Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh trường THPT Yên Lạc 2, Vĩnh Phúc có đáp án - Lần 1

1 583

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh 

Mời các bạn vào tham khảo Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2018 môn Tiếng Anh trường THPT Yên Lạc 2, Vĩnh Phúc có đáp án - Lần 1 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đáp ứng nhu cầu ôn tập của các bạn cho kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới. Chúng tôi hi vọng đây là tài liệu hữu ích trong sự đồng hành cùng các bạn có kì thi đạt kết quả cao.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 1. You have just passed your exam. This makes your parents happy.

A. Having just passed your exam making your parents

B. You have just passed your exam makes your parents happy.

C. That you have just passed your exam makes your parents happy.

D. You have just passed your exam which it makes your parents happy.

Câu 2. You cannot completely avoid stress in your life. You need to find ways to cope with it.

A. After you can completely avoid stress in your life, you need to find ways to cope with it.

B. As long as you can completely avoid stress in your lives, you need to find ways to cope with it. 

C. As you cannot completely avoid stress in your life, you need to find ways to cope with it.

D. Because stress can completely be avoided in your life, you need to find ways to cope with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 3. Their children learn primarily by directly experiencing the world around it.

A. it            B. world            C. experiencing             D. primarily

Câu 4. The number of wildlife habitat reserves have been established in order to save endangered species from extinction.

A. save         B. established       C. have                    D. species

Câu 5. Her husband asked her son what did he want for his birthday.

A. asked        B. son              C. his birthday              D. did he want

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 6 to 10.

Researchers in communication show that more feelings and intentions are (6)_____________ and received nonverbally than verbally. Mehrabian and Wienerfollowing have stated that only 7% of message is sent through words, with remaining 93% sent nonverbal (7)____________ .

Humans use nonverbal communication because:

1. Words have limitations: There are (8) _____________ areas where nonverbal communication is more (9)__________ than verbal, especially when we explain the shape, directions, personalities which are expressed nonverbally.

2. Nonverbal signal are powerful: Nonverbal cues primarily express inner feelings while verbal messages deal basically with outside world.

3. Nonverbal message are likely to be more genuine: because nonverbal behaviors cannot be controlled as easily as spoken words.

4. Nonverbal signals can express feelings inappropriate to state: Social etiquette limits what can be said, but nonverbal cues can communicate thoughts.

5. A separate communication channel is necessary to (10)_____________ send complex messages: A speaker can add enormously to the complexity of the verbal message through simple nonverbal signals.

Câu 6. A. thrown

 B. mailed  C. posted  D. sent

Câu 7. A. postures

B. expressions

C. thought

D. gestures

Câu 8. A. numerous

B. sum

C. amount

D. great deal

Câu 9. A. effectiveness

B. effect

C. effectively

D. effective

Câu 10. A. get

B. make

C. have

D. help

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions .

Computer programmer David Jones earns £35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a cheque card. Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18.

The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David's firm releases two new games for the expanding home computer market each month.

But David's biggest headache is what to do with his money.

Despite his salary, earned by inventing new programs within tight schedules, with bonus payments and profit-sharing, he cannot drive a car, take out a mortgage, or obtain credit cards.

He lives with his parents in their council house in Liverpool, where his father is a bus driver. His company has to pay £150 a month in taxi fares to get him the five miles to work and back every day because David cannot drive.

David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. "I got the job because the people who run the firm knew 1 had already written some programs," he said.

"I suppose £35,000 sounds a lot but actually that's being pessimistic. I hope it will come to more than that this year." He spends some of his money on records and clothes, and gives his mother £20 a week. But most his spare time is spent working.

"Unfortunately, computing was not part of our studies at school," he said. "But 1 had been studying it in books and 'magazines for four years in my spare time. 1 knew what 1 wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway."

David added: "I would like to earn a million and 1 suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear."

Câu 11. Why is David different from other young people at his age?

A. He earns an extremelyhigh            B. He lives at home with his parents.

C. He does not goout much.             D. He is not unemployed.

Câu 12. David's greatest problem is__________ 

A. learning todrive.                    B. spending his salary.

C. inventingcomputer games.            D. making the banks treat him as an adult.

Câu 13. He was employed by the company because__________

A. he worksvery hard.                  B. he had written some computer programs.

C. he had worked in acomputer shop.     D. he had learnt to use computers at school.

Câu 14. He left school after taking O-levels because__________

A. he was afraid of getting too old to start computing.

B. he did not enjoy school.

C. he wanted to work with computers and staying at school did not help him.

D. he wanted to earn a lot of money.

Câu 15. Why does David think he might retire early?

A. He wants to stop working when he is a millionaire.

B. You have to be young to write computer programs.

B. He thinks his firm might go bankrupt.

C. He thinks computer games might not always sell so well.

Câu 16. The word "pessimistic" in the reading passage probably means_______

A. easy          B. negative           C. optimistic             D. positive

Câu 17. The word "releases" in the reading passage can be replaced by

A. imports       B. holds              C. discharges            D. dissolves

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 18. A. hated

B. watched

C. decided

D. wanted

Câu 19. A. group

B. couple

C. double

D. trouble

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 20. Of the two sisters, Thuy Kieu is the _____ .

A. eldest               B. elder          C. eldly            D. most eldly

Câu 21. All applicants________ hand in their application forms by Friday at the latest.

A. may                B. must          C. ought           D. might.

Câu 22. At the end of the film, the young prince __________ in love with a reporter.

A. felt                 B. made         C. fell             D. got

Câu 23. As we wanted to be close to_____ nature, we moved to the countryside.

A. Ø                  B. a             C. an             D. the

Câu 24. Sex before __________ is strongly disapproved in some cultures.

A. getmarried           B. marry          C. marriage        D. married

Câu 25. Those_______ boys often play tricks on their friends.

A. mischievous          B. obedient        C. honest         D. well-behaved

Câu 26. The child___________ parents both died is called an orphan.

A. which               B. who           C. that            D. whose

Câu 27. You were wrong________ her for something she didn't do.

A. criticizing            B. so asto criticize   C. to criticize       D. that criticizing

Câu 28. He is going to marry a __________ girl next month .

A. tallpretty English     B. pretty tall English

A. prettyEnglish tall     D. tall English pretty

Câu 29. Who will__________ your baby when you are at work?

A. takeafter           B. take on          C. take over       D. take care of

Câu 30. Not until a few years ago _________ playing football .

A. didhe start          B. he has started    C. he started      D. had he started

 Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

Đáp án mã đề: 143

 

01. C

11. A

21. B

31. C

41. B

02. C

12. B

22. C

32. B

42. B

03. A

13. B

23. A

33. B

43. C

04. C

14. C

24. C

34. D

44. C

05. D

15. D

25. A

35. C

45. A

06. D

16. B

26. D

36. A

46. D

07. B

17. C

27. C

37. D

47. A

08. A

18. B

28. B

38. A

48. C

09. D

19. A

29. D

39. D

49. B

10. D

20. B

30. A

40. D

 50. A

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh trường THPT Yên Lạc 2, các bạn hãy chăm chỉ luyện đề để có những kiến thức chắt lọc cùng các kĩ năng phân bổ thời gian cho hợp lý nhé! Ngoài ra, chúng tôi còn cung cấp các chuyên đề ôn tập cụ thể, ví dụ như Chuyên đề phát hiện lỗi saiChuyên đề đọc hiểuChuyên đề câu bị động...sẽ giúp các bạn nắm chắc kiến thức theo từng mảng. Chúc các bạn thi tốt! 

Đánh giá bài viết
1 583
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm