Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 - cô Phan Điệu

1 1.892

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 - cô Phan Điệu được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. chamber

B. ancient

C. danger

D. ancestor

Question 2:

A. smoothly

B. southern

C. breath

D. airworthy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. operation

B. supervision

C. reinforce

D. committee

Question 4:

A. overlook

B. influential

C. furniture

D. oceanic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: The skin receives nearly (A) the (B) third of the blood pumped out (C) by (D) the heart.

Question 6: Salt was once (A) too (B) scare and (C) precious that it was used as money. (D)

Question 7: There being (A) no evidence (B) against himself (C) , Slade was released. (D)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Are there any household chores for …………………. men are better …………….. than women?

A. whose/ suited          B. which/ suit             C. that/ suit               D. which/ suited

Question 9: Too many factories dispose ……………… their waste by pumping it into rivers and the sea.

A. out                           B. of                           C. away                     D. off

Question 10: Why did Berth ask you ……………….. a bicycle?

A. that if you had          B. do you have           C. that you had        D. if you had

Question 11: She wondered if they ……………………. her jeweler and rather hoped that they had.

A. find                           B. have found             C. had found            D. would find

Question 12: I cannot bear the noise of my brother’s radio; it ………………. me from my work.

A. distracts                   B. perturbs                  C. interrupts             D. disturbs

Question 13: -“Is swimming under water very difficult?”

- “No, it’s just a matter …………………… able to control your breathing.”

A. to be                         B. of being                  C. that you are            D. being

Question 14: I am going to the dentist’s tomorrow. I hope I don’t need to …………………..

A. have anything done  B. have nothing done  C. be done anything   D. get him do anything

Question 15: A young girl came on to the stage with a bouquet …………………… to the conductor.

A. Presented                 B. and presented          C. for presenting         D. to present

Question 16: …………………….. I love you, I can’t let you do whatever you like.

A. Whatever                  B. Whether                    C. Despite                 D. Much as

Question 17: He ……………………. alone a month ago, and …………………… of since.

A. set off/ hasn’t been heard                                 B. setted off/ hasn’t heard

C. set on/ hasn’t heard                                          D. setted on/ hadn’t been heard

Question 18: His ……………….. of the school regulations really can’t be ignored any longer.

A. carelessness               B. inattention                C. unfamiliarity         D. disregard

Question 19: Beaches were ………………….. as police searched for canisters of toxic waste from the damaged ship.

A. sealed off                    B. cut off                       C. washed up           D. kept out

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Peter: “……………………………………”

Tim: “What happened?”

A. What did you do today?                                  B. I had a bad day.

C. How was your day?                                         D. Have a nice day.

Question 21: “Don’t fail to look after yourself, Mary!” – “…………………………………”

A. Of course, you’re an adult.                              B. Oh, I knew about that.

C. Thanks, me too.                                               D. Thanks, I will.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined ones.

Question 22: When you cross the street, be careful and be on the alert for the bus.

A. Look for                    B. watch out for                C. search for               D. watch for

Question 23: He was asked to account for his presence at the scene of crime

A. complain                  B. exchange                      C. explain                   D. arrange

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: In remote communities, it’s important to replenish stocks before the winter sets in.

A. remake                    B. empty                             C. refill                       D. repeat

Question 25: There has been no discernible improvement in the noise levels since lorries were banned.

A. clear                        B. obvious                          C. thin                        D. insignificant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Were it not for the money, this job wouldn’t be worthwhile

A. This job is not rewarding at all.

B. This job offers a poor salary.

C. Although the salary is poor, the job is worthwhile.

D. The only thing that makes this job worthwhile is the money.

Question 27: At no time did the two sides look likely to reach an agreement

A. The two sides had no time to reach an agreement.

B. The two sides never looked likely to reach an agreement

C. If the two sides had had time, they would have reached an agreement

D. The two sides never look like each other

Question 28: No matter how hard Fred tried to start the car, he didn’t succeed.

A. Fred tried very hard to start the car, and succeeded.

B. However hard Fred tried, he couldn’t start the car.

C. It’s hard for Fred to start the car because he never succeeded.

D. Fred tried hard to start the car, and with success.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

Question 30: No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.

A. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.

B. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.

C. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wasn’t genuine.

D. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018 

1-D

2-C

3-D

4-C

5-B

6-B

7-C

8-D

9-B

10-D

11-C

12-A

13-B

14-A

15-D

16-D

17-A

18-D

19-A

20-B

21-D

22-B

23-C

24-D

25-D

26-D

27-B

28-B

29-D

30-C

31-A

32-A

33-C

34-A

35-D

36-A

37-A

38-C

39-B

40-B

41-C

42-A

43-D

44-D

45-C

46-B

47-B

48-A

49-B

50-D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.892
Thi THPT Quốc Gia 2018 Xem thêm