Đề thi minh họa và đáp án kỳ thi THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh Lần 3

44 99.573

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh

Chiều 14/5, Bộ Giáo dục và Đào tạo công bố đề tham khảo như đề thi THPT quốc gia diễn ra vào trung tuần tháng 6. Tất cả môn theo hình thức trắc nghiệm, trừ Văn. Đề tham khảo được Bộ Giáo dục và Đào tạo thiết kế giống như đề thi thật. Đây là tài liệu căn bản nhất để các trường dựa vào đó ôn tập cho học sinh. Dưới đây là Đề thi minh họa và đáp án kỳ thi THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh Lần 3, mời các bạn tham khảo.

Đề thi minh họa và đáp án kì thi THPT quốc gia 2017 môn Giáo dục công dân (Lần 3)

Đáp án và đề thi minh họa THPT Quốc gia năm 2017 lần 3

ĐÃ CÓ đề thi minh họa THPT Quốc gia năm 2017 môn Ngữ Văn (Lần 3)

XEM TIẾP: Đề thi thử nghiệm kỳ thi THPT quốc gia 2017 môn Tiếng Anh có đáp án

Đáp án đề thi minh họa môn tiếng Anh THPT quốc gia 2017 lần 3: Mã đề 003

Đáp án đề thi thử nghiệm THPTQG môn Anh 2017 - Lần 3

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 Lần 3:

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

ĐỀ THAM KHẢO

(Đề có 06 trang)

KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017

Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Mã đề 003

Họ, tên thí sinh: .....................................................................

Số báo danh: ..........................................................................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. sale

B. chalk

C. date

D. plane

Question 2.

A. toured

B. jumped

C. solved

D. rained

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. 

A. financial

B. fortunate

C. marvellous

D. physical

Question 4.

A. prepare

B. survive

C. finish

D. appeal

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5. The year-end party was out of this world. We had never tasted such delicious food.

A. enormous

B. terrific

C. strange

D. awful

Question 6. In some Western cultures, people who avoid eye contact in a conversation are regarded as untrustworthy.

A. embarrassed

B. quiet

C. reliable

D. suspicious

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7. The dog is starving. It hasn't got anything to eat for nearly a week.

A. quite happy

B. very hungry

C. rather full

D. extremely thirsty

Question 8. Safety regulations have made it obligatory for all employees to wear protective clothing.

A. popular

B. optional

C. common

D. compulsory

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 9. The man ______ gave me the book is my uncle.

A. where

B. when

C. who

D. which

Question 10. As the clouds drifted away, the pattern of the fields was clearly from a height.

A. apparent

B. visible

C. foreseeable

D. evident

Question 11. Jack's father bought him a(n)__________ bike as a birthday gift.

A. blue Japanese expensive

B. expensive Japanese blue

C. Japanese expensive blue

D. expensive blue Japanese

Question 12. The harder he studies, _____. 

A. the better results he gets

B. his results get better

C. the better do his results get

D. the best results he gets

Question 13. We full advantage of the fine weather and had a day out. 

A. took

B. created

C. did

D. made

Question 14. My best friend, Lan, to England 10 years ago.

A. was moving

B. moves

C. moved

D. has moved

Question 15. The mobile phone is an effective means of in the world nowadays.

A. communicated

B. communication

C. communicate

D. communicative

Question 16. The teacher gave some on how to prepare for the test.

A. consequences

B. effects

C. suggestions

D. ways

Question 17. The audience showed their by giving the world-famous orchestra a big round of applause.

A. intention

B. admiration

C. consideration

D. sympathy

Question 18. If he were better qualified, he get the job.

A. will

B. can

C. may

D. could

Question 19. First our team should identify _ specific need in the community and then carry out a project to address that need.

A. an

B. Ø

C. a

D. the

Question 20. Peter is not a modest boy since he often shows his prizes.

A. around

B. up

C. off

D. through

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 21.

Jolie and Tom are meeting at the supermarket. Jolie: "Hi, Tom. How are you doing?"

Tom: "_____. How about you?"

A. I'm waiting for my sister

B. I'm shopping for food

C. I'm doing nothing

D. I'm doing well

Question 22.

Maria and Alex are talking about the environment.

Maria: "Our environment is getting more and more polluted. Do you think so?" Alex: "_____. It's really worrying."

A. I'll think about that

B. I don't agree

C. I don't think so

D. I can't agree more

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

When you first arrive in a foreign culture, often your first reaction is completely positive. Everything seems exciting, different and fascinating. It's an (31)_____. If you are just on a short holiday, you will probably never leave this phase.

(32), if you stay longer, your attitude can start to change. As you start to realize (33) little you really understand the new culture, life can get frustrating. People misunderstand what you are trying to say, or they may laugh at you when you say something incorrectly. Even simple things, like posting a letter, can seem very difficult to you. Thus, you are likely to get angry or upset when things go wrong.

With time, though, you start to (34) to become more comfortable with the differences and better able to handle frustrating situations. Your (35) of humor reappears. Finally, you may feel enthusiastic about the culture once again, enjoy living in it, and even prefer certain aspects of the culture to your own.

Question 31.

(Adapted from Navigate – Coursebook, OUP 2015)

A. adventure

B. adventurous

C. adventurer

D. adventurously

Question 32. 

A. Therefore

B. Or

C. However

D. Nor

Question 33.

A. whether

B. how

C. if

D. what

Question 34.

A. replace

B. maintain

C. adjust

D. keep

Question 35.

A. taste

B. sense

C. touch

D. sound

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Marriage nowadays is a choice people make on their own, but this has not always been the case in society. Thousands of years ago, the average lifespan was shorter than it is today. A man usually lived until he was about 40 years old, while women died even sooner because of childbirth. There were many wars and illnesses, and people had to protect themselves by having more children while they were still young. The parents lived through their children.

Marriage was not so much a romantic love story but a business transaction, or deal. Most marriages were arranged between parents while their children were still very young. It was the custom that the fathers made the decision on whom their children were going to marry. The mothers had little say in it since they rarely made any decisions outside the household. The fathers would meet to arrange the wedding date and the money given for the bride on her wedding date. The more money and land a girl had, the more chances she had to marry well. Therefore, it was important that her father choose the bridegroom very well. Usually, it was someone who came from a good family or who was rich too. It was very unlikely that people married outside their social class. A few well-off and rich merchants got to marry poorer noblewomen and became King's business advisors. In a way, poor peasants had an easier choice as it was less important whom they married.

The practice of arranged marriage is still common in some countries in the Middle East, such as India or Pakistan. Here, social classes are still strongly divided and very well-kept. Often, however, arranged marriages are a sign that people do not want to let go of the past, which gives them comfort and security in an ever-changing world.

(Adapted from Longman Essence Reading, Vol. 2)

Question 36. What does the passage mainly discuss?

A. Marriage as a business transaction today.

B. Mothers' roles in their children's marriage.

C. Marriage practices in modern society.

D. The practice of arranged marriage.

Question 37. The word "it" in paragraph 1 refers to_____.

A. marriage

B. a choice

C. society

D. the average lifespan

Question 38. According to paragraph 1, women died even sooner than men because of_____.

A. wars

B. illnesses

C. childbirth

D. marriage

Question 39. According to paragraph 2, richer girls were more likely to_____.

A. become noblewomen

B. marry well

C. succeed in business

D. marry peasants

Question 40. The author mentions all of the following in the passage EXCEPT_____.

A. People tended to marry outside their social class

B. Men made almost all decisions inside the family

C. Marriage used to be a deal between two families

D. The wedding date was decided by the fathers

Question 41. The word "bridegroom" in paragraph 2 is closest in meaning to_____.

A. bridesmaid

B. bride

C. daughter-in-law

D. son-in-law

Question 42. The phrase "let go of" in paragraph 3 mostly means_____.

A. give up

B. turn off

C. save up

D. give in

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

A ghostly animal creeps silently through a Florida swamp. It's a rare type of big cat known as a Florida panther, one of only 80 to 100 such panthers left in the world. Scientists must work to save these remaining panthers from extinction, but their secretive nature is making it difficult. They are attaching a special transmitter to each Florida panther so they can follow their movements, range, and habits. The technology these transmitters use is called satellite tracking.

The scientists are dedicated professionals, but they are not pioneers. Their colleagues before them have attached tiny transmitters to many different kinds of wild animals, including birds, fish, and big cats. So the Florida scientists are using their methods. Firstly, they must trap and tranquillize the panther. Then, the transmitter is attached to a harness and strapped to the panther's body. Each harness is custom designed and manually adjusted for panthers so it fits comfortably. Scientists don't want the transmitter to interfere with the panther's natural habits. The point of tracking them is to find out as much as they can about their natural habits.

Once the tracking transmitter is in place, the information it records is sent to an orbiting satellite. The satellite can see the transmitter that is attached to the panther, even when it is out of sight of a biologist on the ground. The satellite collects information from the transmitter about the panther's exact location. Once the information is received, it is transmitted back to Earth so it can be recorded by the scientists.

Scientists can use the information in many different ways. They can follow the panthers on the ground and observe their behavior. Alternatively, they can use the information to determine the panthers' ranges and to understand their social patterns. They can also track how environmental changes like weather conditions affect their movements and health. All this information can be used to provide ideal conditions for the endangered panthers. It can also be used to protect the panthers from danger.

In the end, the panther silently slips away through the trees. Around its shoulders a transmitter is sending signals via satellite to a dedicated biologist. The biologist is using the information the transmitter provides to save the Florida panthers from extinction. With the help of satellite tracking these beautiful cats have a better chance of survival in the modern world.

(Adapted from http://www.thereadingplanet.com)

Question 43. What is the passage mainly about?

A. Scientists dedicated to saving Florida panthers.

B. Different methods of tracking Florida panthers.

C. The use of a tracking device to protect Florida panthers.

D. Florida panthers' secretive nature and habits.

Question 44. According to the passage, what information does the satellite collect from the transmitter?

A. The chance of panthers’ survival.

B. The panther’s exact location.

C. The biologists on the ground.

D. The total number of panthers.

Question 45. Florida panthers are characterized as the animals that_____.

A. tend to remain hidden from people

B. are abundant in number

C. live with the spirit of ghosts

D. can be easily followed

Question 46. According to the passage, which of the following about the tracking transmitter is NOT true?

A. Scientists use the information the transmitter provides to save the panther.

B. The transmitter helps scientists learn about the panther's habits.

C. The transmitter is fastened to the panther's body for tracking purposes.

D. The Florida panther is the first animal to be attached with the transmitter.

Question 47. The phrase "tranquillize the panther" in paragraph 2 could be best replaced by _____.

A. feed the panther properly

B. make the panther calm

C. put the panther in a cage

D. handle the panther carefully

Question 48. The phrase "custom designed" in paragraph 2 probably means_____.

A. specially made for panthers

B. functioned according to a custom

C. skilfully created by hands

D. created by famous designers

Question 49. The word "their" in paragraph 4 refers to_____.

A. the panthers’ ranges

B. the transmitters

C. the panthers

D. the scientists

Question 50. Which of the following could best describe the author's attitude in the passage?

A. Objective

B. Negative

C. Sarcastic

D. Sympathetic

------------------------ HẾT -----------------------

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 Lần 2

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 - Tất cả các môn

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 tất cả các môn của Bộ GD

Công bố đề thi minh họa kỳ thi THPT quốc gia 2017

Đáp án đề nghị Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh

1B

2A

3B

4C

5B

6C

7D

8C

9A

10C

11D

12D

13A

14A

15A

16D

17D

18B

19A

20C

21B

22D

23C

24A

25B

26B

27D

28C

29C

30A

31A

32A

33C

34C

35B

36C

37C

38D

39B

40D

41B

42B

43A

44. D

45A

46C

47C

48B

49C

50D

Đề thi minh họa THPT Quốc gia 2015

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

 

ĐỀ THI MINH HỌA - KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. drought      B. fought      C. brought       D. bought

Question 2: A. builds       B. destroys     C. occurs       D. prevents

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. include      B. achieve       C. replace         D. comment

Question 4: A. comfortable   B. attractive     C. secretive        D. necessary

Question 5: A. appearance   B. telephone    C. government     D. leadership

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: By the time their babies arrive, the Johnsons hope _______ painting the nursery.

    A. have finished         B. finished      C. to finish        D. finish

Question 7: This is a picture of a _______ bus.

    A. red bright London                   B. bright red London
    C. Londonbright red                    D. London red bright

Question 8: Young people have become increasingly committed ______ social activities.

    A. of               B. to             C. in             D. at

Question 9: He ______ to the doctor after the accident, but he continued to play instead.

    A. must have gone                    B. needn’t have gone
    C. shouldn’t have gone                 D. should have gone

Question 10: While everybody else in our class prefers workingin groups, Mina likes working ______.

    A. on herself         B. on her own     C. of her own      D. in herself

Question 11: Marie Curie, ______, was awarded a Nobel Prize for her work.

    A. was the scientist who discovered radium  
    B. whosescientific discovery of radium
    C. the scientist discovered radium        
    D. the scientist who discovered radium

Question 12: ______ about gene-related diseases has increased is welcome news.

    A. Scientific knowledge                 B. It was scientific knowledge
    C. Though scientific knowledge          D. That scientific knowledge

Question 13: ______ he arrived at the bus stop when the bus came.

    A. Hardly had                         B. No sooner had
    C. No longer has                      D. Not until had

Question 14: _______, the young mother appeared visibly very happy after the birth of her child.

    A. Tired as she was                    B. She was tired
    C. As tired                           D. Despite tired

Question 15: John was in Hanoi and wanted to send a parcel to his parents. He asked a local passer-by the way to the post-office. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

- John: “Can you show me the way to the nearest post office, please?”

- Passer-by: “_______”

   A. Not way, sorry.                      B. Just round the corner over there.
   C. Look it up in a dictionary!              D. There’s no traffic near here.

(Còn tiếp)

Đáp án đề thi minh họa THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh

Đề thi minh họa và đáp án kỳ thi THPT Quốc gia môn Ngữ văn

Đề thi minh họa và đáp án kỳ thi THPT Quốc gia môn Toán

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO


 

ĐÁP ÁN - THANG ĐIỂM

ĐỀ THI MINH HỌA - KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút. 

PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2015 môn Tiếng Anh của Bộ Giáo dục và Đào tạo

PHẦN VIẾT (2 điểm)

I. (0,5 điểm)

Câu 65: I have never read such an interesting novel before.

  Hoặc: I have never read a more interesting novel than this (one/ novel).

Câu 66: My mother can cook better than I can/ me.

Câu 67: It was not until after midnight that the noise next door stopped.

Câu 68: Should there be any difficulty, you can ring this number.

  Hoặc: Should any difficulty arise, you can ring this number.

Câu 69: The boy denied having broken/ breaking the vase of flowers.

  

Đánh giá bài viết
44 99.573
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm