Đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án năm học 2018 - 2019 số 5

1 1.417

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề kiểm tra chất lượng cuối học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 2 lớp 10 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 10 môn Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình học của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 10 ôn tập lại kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi sắp tới. 

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. preparation b. application c. qualification d. suggestion

2. a. whole b. win c. where d. wonder

Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

3. a. maintain b. offer c. prefer d. emit

4. a. equality b. identify c. chemical d. solution

5. a. engineer b. afternoon c. important d. understand

Choose the best answer:

6. I like students …………………… have a good sense of humor.

a. who b. whom c. whose d. which

7. “What do you think of my party dress? –“ ………………..”

a. It’s great b. Can I come, too?

c. Why don’t we invite Mike? d. I’m not invited

8. Barbara works for a company ………….. makes washing machines.

a. what b. that c. where d. in which

9. …………………… we take a taxi, you will be late for school.

a. If b. If not c. Unless d. In case

10. The river has been polluted with toxic waste from ………………… factories.

a. locate b. local c. locally d. locality

11. Sugar is the ………….. of healthy teeth.

a. destroy b. destruction c. destructive d. destroying

12. Playing games online has begun to have serious ............................ on students’ sleeping habits.

a. impact b. act c. attack d. affect

13. The .................. of ozone layer is not a good thing for the earth..

a. deplete b. depleting c. depletion d. depletement

14. The school timetable needs..................... in this month.

a. to change b. be changed c. changing d. have been changed

15. True gender equality ……. when both women and men reach a balance between family and work.

a. can achieve b. should achieve c. should be achieved d. can be achieved

16. Last week, he told us that we ______ a picnic at the end of the week on Saturday

a. can have b. did have c. would have d. had had

17. Like children elsewhere, children in USA have great benefited …………… modern technology.

a. in b. from c. since d. for

18. Lan: "Thank for your help, Mai ?" – Mai: "………………."

a. You are right b. Not at all c. Of course not d. You’re welcome

19. Farmers can enrich the soil by using ............................... .

a. fertile b. fertility c. fertilizers d. fertilize

20. I can’t speak English very well, but I always manage to get ………………. with a dictionary.

a. over b. by c. across d. through

21. Mai plays ……….. piano very well. She is an accomplished pianist.

a. the b. an c. a d. nothing

22. Jack: “I’m going to take a five-day trip to Rome.” - Jill: “______”

a. The same to you. b. No, of course not. c. Yes, let’s. d. Have a good time.

23. ……………. .we to live in the country, we wouldn’t mind having children.

a. If b. Were c. Should d. Had

24. People in this countrymade a good .............. eliminating domestic violence.

a. wage b. improving c. progress d. benefits

25. Brian has been working ……………….. since she was promoted.

a. much harder b. as harder c. more hardly d. as hardly as

Mark the letter a, b, c, or d to indicate the words/phrases that are CLOSEST in meaning to the underlined words/phrases.

26. Do you intend to tie the knot with a Japanese girl?

a. break up b. fall in love c. say hello d. get married

27. Water pollution is a result of dumping pollutants such as detergents, pesticides, oil and other chemicals in rivers.

a. contaminants b. substances c. sewage d. insecticides

Read the passage and find out the most suitable option for each question.

Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the valuable culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other country’s heritage. The more foreign languages they learn, the more benefits they get. Children also learn maths to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life.

28. How many school subjects are mentioned in the passage ?

a. five b. six c. seven d. four

29. According to the passage ,children learn history to know about......

a. the mankind b. events of the history.

c.people and historical events. d. practical uses of life

30. Why do children have to learn their native language ?

a. To learn foreign languages

b. To communicate fluently with other people around them.

c. To know about nature

d. To benefit from foreign countries’ heritage

31. Most of the things children learn at school ......

a. are useless b. have no uses

c. are not necessary d. have some practical uses.

32. Parents send their children to school to...

a. learn English b. make them grow up

c. prepare for their future d. play better .

Error identification

33 .Some people (A) think that there is still (B) gender discriminate (C) in (D) our country.

34. I have never been to (A) Danang, where (B) is said to be the most (D) peaceful city in Vietnam (D)

35. People (A) are asked not cut (B) a lot of trees (C) for firewood (D).

Rewrite the following sentences with the similar meaning to the first one:

1. Life on earth will be destroyed if nuclear tests do not stop..

-> Unless ……………………….…………………………………………...………………

2 . This is the first time we have ever met such a kind-hearted women.

-> She is . ……………………………………………………………………………………

3. This will be my student's first performance in Canada.

-> This will be the first time ………………………………………………………

4. He will come because he wants to be sure of meeting you.

-> He will come so…………………………………………………………………………

5. Because of Nam’s intelligence, he is always admired by all of his friends.

-> Because ………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. Trắc nghiệm

1. d

2. a

3. b

4. c

5. c

6. a

7. a

8. b

9. c

10. b

11. b

12. a

13. c

14. c

15. d

16. d

17. b

18. d

19. c

20. a

21. a

22. d

23. b

24. c

25. a

26. d

27. a

28. a

29. c

30. b

31. d 

32. c

33. c

34. b

35. b

 

 

 

 

 

II. Tự luận: 

1. Unless nuclear test stops, life on earth will be destroys. 

2. She is the most kind- hearted woman that we have ever met. 

3. This will be the first time my student has performed /has made performance in Canada.

4. He will come/ so as to be sure of the meeting you.

/ so that he wants to be sure of meeting you.

5. Because Nam is intelligent, he is always admired by all of his friends.

Trên đây là toàn bộ nội dung của đề thi và đáp án của Đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án năm học 2018 - 2019 số 5. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.417
Đề thi học kì 2 lớp 10 Xem thêm