D. were

4. The girls and flowers ________ he painted were vivid.

A. who

B. that

C. whose

D. which

5. In a _______class, this is a great opportunity to learn about different customs and traditions around the world.

A.multilingual

B. multi - disciplinary

C. multi - dimensional

D. multinational

6. Trying to use a______dictionary less and switching to a monolingual one can help you to stop translating in your head when you are speaking or listening.

A. biannual

B. bicentenary

C. bi-monthly

D. bilingual

7. In July of 1975, the first US-Soviet joint_______occurred with the Apollo-Soyuz project.

A. mission

B. performance

C. company

D. relation

8. Today, the menu on the ISS includes more than 100 items _______astronauts can choose their daily meals before they fly into space.

A.which

B.from which

C.in which

D.where

9. Do you know the reason _______humans are interested in Mars and other planets in the solar system?

A.which

B.that

C.why

D.whose

10. NASA uses a variety of facilities to_______ microgravity conditions.

A. do

B. create

C. invent

D. perform

IV. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

The Importance of English in Today's World

English was originally the language of England, and soon it has become the primary or secondary language of many former British colonies such as the United States, Canada, Australia, and India. Nowadays, it is the most international language in the world. There an several factors that make the English language essential to communication in our current time.

First of all, it is the most common foreign language. This means that two people who come from different countries (for example, a Mexican and a Swede) usually use English as a common English to communicate. English is also essential to the field of education. In many countries, children are taught and encouraged to learn English as a second language. At the university level, students in many countries study almost all their subjects in English in order to make the material more accessible to international students. On the Internet, the majority of websites are written and created in English. Even sites in other languages often give you the option to translate the site. It is the primary language of the press: more newspapers and books are written in English than in any other language, and no matter where in the world you are, you will find some of these books and newspapers available.

Although many people think that it is very difficult and confusing, English is actually the easiest language of the world to learn because there are so many resources available. As soon as you decide you want to learn, there are thousands of resources on the Internet and in bookstores. With good understanding and communication in English, you can travel around the globe. Because it is the international language for foreigners, it is easy to get assistance and help in every part of the world. You can test it by online travel. Any travel booking site you can find will have English as a booking option.

1. When two people having different mother tongues meet each other, they will use, _______.

A.their own mother tongues to communicate

B.English as a means of communication

C.the third language to communicate

D.a second language as a means of communication

2. The study material at universities is often written in English so that _______.

A.all international students can follow it

B.scientists can understand it easily

C.it is the dominant language in England

D.all children from many countries understand English

3. All of the following about the role of English on the Internet are true EXCEPT that _____.

A.most websites are written in English

B.most programmers created websites in English

C.websites offer you the option in other languages

D.most websites have English version

4. English is believed by many to be the easiest language of the world to learn because _____.

A.you can decide you want to learn English

B.there are thousands of bookstores available

C.it is not very difficult and confusing

D.it is easy to find resources to learn English

5. We can infer from the passage that _________.

A.English makes you travel around the globe

B.you can use English to travel online

C.international tourists must know English

D.it is easy to get help to learn English all over the world

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

The Flipped Classroom

The young today are facing a world (1)____which communication and information revolution has led (2)_____changes in all subjects.

New demands are often (3)_____on the schools in addition to the existing ones, to be equipped (4)______current knowledge and modem methods of acquiring new knowledge.The most modem concept that has appeared in the schools of the U.S. is flipped classrooms,(5)______students watch teachers’ (6)_______at home and do what is called (7)_____in class. Teachers record lessons (8)______students watch on their smart phones, home laptops or at lunch breaks in the school libraries. In class, they do projects, exercises or lab work in small while the teachers are just the (9)______. In no time, this will be also a (10)_______ in most of the Vietnamese schools too.

1. A. Ø B.in C.at D.on
2. A. to B.about C.with D.for
3. A. recognized B.given C.found D.placed
4. A. with B.for C.about D.toward
5. A. somewhere B.in what C.where D.on which
6. A. handouts B.lectures C.speeches D.instructions
7. A. request B.demand C.housework D.homework
8. A. what B.which C.why D.where
9. A. facilitators B.developers C.provides D.applicants
10. A. change B.direction C.trend D.situation

VI. Writing:

1. “Why don’t you go for a drive in the country for a change?” said Bill (SUGGEST)

2. Mike can’t stand the noise of the traffic anymore (PUT)

3. My colleague said that she was willing to work late (MIND)

-The end-

Đáp án đề thi lớp 9 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 1

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. B

2. D

3. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. B

5. A

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. C

2. D

3. D

4. B

5. D

6. D

7. A

8. B

9. C

10. B

IV. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. B

2. A

3. C

4. D

5. C

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. A

3. D

4. A

5. C

6. B

7. D

8. B

9. A

10. C

VI. Writing

1. Bill suggested that we should go for a drive in the country for a change

2. Mike can’t put up with the noise of the traffic anymore.

3. My colleague said that she didn’t mind working late.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 9 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2019 - 2020, Đề thi môn Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 có đáp án trường THCS Đại Hà... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 282
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm