Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh trường THPT Tân Hồng, Đồng Tháp năm 2015

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh trường THPT Tân Hồng, Đồng Tháp năm 2015 được biên soạn bởi giáo viên: Hồ Thị Giang San, Võ Thị Bích, Nguyễn Ngọc Diệp. Đây là tài liệu ôn tập môn Tiếng Anh lớp 12 và chuẩn bị ôn thi THPT Quốc gia hiệu quả, mời các bạn tham khảo.

Luyện thi đại học Tiếng Anh trực tuyến theo chuyên đề: Các loại câu điều kiện

Luyện thi đại học Tiếng Anh online theo chuyên đề: Giới từ và các thành ngữ thường gặp trong đề thi Đại học

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh trực tuyến trường THPT Ngô Sĩ Liên, Bắc Giang năm 2016

SỞ GD&ĐT ĐỒNG THÁP

TRƯỜNG THPT TÂN HỒNG

ĐỀ THI THỬ - KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. educational   B. gesture    C. explanation    D. appreciate

Question 2: A. arrange      B. paper      C. say          D. stand

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in the following question.

Question 3: A. composition   B. anniversary    C. celebration   D. television

Question 4: A. jacket        B. ingredient     C. favourite     D. notice

Question 5: A. relatively      B. relevant      C. reliance      D. reconcile

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 6: I ________grateful if you could tell me what duties are involved in this job.

A. was           B. were to be         C. would be         D. am

Question 7: The plants need_________ before noon.

A. watering        B. to water           C. be watered        D. being watered

Question 8: It was very kind__________you to lend me the money I needed.

A. for             B. of               C. to                D. with

Question 9: As he grows older, he becomes increasingly intelligent.

A. The older he grows, the more intelligent he becomes.
B. The older he grew, the more intelligent he becomes.
C. The oldest he grows, the more intelligent he becomes.
D. The older he grows, more intelligent he becomes.

Question 10: She had to borrow her sister's car because hers was _______.

A. out of work     B. out of order        C. off chance          D. off work

Question 11: Without the traffic jam on the high way this morning, I _________late for the meeting.

A. would be       B. would have been   C. hadn't been         D. wouldn't have been

Question 12: Dora _________ in university when you come back in three years' time.

A. will be studying                    B. will have been studied
C. is studying                        D. would study

Question 13: _______ down to dinner than the telephone rang.

A. No sooner had I sat                 B. Scarcely I sat
C. Hardly had I sat                    D. No sooner I sat

Question 14: Despite a large advertising campaign, the new business could not complete with the established firms.

A. Advertising helped the new business to compete with the established firms.
B. The established firm advertised so that the bew business would not be able eo compete with them.
C. Even though the new business was advertised, it could not compete with the .established firms
D. Because of the advertising campaign was new, the business could not complete with the established firms..

Question 15: __________ his advice, I would never have got the job.

A. But for        B. As for            C. Except             D. Apart from

Question 16: These adults, ________ come to my night class, are very eager to learn.

A. whose        B. who             C. that               D. which

Question 17: You may be artistic, but I believe you are not cut _________ the job at the theatre.

A. down for       B. in for            C. down to            D. out for

Question 18. My mother ________ the responsibility for running the household.

A. holds         B. takes            C. is                 D. has

Question 19. Some people are concerned with physical ______ when choosing a wife or husband.

A. attractive      B. attraction        C. attractiveness       D. attractively

Question 20. The country is experiencing a ____________.

A. severely economic development
B. severe economic cooperation
C. severe economic depression
D. severe economic reform

Question 21. Many species are threatened in the wild due to habitat _________ by man.

A. construction   B. conservation      C. destruction         D. preservation

Question 22. A skilled _____ will help candidates feel relaxed.

A. interview     B. interviewing      C. interviewee         D. interviewer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) that is CLOSET in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 23. Books are a primary means for dissemination of knowledge and information.

A. attempt       B. distribution       C. invention          D. variety

Question 24. What a lovely baby! He certainly resembles his father, dosen't he?

A. takes after    B. looks after       C. takes off           D. turns up

Question 25. The ASEAN Para-Games are hosted by the same country where the Sea Games took place.

A. organized    B. impressed        C. participated        D. defended

Question 26. During the recession, many small companies were eradicated.

A. run on       B. taken over        C. wiped out          D. set up

Question 27. She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study.

A. made room for                  B. put in charge of
C. got in touch with                D. lost control of

Question 28. Jack : "What's wrong with you?" Jill: "______."

A. I'm having a slight headache      B. No, I don't care
C. Yes, I was tired yesterday        D. Thank you very much

Question 29. Mary: "Do you mind if I sit here?" Laura: "_____"

A. No, not at all.                  B. My pleasure.
C. Yes, why not?                  D. Don't mention it.

Question 30. "I understand you don't like opera. _____ I go at least once a month."

A. On contrast                    B. In contrast
C. In the contrast                  D. On the contrast

Question 31. Even though some events were cancelled, thousands of people attended the festival.

A. No matter how many people attended the festival, some events were cancelled
B. In spite some cancelled events, thousands of people attended the festival.
C. As some events were cancelled, thousands of people attended the festival.
D. Despite the cancellation of some events, thousands of people attended the festival.

Question 32. Wood is a exellent resource for heating homes, cooking food, and building houses.

A. a excellent                    B. for
C. homes                       D. building

Question 33. I studied English for four years in high school. ______had trouble talking with people when I was traveling in the US.

A. Therefore, I                   B. Otherwise, I
C. Although I                    D. However, I

Question 34. Don't let the others see you.

A. Don't let you to be seen.
B. Don't let yourself be seen.
C. You aren't to be seen by the others.
D. Both a &c allowed.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The warming of the Pacific Ocean has created weather patterns (35)______ strongly affect the world. When the water is warm, the (36)______ of rainfall in Indonesia and the surrounding regions decreases. Australia could (37)______ experience a drought in many parts. On (38)______ hand, Chile (which borders the Pacific Ocean) is preparing for (39)______ rainstorms. In Pakistan and northwestern India, the weather pattern makes the rainy season weaker and makes the area much drier. This happening is called El Nino and is used (40)______ weather forecasters to make long-range weather predictions. They also know that El Nino will (41)______ unusually heavy rains to the southwestern part of the United States and make the central part of the country drier at the same time. According to research, weather forecasters (42)______ know about the coming weather with certainty. Now everything has become completely different. El Nino itself used to be (43)______. It would occur every two to seven years. But now, this weather pattern is becoming more frequent. We cannot say when and how often tornadoes or cyclones occur. Scientists are unsure of the reason for this (44)______ on a global scale either.

Question 35: A. that         B. what           C. when            D. whether

Question 36: A. amount      B. figure          C. number           D. deal

Question 37: A. even        B. ever           C. nevertheless       D. however

Question 38: A. others       B. other          C. the other          D. another

Question 39: A. severe       B. cruel          C. strict             D. angry

Question 40: A. on          B. by            C. to               D. at

Question 41: A. carry        B. fetch          C. bring             D. take

Question 42: A. used to      B. get used to     C. are used to        D. used to be

Question 43: A. notable      B. remarkable     C. predictable        D. incredible

Question 44: A. change      B. transfer        C. transformation     D. shift

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

History books recorded that the first film with sound was The Jazz Singer in 1927. But sound films, or talkies, did not suddenly appear after years of silent screenings. From the earliest public performances in 1896, films were accompanied by music and sound effects. These were produced by a single pianist, a small band, or a full-scale orchestra; large movie theatres could buy sound-effect machines. Research into sound that was reproduced at exactly at the same time as the pictures - called "synchronized sound" – began soon after the very first films were shown. With synchronized sound, characters on the movie screen could sing and speak. As early as 1896, the newly invented gramophone, which played a large disc carrying music and dialogue, was used as a sound system. The biggest disadvantage was that the sound and pictures could become unsynchronized if, for example, the gramophone needle jumped or if the speed of the projector changed. This system was only effective for a single song or dialogue sequence.

In the "sound-on-film" system, sound was recorded as a series of marks on celluloid which could be read by an optical sensor. These signals would be placed on the film alongside the image, guaranteeing synchronization. Short feature films were produced in this way as early as 1922. This system eventually brought us "talking pictures".

Question 45: The passage is mainly about the ______________.

A. research into sound reproduction
B. development of sound with movies
C. disadvantages of synchronized sound
D. history of silent movies

Question 46: According to the passage, films using sound effects were screened ___________.

A. as early as 1922                    B. in 1927
C. before 1896                       D. as early as 1896

Question 47: The word "screenings" is closest in meaning to "________________".

A. projections       B. revelations       C. demonstrations        D. diversions

Question 48: Which of the following is not mentioned as a producer of sound to accompany movies?

A. a Jazz Singer     B. a single pianist    C. a gramophone         D. a small band

Question 49: It can be inferred that ______________.

A. sound-effect machines were not common because they were expensive
B. gramophones were developed about the same time as moving pictures.
C. most movie theaters had a pianist
D. orchestras couldn't synchronize sound with the pictures

Question 50: According to the passage, gramophones were ineffective because they _____________.

A. were newly invented and still had imperfections.
B. changed speeds when the needle jumped.
C. were too large for most movie theaters.
D. got out of synchronization with the picture.

Question 51: The word "sequence" is closest in meaning to _________________

A. distribution      B. organization      C. interpretation        D. progression

Question 52: The phrase "these signals" refers to ______________.

A. sounds         B. marks           C. series              D. sensors

Question 53: According to the passage, sound-on-film guaranteed synchronization because the recording was ________.

A. inserted beside the image on the film
B. marked on the gramophone
C. read by an optical sensor
D. made during the film of the picture

Question 54: Short feature films produced as early as 1922 __________.

A. were recorded by optical sensors
B. preceding talking pictures
C. were only effective for dialogue sequences
D. put musicians out of work

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from.

ENVIRONMENTAL ACTIVISTS

Paul Watson is an environmental activist. He is a man who believes that he must do something, not just talk about doing something. Paul believes in protecting endangered animals, and he protects them in controversial ways. Some people think that Watson is a hero and admire him very much. Other people think that he is a criminal.

On July 16th, 1979, Paul Watson and his crew were on his ship, which is called the Sea Shepherd. Watson and the people who work on the Sea Shepherd were hunting on the Atlantic Ocean near Portugal. However, they had a strange prey; instead of hunting for animals, their prey was a ship, the Sierra. The Sea Shepherd found the Sierra, ran into it and sank it. As a result, the Sierra never returned to the sea. The Sea Shepherd, on the other hand, returned to its home in Canada. Paul Watson and his workers thought that they had been successful.

The Sierra had been a whaling ship, which had operated illegally. The captain and the crew of the Sierra did not obey any of the international laws that restrict whaling. Instead, they killed as many whales as they could, quickly cut off the meat, and froze it. Later, they sold the whale meat in countries where it is eaten.

Paul Watson tried to persuade the international whaling commission to stop the Sierra. However, the commission did very little, and Paul became impatient. He decided to stop the Sierra and other whaling ships in any bc way that he could. He offered to pay $25,000 to anyone who sank any illegal whaling ship, and he sank the Sierra. He acted because he believes that the whales must be protected. Still, he acted without the approval of the government; therefore, his actions were controversial.

Paul Watson is not the only environmental activist. Other men and women are also fighting to protect the Earth. Like Watson, they do not always have the approval of their governments, and like Watson, they have become impatient. Yet, because of their concern for the environment, they will act to protect it.

Question 55: According to the reading, an environmental activist is someone who ____

A. runs into whaling ship
B. does something to protect the Earth
C. talks about protecting endangered species
D. is a hero, like Paul Watson

Question 56: When something is controversial, ____

A. everyone agrees with it
B. everyone disagrees with it
C. people have different ideas about it
D. people protect it

Question 57: The members of a ship's crew are ____.

A. the men and women who work on the ship
B. the people who work on the airplanes
C. all of the people on a ship, including the passengers
D. the people who own the ship

Question 58: The main idea of paragraph one is that ____.

A. Paul Watson is a hero to some people
B. activists are people who do something
C. Paul Watson is a controversial environmental activist
D. Paul Watson does not believe in talking

Question 59: The Sea Shepherd was hunting ____

A. the Atlantic Ocean      B. whales            C. the Sierra       D. Portugal

Question 60: The author implies that Paul Watson lives in ____

A. Portugal                                B. a ship on the Atlantic
C. the Sierra                               D. Canada 

Question 61: The captain and the crew of the Sierra were acting illegally because ____.

A. they were not obeying international laws       B. they were whaling
C. they were killing and selling whales           D. All of the above are correct

Question 62: In paragraph 3 the phrase "and froze it" refers to ____.

A. whale meat           B. the Sierra          C. whales         D. the Sierra crew

Question 63: The main idea of paragraph 3 is that ____ .

A. the Sierra sold whale meat in some countries
B. the people on the Sierra didn't obey international laws.
C. the people on the Sierra killed as many whales as they could.
D. whaling is illegal according to international law.

Question 64: Watson ran into the Sierra because ____ .

A. he wanted to stop the ship's crew from whaling
B. he was impatient with the government's actions
C. he wanted to protect the whales from the whalers
D. All of the above are correct

WRITING

Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

Question 65: His career as a television presenter began five years ago.

He has ...........................................................................................................

Question 66: Peter wrote some letters and then went to bed.

After................................................................................................................

Question 67: Tom is the best football player in this team.

Noone ...........................................................................................................

Question 68: He hadn't finished the work because he was careless.

If it ................................................................................................................

Question 69: People say that some Americans are superficially friendly.

It ...................................................................................................................

Part II. In about 120 - 140 words, write a paragraph about the job you would like to do in the future.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

1. D

2. D

3. D

4. B

5. C

6. C

7. A

8. B

9. A

10. B

11. D

12. A

13. A

14. C

15. A

16. B

17. D

18. B

19. C

20. C

21. C

22. D

23. D

24. A

25. A

26. C

27. C

28. A

29. A

30. B

31. D

32. A

33. D

34. A

35. A

36. A

37. A

38. C

39. A

40. B

41. C

42. A

43. C

44. A

45. B

46. D

47. A

48. A

49. B

50. A

51. D

52. B

53. A

54. B

55. B

56. C

57. A

58. C

59. C

60. D

61. D

62. A

63. B

64. D

65. He has been a television presenter for five years.

66. After Peter had written some letters, he went to bed.

67. Noone in this team plays football better than/ as well as Tom.

68. If it hadn't been for his carelessness, he would have finished the work.

69. It is said that some Americans are superficially friendly.

Đánh giá bài viết
1 1.814
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm