Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Nguyễn Viết Xuân, Vĩnh Phúc có đáp án (lần 1)

1 601

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Nguyễn Viết Xuân, Vĩnh Phúc có đáp án (lần 1) với nội dung cấu trúc đề thi cũng như các dạng bài theo mẫu chung hàng năm của Bộ giáo dục sẽ giúp các bạn tập dượt và thử sức trước khi bước vào kì thi chính thức. Sau đây mời các bạn cùng tham khảo. 

SỞ GD&DT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT NGUYỄN VIẾT XUÂN 

MÃ ĐỀ: 101

(Đề thi gồm 5 trang)

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG LẦN I

Năm học 2017 - 2018 Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

(Thí sinh không được sử dụng tài liệu)

Họ và tên:..................................................................... Số báo danh: .............................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 1:

A. moved

B. tried

C. opened

D. looked

Câu 2:

A. students

B. plays

C. doors

D. beds

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3:

A. signal

B. instance

C. person

D. attract

Câu 4:

A. actually

B. romantic

C. partnership

D. attitude

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 5: My friend told me she has just received a postcard from his sister.

A. from              B. told          C. has             D. a postcard

Câu 6: He bought a red small sleeping bag in that shop yesterday.

A. redsmall          B. that          C. bought          D. sleeping bag

Câu 7: She is thought to work very hard last year.

A. hard             B. is             C. last year         D. to work

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 8: It’s recommended that he_______ this course.

A. take             B. taking          C. took            D. takes

Câu 9: A large number of students in this school__________ English quite fluently.

A. is speaking       B. has spoken       C. speak          D. speaks

Câu 10: Mark_________ a lot by his friends, isn’t he?

A. isinfluencing       B. is influenced      C. isn’t influencing  D. isn’t influenced

Câu 11: Jill’s success can be put_________ hard work and a stroke of luck.

A. upwith           B. into              C. forward         D. down to

Câu 12: The scientist said the earth________ the sun.

A. was goingaround   B. had gone around    C. is going around  D. goes around

Câu 13: It is necessary for students to listen to their teacher__________ .

A. attentively         B. attentive          C. attention        D. attend

Câu 14: When I last_________ Jane, she__________ to find a job.

A. saw– tried        B. have seen- tried     C. see – was trying    D. saw – was trying

Câu 15: She asked Mark to________ the children while she went to the shops.

A. keep aneye on     B. bring up           C. keep quiet       D. keep in touch with

Câu 16: The only thing________ didn’t bore him was the idea of hunting.

A. what             B. that              C. which            D. who

Câu 17: The government has________ different measures to protect the wildlife.

A. made             B. listed             C. taken            D. done

Câu 18: If you had a chance,________ you go fishing?

A. would             B. may              C. do               D. did

Câu 19: They will have some workers_________ their house.

A. redecorating       B. redecorate        C. to redecorate       D. redecorated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Câu 20: Mary: “___________” - Susan: “Thank you. We are proud of him.”

A. I can give him a liftto school.       B. Can we ask your child to take a photo?

C. Your child is justa genius.         D. Your kid is naughty.

Câu 21: Tom: “Do you want me to help you with those suitcases?” – David: “_________.”

A. No, thosearen’t mine             B. Of course, not for me

C. No, I can’t helpyou now           D. No, I can manage them myself

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 22: At 35 and obviously aging,Roy needs to make up his mind on his future very soon.

A. make adecision on        B. give a thought about      

C. prepare a plan for         D. pay attention to

Câu 23: The regional authorities failedto provide the poor with essential services such as accommodation, fresh water and electicity.

A. trivial                   B. dispensable              

C. unnecessary             D. vital

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 24: Drivers are advised to get enough petrol because filling stations are few and far between on the highway.

A. unlikelyto happen         B. easy to find             

C. difficult to access          D. impossible to reach

Câu 25: The relationship between structure, process and outcome is very unclear.

A. uncertain             B. apparent             C. external           D. disappear

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Câu 26: The newspaper reports that James was awarded the first prize.

A. It is reported that James to be awarded the first prize.

B. James is reported to have been awarded the first prize.

C. The first prize is reported to award to James.

D. It is reported that James wins the first prize.

Câu 27: We started to write to each other three years ago.

A. We used to write to each other in three years.

B. We have written to each other since three years.

C. We have written to each other for three years.

D. We used to write to each other for three years.

Câu 28: The man said to the boys “Why are you fighting?”

A. The man told the boys why they fight.

B. The man told the boys why did they fight.

C. The man asked the boys why they were fight.

D. The man asked the boys why were they fight.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 29: John is the youngest person. He takes part in the race. 

A. John is the youngest person who take part in the race. 

B. John is the youngest person whom takes part in the race. 

C. John is the youngest person to take part in the race. 

D. John is the youngest person takes part in the race. 

Câu 30: Jim never reads newspapers. He doesn’t read magazines.

A. Jim doesn’t read neither newspapers nor magazines.

B. Jim reads neither newspapers nor magazines.

C. Jim doesn’t never read newspapers and magazines.

D. Jim never read both newspapers and magazines.

SỞ GD&DT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT NGUYỄN VIẾT XUÂN

 MÃ ĐỀ: 101

(Đề thi gồm 5 trang)

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG LẦN I

Năm học 2017 - 2018 Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

Đáp án mã đề 101

1

D

11

D

21

D

31

D

41

D

2

A

12

D

22

A

32

B

42

B

3

D

13

A

23

D

33

C

43

B

4

B

14

D

24

B

34

C

44

A

5

C

15

A

25

B

35

C

45

A

6

A

16

B

26

B

36

D

46

C

7

D

17

C

27

C

37

A

47

D

8

A

18

A

28

C

38

A

48

D

9

C

19

B

29

C

39

C

49

D

10

B

20

C

30

B

40

B

50

A

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm...cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 601
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm