Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh trường THPT Bình Xuyên, Vĩnh Phúc (lần 1) có đáp án

1 784

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh trường THPT Bình Xuyên, Vĩnh Phúc (lần 1) có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây với cấu trúc đề thi theo chuẩn Bộ giáo dục ra hàng năm bao gồm các dạng bài chọn lọc ngữ pháp hay xuất hiện trong đề thi THPT Quốc gia rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Mời các bạn vào tham khảo. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 1: A. days

B. speaks

C. dates

D. kits

Câu 2: A. involved

B. organized

C. impressed

D. carried

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Câu 3: A. category

B. accompany

C. experience

D. compulsory

Câu 4: A. attract

B. verbal

C. signal

D. social

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 5: He warned__________ too far.

A. her notto go         B. her do not go        C. her did not go       D. she did not go

Câu 6: How long ago __________ as a shop assistant? - Five years ago.

A. were you working     B. do you work         C. have you worked     D. did you work

Câu 7: Everyone should travel. As they say, it really _________ the mind.

A. widens             B. opens              C. broadens           D. develops

Câu 8: He will take the dog out for a walk as soon as he _________dinner.

A. finishes            B. finish

C. willfinish           D. shall have finished

Câu 9: Why don’t you make it bigger and more careful to_______ people’s attention ?

A. raise              B. attract               C. make             D. keep

Câu 10: Yesterday when I_______ at the station, the train________ for 15 minutes.

A. arrived/ left         B. had arrived/ left        C. arrives/ has left      D. arrived/ had left

Câu 11: I remember_________ to that place once.

A. beingtaken         B. taking                C. to take            D. to be taken

Câu 12: Small children are often told that it is rude ___________at other people.

A. to point            B. points                C. pointed            D. point

Câu 13: My husband wants me___________ this letter before afternoon.

A. post              B. to post               C. posting             D. posts

Câu 14: My Dad is always willing to give a hand______ cleaning the house.

A. in                B. with                 C. of                 D. about

Câu 15: Body language is a potent form of_________ communication.

A. verbal             B. non- verbal          C. tongue              D. oral

Câu 16: These children often share their _________ secrets with their mother

A. personally         B. person              C. personal             D. personable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Câu 17: - “What an attractive hair style you have got, Mary!” - “______________ ”

A. Thank you very much. Iam afraid          B. I don't like your sayings

C. You are tellinga lie                      D. Thank you for your compliment

Câu 18: John: “Can you tell me the way to the nearest post office?” - Nam: “_________ ”.

A. It opens atnine o'clock.                    B. Turn left and then right.

C. You can walk or go there by taxi.            D. It's about two kilometers.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19: We do not whistle or clap our hands to get the person’s attention. That is considered impolite and even rule.

A. offensive           B. polite          C. informal          D. terrific

Câu 20: Could you take care of our children while I go away?

A. looklike            B. look after       C. look for          D. look at

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21: When being interviewed, You should focus on what the interviewer is saying or asking you.

A. to pay noattention to               B. be interested in

C. berelated                       D. express interested in

Câu 22: They've always encouraged me in everything I've wanted to do.

A. unpardoned          B. misconstrue    C. discouraged      D. impaired

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions .

A recent study shows that an unequal share of household chores is still the norm in many households, despite the fact that many more women now have jobs. In a survey of 1,256 people ages between 18 and 65, men said they contributed an average of 37% of the total housework, while the women estimated their share to be nearly double that, at 70%. This ratio was not affected by whether the woman was working or not.

When they were asked what they thought was a fair division of labour, women with jobs felt that housework should be shared equally between male and female partners. Women who did not work outside the home were satisfied to perform 80% - the majority of the household work - if their husbands did remainder. Research has shown that, if levels increase beyond these percentages, women become unhappy and anxious, and feel they are unimportant.

After marriage, a woman is reported to increase her household workload by 14 hours per week, but for men the amount is just 90 minutes. So the division of labour becomes unbalanced, as a man's share increases much less than the woman's. It is the inequality and loss of respect, not the actual number of hours, which leads to anxiety and depression. The research describes housework as thankless and unfulfilling. Activities included in the study were cooking, cleaning, shopping, doing laundry, washing up and childcare. Women who have jobs report that they feel overworked by these chores in addition to their professional duties. In contrast, full-time homemakers frequently anticipate going back to work when the children grow up. Distress for this group is caused by losing the teamwork in the marriage.

Câu 23: According to the passage, a fair division of labour is that________ .

A. women do 14 hours of housework

B. men do more housework than women

C. women do more than 80 percent of the housework

D. women and men share the housework equally

Câu 24: All activities mentioned in the passage are household chores EXCEPT___________

A. childcaring            B.washing-up

C. shopping             D. taking care of old-aged parents

Câu 25: The word "remainder" in paragraph 2 is closest in meaning to____________

A. whatis share         B. what is fulfilled         C. what is done        D. what is left

Câu 26: The word "norm" in paragraph 1 is closest in meaning to__________

A. strangething         B. unequal thing          C. changing thing      D. usual thing

Câu 27: Although women think men should share the housework, those who don't have paid job agree to share......of the chores.

A. 14 percent          B. 37 percent              C. 80 percent          D. 70 percent

Câu 28: It can be inferred from the passage that after getting married,___________ .

A. women do twice as much housework as men

B. women do less and lesshouse work

C. men spend much less time doing housework than

D. men do more housework than women

Câu 29: The word "they" in paragraph 2 refers to___________ 

A. men               B. labour                 C. jobs               D. women

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018 

1

A

11

A

21

A

31

B

41

C

2

C

12

A

22

C

32

B

42

B

3

A

13

B

23

D

33

D

43

A

4

A

14

B

24

D

34

C

44

C

5

A

15

B

25

D

35

D

45

A

6

D

16

C

26

D

36

A

46

C

7

C

17

D

27

C

37

C

47

A

8

A

18

B

28

C

38

B

48

D

9

B

19

A

29

D

39

B

49

B

10

D

20

B

30

D

40

C

50

A

Trong đề thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh có rất nhiều dạng bài ngữ pháp mà các bạn cần nắm chắc. Nhằm giúp các bạn ôn tập dễ dàng, VnDoc.com đã đăng tải thành những chuyên đề riêng biệt, như Câu điều kiện, câu bị động và các bí quyết, phương pháp, ví dụ phương pháp làm bài tìm lỗi sai, bí quyết làm bài đọc hiểu...hỗ trợ các bạn làm bài hiệu quả. Chúc các bạn thành công! 

Đánh giá bài viết
1 784
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm