Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 6 trường Nguyễn Tất Thành, Hà Nội năm 2020 số 3

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 6 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 6 các môn năm 2020 - 2021.

Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 6 có đáp án

Đề thi thử vào lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Nguyễn Tất Thành có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề tiếng Anh thi vào lớp 6 trường chuyên năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 chuyên có đáp án tổng hơp rất nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 5 mới thường gặp giúp các em ôn tập kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

1. Snakes and tortoises are all _____.

A. mammals

B. reptiles

C. birds

D. insects

2. ______ are your friends and they are in the same class as you at school.

A. Relatives

B. Teammate

C. Partners

D. Classmates

3. Which activity is one type of housework?

A. Going shopping

B. Hanging out with friend

C. Cleaning the kitchen

D. Doing exercises

4. Peter is _______ in his class.

A. smarter student

B. the smarter student

C. the smartest student

D. the most smart student

5. ________ makes and repairs wooden objects for a living.

A. A cashier

B. A gardener

C. A carpenter

D. A magician

6. Today is Lily's day off. She _________ her favorite TV programme now.

A. is watching

B. was watched

C. watches

D. has been watching

7. I’m going to visit my uncle in London ____ September 22nd.

A. on

B. in

C. at

D. from

8. A white or grey bird with long wings living near the sea is called ____.

A. penguin

B. seagull

C. peacock

D. eagle

9. ______ is the best choice for our health.

A. Fast food

B. Frozen food

C. Junk food

D. Fresh food

10. He has got ____________ backpack.

A. a new nice big green

B. a nice big new green

C. a big nice new green

D. a green new big nice

11. My uncle lives in ______ on the 16th floor of this building.

A. an apartment

B. a cottage

C. a shelter

D. a department

12. We went on a day _____ to Happy Farm yesterday.

A. voyage

B. trip

C. journey

D. travel

13. Mark prefers playing video games to _______ to the park at the weekend.

A. go

B. goes

C. went

D. going

14. Adan: “ Let’s go camping!”

Elly: "______. The weather is not good today.”

A. No problem

B. It’s up to you

C. I don’t think it is a good idea

D. Yes, let do it

Choose the most suitable response to complete the exchange.

15. A: "Would you mind getting me a pizza?"

B: "___________."

A. Not at all

B. Yes, I will get you

C. No, just bring yourself

D. Ok, I’m fine

16. Linda: “What does your mother do?”

Petter: "_____________."

A. My mom work as a cooker

B. My mom is a manage

C. My mom work as a sing

D. My mom is a dentist

Read the following passage and choose the best answer for each of the following questions.

The small girl

Sarah Small was the smallest girl in second grade. She could not reach the water fountain. She felt very sad. “Wait and see,” said Mother. “It’s good to be small.”

One day, Sarah and her friends were playing soccer. Sarah was good at soccer. She was so small that she could run through tall people’s legs. She had just kicked the ball when she saw something green and white.

There was a five-dollar bill on the other side of the fence, beside a small hole. Sarah’s friends were too big to fit through the hole to reach it. But Sarah got down on her hands and knees and slipped through. She picked up the bill from off the ground. Then she told her friends she would buy them all ice cream. “Sometimes, it’s good to be small!” she said.

(Source: Adapted from Daily Warm-ups Reading 1)

17. Why is Sarah sad?

A. because she finds five dollars

B. because she buys ice cream

C. because she plays soccer

D. because she is small

18. Why is Sarah good at soccer?

A. because she can run through legs

B. because she finds five dollars

C. because she is tough

D. because she can crawl through holes

19. What does Sarah find on the ground?

A. a soccer ball

B. a five-dollar bill

C. ice cream

D. a worm

20. What does Sarah do with the money?

A. She shares it.

B. She hides it.

C. She leaves it there.

D. She buys ice cream for herself.

Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

21. That kind of meat comes from a cow. What is it? (4 letters) 

22. Someone who owns or takes care of a farm (6 letters) 

23. In this game, players try to throw a large ball into a high net hanging from a ring. (10 letters)

24. Fill in the missing word to complete the English proverb: “No ______, no gain.” (4 letters)

25. Write your answer (at least 25 words) to the question: What is your favorite hobby? Why? 

ĐÁP ÁN

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - C;

6 - A; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - B;

11 - A; 12 - B; 13 - D; 14 - C; 15 - C;

16 - D; 17 - D; 18 - A; 19 - B; 20 - D;

21 - beef; 22 - farmer; 23 - Basketball; 24 - pain; 

25: Xem thêm tại: Đoạn văn Tiếng Anh về Sở thích

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 Nguyễn Tất Thành có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2020 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 177
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi lớp 6 trường Chuyên Xem thêm