Đề thi thử THPT Quốc Gia 2019 môn Tiếng Anh của Sở GD - ĐT Hà Nội

4 7.205

Đáp án và Đề thi thử THPT Quốc Gia năm 2019 môn Tiếng Anh

Đề thi thử môn Tiếng Anh THPT Quốc Gia 2019 của sở GD - ĐT Hà Nội có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi THPT Quốc Gia năm 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh có cấu trúc giống nhất với đề thi chính thức giúp học sinh lớp 12 nâng cao kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

ĐÁP ÁN MÃ ĐỀ 006

1-B; 2-D; 3-C; 4-D; 5-A;

6-D; 7-C; 8-A; 9-A; 10-B;

11-B; 12-D; 13-D; 14-B; 15-A;

16-A; 17-C; 18-B; 19-D; 20-C;

21-A; 22-D; 23-D; 24-A; 25-D;

26-B; 27-D; 28-A; 29-B; 30-B;

31-C; 32-C; 33-C; 34-D; 35-A;

36-A; 37-C; 38-B; 39-C; 40-A;

41-D; 42-D; 43-D; 44-A; 45-B;

46-D; 47-B; 48-C; 49-A; 50-B.

ĐÁP ÁN MÃ ĐỀ 012

1. C 2. D 3. C 4. D 5. C

6. D 7. D 8. A 9. B 10. B

11. A 12. C 13. C 14. A 15. D

16. A 17. B 18. D 19. C 20. C

21. D 22. B 23. A 24. C 25. C

26. D 27. B 28. D 29. B 30. A

31. A 32. B

33. C. The development of mathematical ability

34. B. soon after they learn to talk

35. A. clarified

36. C. counted the number of pencils of each color.

37. D. children naturally and easily learn mathematics

38. A. To explain how a calculator works

39. B. They can’t store information in a memory.

40. D. revolutionary

41. B. the microchip

42. B. to store temporary results during calculation.

43. B. the processing unit

44. A. connections

45. D. Pressing a key activates a calculator.

46. B 47. C 48. B 49. D 50. C

ĐỀ THI MÃ 012

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 1: A. objective B. interpret C. consequence D. profession

Question 2: A. miserable B. questionable C. criticize D. inferior

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3: A. searched B. practiced C. subscribed D. increased

Question 4: A. adverb B. advent C. advertise D. advance

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: If he_________ ill yesterday, he would have taken part in the football match.

A. wouldn’t be B. weren’t C. hadn’t been D. hasn’t been

Question 6: I am interested in ___________ for the position of chief financial officer which was advertised in yesterday's Daily Post.

A. asking B.demanding C. requesting D. applying

Question 7: We are all too___________of traditions in our modern world, but they can have a very strong impact on us.

A. dismissing B. dismissal C. dismissed D. dismissive

Question 8: Women are supposed to have a longer___________ than men.

A. life expectancy B. life expectation C. live expect D. life expected

Question 9: I assume that you are acquainted ________ this subject since you are responsible _______ writing the accompanying materials.

A. with/with B. with/for C. to/to D. to/for

Question 10: _______, the meeting stops now, Please feel free to contact me if you have any further questions later.

A. With no questions to ask B. There being no question

B. If no question asked D. Without any question, so

Question 11: Sometimes people just focus on the _______ benefits without thinking of the environmental risks of certain economic activities.

A. immediate B. short - lived C. potential D. long - term

Question 12: People should _________ green lifestyle to help conserve the natural resources.

A. adjoin B. adapt C. adopt D. adjust

Question 13: ________, cars are widely used as the most popular mode of transport in the United States.

A. Regardless their high price B. As though they are expensive

C. Expensive as they are D. But for their high price

Question 14: He is ________ he has bought a lot of houses in this area.

A. so rich a man that B. so a rich man that

C. as rich a man that D. such rich a man that

Question 15: This class, ________ is a prerequisite for microbiology, is so difficult that I would rather drop it.

A. when B. that C. where D. which

Question 16: “Don’t ______ to phone Mrs.Whiteman. I’ve already talked to her about the upcoming meeting held by the board of directors.” said Mary.

A. bother B. mind C. mention D. concern

Question 17: Would you mind ______ these plates a wipe before putting them in the cupboard?

A. doing B. giving C. making D. getting

Question 18: You should take regular exercise _____ sitting in front of the television all day.

A. except for B. in spite of C. without D. instead of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Educators are complaining that students rely on social media so much that they lose the ability to think critically.

A. insist on B. appear on C. depend on D. decide on

Question 20: The issue of pay rise will loom large at this year’s conference as it is what all the attendees want to mention.

A. be discussed B. be improved

C. become important D. be avoided

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.

A. confident B. reluctant C. free D. occupied

Question 22: Adverse reviews in the New York press may greatly change the prospects of a new product on the market and lead to its failure.

A. comfortable B. favorable C. complementary D. additional

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23: The product that you bought at the lower price is the more inferior to the one that we sell at a slightly higher price.

A. the more inferior B. that you bought

C. the one D. at a slightly

Question 24: Digital clocks, however precise, they cannot be perfectly accurate because the earth’s rotation changes slightly over years.

A. slightly B. perfectly

C. they D. the

Question 25: Because there were so few women in the early Western states, the freedom and rights of Western women were more extensive than Eastern ladies.

A. Because B. so few women

C. Eastern ladies D. more extensive

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable to complete each of the following questions.

Question 26: John and Jill are talking about Jill’s trip.

Jack: “How was your trip to Denmark?”

Jill: “ __________ . Everything was perfect.”

A. I couldn’t dream about it B. I couldn’t be so sure

C. I couldn’t agree more D. I couldn’t feel better about it

Question 27: John and Tim are talking about future jobs.

Jack: “What kind of job would you like?”

Jill: “ _____________.”

A. Any of them are OK B. Anything to do with computers

C. That will do D. Anytime after next week

Read the following passage and then mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

Seeking a new life and hoping a significant (28)___________ in their standard of living, foreign workers began flocking into Western Europe during the 1950s. In Britain, some of the first immigrants arriving from the West Indies and the Indian subcontinent were welcomed by brass bands, but the dream of a new life soon (29)_______ sour for many

Attracted by the promise to earn good money and learn new skills, the reality they found was often one of low wages and, in many cases, unemployment. Some did not adapt (30)_______ to life in a country of cold weather, cold welcomes and discrimination. The (31)________ of West Indian immigrants moved into the inner cities, areas that were already fraught with social tensions caused by poverty and poor housing.

There were cases of open hostility towards the newcomers; in 1958, riots (32)________ out in Notting Hill, West London, when gangs of white youths began taunting immigrants. However, despite the numerous difficulties they encountered, many foreign workers did manage to adjust to their new conditions, settling in their new adopted country and prospering. Their contribution had the effect not only of speeding up the pace of economic change in the postwar period, but also transforming Western Europe into a multiracial society.

Question 28: A. switch B. variation C. modification D. change

Question 29: A. converted B. turned C. transformed D. went

Question 30: A. easily B. normally C. closely D. greatly

Question 31: A. majority B. amount C. major D. number

Question 32: A. came B. broke C. carried D. started

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early-and so inexorably that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impressive accuracy -one plate, one knife, one spoon, one fork, for each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed five knives, spoons and forks on the table and, a bit later, that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition, they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later, he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.

Of course, the truth is not so simple. This century, the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progress depends.

Children were observed as they slowly grasped or, as the case might be, bumped into concepts that adults take for granted, as they refused, for instance, to concede that quantity is unchanged as water Tours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children, asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coaxed into finding the total.

Such studies have suggested that the rudiments of mathematics are mastered gradually and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers the idea of a oneness, a twoness, a threeness that applies to any class of objects - is a prerequisite for doing anything more mathematically demanding than setting a table, and is itself far from innate.

Question 33. What does the passage mainly discuss?

A. The use of mathematics in child psychology

B. The fundamental concepts of mathematics that children must learn

C. The development of mathematical ability in children

D. Trends in teaching mathematics to children

Question 34. It can be inferred from the passage that children normally learn simple counting______.

A. when they begin to be mathematically mature

B. soon after they learn to talk

C. by looking at the clock

D. after they reach second grade in school

Question 35. The word “illuminated” is closest in meaning to_______

  1. clarified B. lighted
  2. accepted D. illustrated

Question 36. According to the passage, when small children were asked to count a pile of red and blue pencils, they______.

A. subtracted the number of red pencils from the number of blue pencils

B. counted only the pencils of their favorite color

C. counted the number of pencils of each color

D. guessed at the total number of pencils

Question 37. Which of the following statements would the author LEAST agree with?

A. Most people follow the same pattern of mathematical development.

B. Mathematical development is subtle and gradual.

C. Children learn to add before they learn to subtract.

D. Children naturally and easily learn mathematics.

Read the following passage and mark the letter A, B. C, or D on, your answer sheer to indicate the correct answer to each of the questions.

In the history of technology, computers and calculators were innovative developments. They are essentially different from all other machines because they have a memory. This memory stores instructions and information. In a calculator, the instructions, are the various . functions of arithmetic, which are permanently remembered by the machine and cann’t be littered:or added to: The information consists of the numbers which are keyed in.

An electronic pocket calculator can perform almost instant arithmetic, A calculator requires an input unit to feed in numbers, a processing unit to make the calculation, a memory.unit, and an output unit to display the result. The calculator is powered by a small battery or by a panel of solar cells. Inside is a microchip that contains the memory and processing units and also controls the input unit, which is the keyboard, and the output unit, which is the display.

The input unit has keys for numbers and operations. Beneath the keys is, a printed circuit board containing a set of contacts for each key. Pressing a key closes the contacts and sends a signal along a pair of lines in the circuit board to the processing unit, in which the binary code for. that key is stored in the memory. The processing unit also sends the code to the display. Each key is connected by a different pair of lines to the processing unit, which repeatedly checks the lines to find out when a pair is linked by a key.

The memory unit stores the arithmetic instructions for the processing unit and holds thee temporary results that occur during calculation. Storage cells in the memory unit hold, he the codes for the keys that have been pressed. The number codes, together with the operation code for the plus key, are held in temporary cells until the processing unit requires them.

When the equal key is pressed, it sends a signal to the processing unit. This takes the operation code – for example addition – and the two numbers being held in the memory unit and perform the operation on the two numbers. After the addition is done, the result goes to the decoder in the calculator's microchip. This code is then sent to the liquid crystal display unit, which shows the result, or output, of the calculation.

Question 38. What is the main purpose of the passage?

A. To explain how a calculator works

B. To summarize the history of technology

C. To discuss innovative developments in the technology

D. To compare computers and calculators with other machines

Question 39. What can be inferred about machines that are not calculators or computers?

A. They have simple memory and processing units

B. They cannot store information in a memory

C. They are less expensive than computers

D. They are older than computers.

Question 40. The word "innovative" in paragraph 1 could best replaced by______.

A. recent B. important C. complicated D. revolutionary

Question 41. In what part of the calculator are the processing and memory units?

A. The output unit B. The microchip C. The battery D. The solar cells

Question 42. According to the passage, one function of the memory unit is______.

A. to send codes to the display unit

B. to store temporary results during calculation

C. to alter basic arithmetic instructions

D. to control the keyboard

Question 43. The word "This" in paragraph 5 refers to______

A. the plus key B. the processing unit

C. the equal key D. the memory unit

Question 44. The word "contacts" in paragraph 3 is closest in meaning to______

A. connections B. locations C. commands D. codes

Question 45. Which of the following statements is NOT TRUE about calculators?

A. Sending codes takes place only in the memory unit of a calculator.

B. Calculators require a lot of instructions to operate quickly.

C. Calculators and computers have a memory.

D. Pressing a key activates a calculator.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46. Many people think that Steve stole the money.

A. It was Steve who stole the money.

B. Steve is thought to have stolen the money.

C. The money is thought to be stolen by Steve.

D. Many people think that the money is stolen by Steve.

Question 47. Right after the boy got out of his house, it started to rain heavily.

A. It had rained heavily before the boy got out of his house.

B. Not until it started to rain heavily did the boy got out of his house.

C. No sooner had the boy got out of his house than it started to rain heavily.

D. Hardly had it started to rain heavily when the boy got out of his house.

Question 48. "Have a drink!" said Mr Smith.

A. Mr Smith asked me for a drink.

B. Mr Smith offered me a drink.

C. Mr Smith recommended me with a drink.

D. Mr Smith said that I should have a drink.

Mark the letter A B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49. The children were attracted by the show. It was performed by the animals.

A. The children attracted by the show which was performed by the animals.

B. Performing by the animals, the show attracted the children.

C. The children were attracted by the show to have been performed by the animals.

D. The children were attracted by the show performed by the animals.

Question 50. There are few passengers. The coach to Dover will still leave on schedule.

A. The coach to Dover would be going to depart soon even if there weren't many people on it.

B. The coach planned to going to Dover only carries a small number of passengers.

C. Despite having few passengers, the coach to Dover will still leave as planned.

D. Even though the coach for Dover leaves now, there won't be few people travelling on it.

Hiện tại, VnDoc.com đang cập nhật được đáp án, mời bạn đọc tải trọn bộ đề thi tại đây: Đề thi thử THPT Quốc Gia 2019 môn Tiếng Anh của Hà Nội. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liệu ôn thi THPTQG các môn khác như: Thi thpt Quốc gia môn Tiếng Anh 2019, Thi thpt Quốc gia môn Toán 2019, Thi thpt Quốc gia môn Văn 2019 ,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
4 7.205

Video đang được xem nhiều

Thi THPT Quốc Gia Xem thêm