Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 Sở GD&ĐT Lâm Đồng có đáp án

1 892

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 Sở GD&ĐT Lâm Đồng có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. finished

B. escaped

C. damaged

D. promised

Question 2:

A. clothes

B. couches

C. bosses

D. boxes

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. signal

B. instance

C. airport

D. mistake

Question 4:

A. chemistry

B. decision

C. statistics

D. attention

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5: We can use either verbal or non-verbal forms of communication.

A. usinggesture         B. using speech

C. usingverbs           D. using facial expressions

Question 6: We are a very close- knit family.

A. need eachother.

B. are close to eachother.

C. have very close relationship with eachother.

D. are polite to eachother.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7: They believe that life will be far better than it is today, so they tend to look on the bright side in any circumstance.

A. beconfident         B. be smart       C. be optimistic        D. be pessimistic

Question 8: English is a compulsory. subject in most of the schools in Vietnam.

A. required            B. optional        C. paid              D. dependent

Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that need correction in each of the following sentences.

Question 9: Today the (A) number of people (B) whom enjoy winter sports (C) is almost double (D) that of twenty years ago

A. number            B. whom           C. is               D. that

Question 10: There (A) are probably (B) around 3,000 languages (C) speaking in (D) the world.

A. are               B. around          C. speaking         D. the world

Question 11: (A) The novelist Shirley Hazzard is noted (B) for the insight, poetic style, and (C) sensitive she (D) demonstrates in her works.

A. The              B. for              C. sensitive         D. demonstrates

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 12: Two friends Diana and Anne are talking with each other about their shopping.

- Diana: “Look at this catalog, Anne. I think l want to get this red blouse”.

- Anne: “______________________”.

A. Don't you have one like thisin blue?            B. That's a long way to go, dear.

C. No, thank you                             D. I'll go myself, then.

Question 13: Henry is talking to his mother.

- Henry: “I've passed my driving test”.

- His mother: “________________________”.

A. Allright.                                  B. That's too bad.

C. That's agood idea.                         D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.

Question 14: In many families, the most important decisions are___________ by many women.

A. done          B. made            C. arrived            D. given

Question 15: Each of us must take___________ for our own actions.

A. ability         B. responsibility      C. possibility          D. probability

Question 16: Thanks to the women's liberation, women can take part in_____________ activities.

A. social         B. society           C. socially            D. socialize

Question 17: I know you feel bad now, Tommy, but try to put it out of your mind. By the time you're an adult, you___________ all about it.

A. areforgetting         B. will have forgotten        C. forget             D. will be forgetting

Question 18: ______________, Nam Cao is a realistic writer, but he still used a lot of romance in his stories.

A. On my part          B. On the whole            C. On the contrary     D. On the other hand

Question 19: Kate asked Janet where____________ the previous Sunday.

A. hasshe been        B. had she been            C. she had been        D. she has been

Question 20: We live in a large house in___________ middle of the village.

A. a                 B. an                     C. the                D. No article

Question 21: If Tom__________ an alarm, the thieves wouldn't have broken into his house.

A. installs            B. had installed            C. have installed        D. installed

Question 22: My English teacher, Mrs.Jane, was the person____________ I had great respect.

A. for whom           B. whom                  C. for who            D. that

Question 23: Whole villages were___________ by the floods last year.

A. come up           B. looked after              C. taken out           D. wiped out

Question 24: When my mother is busy preparing dinner, my father often gives her a hand_______ the housework.

A. on                B. with                     C. for                D. about

Question 25: UNESCO was established to encourage collaboration____________ nations in the areas___________ education, science, culture, and communication.

A. between- in           B. among – of              C. between - of        D. among – in

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: “Sorry, we're late. It took us ages to look for a parking place” said John.

A. John said that he was late because he had spent a lot of time finding a parking place.

B. John finally found a parking place after a long time searching even though they were late.

C. John apologized for being late because it took them much time to find a parking place.

D. John said sorry for being late because he had to try his best to look for a parking place.

Question 27: People say that he won a lot of money on the Vietlott.

A. He was said that he won a lot of money on the Vietlott.

B. He is said to win a lot of money on the Vietlott.

C. He won a lot of money on the Vietlott as people said.

D. He is said to have won a lot of money on the Vietlott.

Question 28: I have never played golf before.

A. This is the first time I have ever played golf.

B. I used to play golf but I gave it up already.

C. It is the last time l played golf.

D. It is the first time I had played golf.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: My grandparents’ lake house was built in 1953. It was completely destroyed by the forest fire.

A. My grandparents’ lake house was built in 1953; however, completely destroying the forest fire.

B. My grandparents’ lake house, which was built in 1953, was completely destroyed by the forest fire.

C. My grandparents’ lake house was built in 1953, so it was completely destroyed by the forest fire.

D. The forest fire destroyed my grandparents’ lake house was built in 1953.

Question 30: Her living conditions were difficult. However, she studied very well.

A. Difficult as her living conditions, she studied very well.

B. She studied very well thanks to the fact that she lived in difficult conditions.

C. She studied very well in spite of her difficult living conditions.

D. Although she lived in difficult conditions, but she studied very well. 

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 

1-C

2-A

3-D

4-A

5-B

6-C

7-D

8-B

9-B

10-C

11-C

12-A

13-D

14-B

15-B

16-A

17-B

18-B

19-C

20-C

21-B

22-A

23-D

24-B

25-B

26-C

27-D

28-A

29-B

30-C

31-B

32-A

33-B

34-D

35-D

36-D

37-B

38-D

39-B

40-D

41-D

42-B

43-B

44-D

45-A

46-A

47-D

48-C

49-B

50-D

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 892
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm